Имат ли българите хранителна култура?

• 73 881
  • 2 085
  •   1
Отговори
# 2 010
Само че има разлика между естествени химични процеси , като ферментацията, която е дори полезна за стомаха, и напълно изкуствената химия, като шампоани, кремове , препарати и прочие, които са си откровено вредни.Ама суета....   Laughing

# 2 011
  • гр. София
Има разлика, разбира се.  Peace
Но не винаги е редно да казваме, че химията в храните е вредна. Ако сложат сода каустик в лютеницата примерно разбирам...

# 2 012
Преди няколко дни научих важни неща. Бях в 1 магазинче за добавки и здравословни хранички и там...Готви се само с минерална вода, аз си взех Жива вода хисарска сега. Зеленчуците се заливат с вряла вода, а не да се слага студена в началото. Застройки се сгъстяват с брашно от елда. Казаха да заменим боба със суров грах, взех 1 пакет и днес ще го готвя. Simple Smile

# 2 013
  • out of space
...

Последна редакция: нд, 14 окт 2012, 22:08 от Ери

# 2 014
Е, какво да ядем? Rolling Eyes

# 2 015
Ери, мерси за инфото!  bouquet Зеленчуци и плодове от пазара, наши си, подправки и сол от магазинчета за здравословно хранене, масло и сирене от фирма Милкър,хайвер от Берьозка Sunglasses. Мойто ядене стана готинко. Грах със захържени в олио от гроздови семки нарязани на ситно патладжан, лук, домати, пипер, и накрая сложих много подправки и хималайска сол.Голям готвач ще стане от мене! Grinning Освен това на мен ми казаха, че соковете от кутия са канцерогенни.  Twisted Evil А това за хормоните в пиленцата,/горкичките/, го знам от свекърва ми и никога не се ядат у нас.

Последна редакция: нд, 14 окт 2012, 14:06 от punky90

# 2 016
  • out of space
Аз това за нес кафето не го знаех. От години пия само такова, мисля че ще ми е последната кутия....ужас!

# 2 017
Аз имам ниско кръвно, какво кафе да пия? Може би турско? newsm78

# 2 018
течности трябва да пиеш за ниското кръвно

# 2 019
  • София
Ох, моля ви се, кво му е на разтворимото кафе?
Изпечено, сварено, изпарено. Как, по дяволите, ще ви "изроди" ендокринната система? Crazy

# 2 020
  • out of space
Ох, моля ви се, кво му е на разтворимото кафе?
Изпечено, сварено, изпарено. Как, по дяволите, ще ви "изроди" ендокринната система? Crazy

Ели, на обикновените зърна кафе им се маха външната обвивка по химически път, за да стане разтворимо кафе.

# 2 021
  • София
Не вервам. Сега ще ходя да търся.
Аз си представям, че се прави нещо като готовото картофено пюре - приготвя се, изсушава се и се разпрашава.

# 2 022
Ако се замислите за това, че не е природен процесът на приготвяне и е близко до ума да се сети човек, че ще е опасно. Не е като другото кафе, което се вари/запарва.
И безкофеиновото се приготвя с разни химии.

# 2 023
  • София
Сори, тва е все едно да кажеш, че бебешките каши и адаптираното мляко ще те съсипят. По същата технология се приготвят.

# 2 024
  • гр. София
Точно за бебешките храни, конкретно за адаптираното мляко, щях да пиша, но Ели ме е изпреварила.

Общи условия

Активация на акаунт