Интериорен стил по аматьорски 9

• 50 356
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
Венелина, много хубаво жилище ще стане Peace

Що се отнася до чуденката - паркет, ламинат, гранитогрес, аз съм за паркет в стаите и всекидневната, гранитогрес в коридори, бани и кухня. Усещането като стъпиш или седнеш на дървото е друго, а и нашият климат не е за теракотени подове, пък било то и с подово отопление. Но това си е моето виждане по въпроса. Отделно, че хич не обичам нещо да прилича на нещо Laughing

# 346
  • София
Венелина, Боро мисля, че имат бял латекс със сатенен ефект. Седи леко блестящо и отразява светлината. В стария апартамент ми беше тавана в коридора такъв, много е приятно.

# 347
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
venelina2006 , разгледах архитектурния проект. Може и да стане хубаво жилище, ама може и да не стане. Не знам как сте ги закупили тези 6 ателиета, нито дали сградата е с акт 16 или все още е на акт 14, но и в двата случая има законов и задължителен ред за трансформирането на 6 отделни жилища в едно. И той при всички случаи минава през изготвянето на нов архитектурен проект или корекции върху сегашния, което задължително се прави от автора на проекта. Каквито и идеи да ти даваме тук няма как да заместим архитекта, а ти каквото и да направиш на този тавански етаж без надлежно оформени документи ще си поредният автор на незаконно строителство. Освен всичко друго то подлежи и на събаряне. Ако искаш да те насоча още малко пиши на лични. Peace

# 348
Момичета, това е скицата :
http://dox.bg/files/dw?a=db87af290f
Дано да се е получило нещо bookТам, където е двойната прекъсната линия са прозорците.Мисля Ателие 6 да е кухня и трапезария, №2–кабинет, 4 и 5 детски стаи, 1 да е спалня с дрешник, а 3 да е дневна.НЕ гледайте обзавеждането и баните.Ще останат само стените между отделните ателиета и също дългият коридор. Смятам стените да са бели. Да боядисам гредите светло като дограмата на прозорците. Малко на брой мебели в  естествен дървесен цвят. Шаренкото да дойде от текстила и дребните нещица. Да е светло, просто и ненатрапчиво.
Знаете ли дали има бяла боя за стени( латекс, фасаген или друго), която да блести, т.е.да е светлоотразяваща newsm78?
Това много ми харесва:1
Може би съм предубедена спрямо паркета, все ми жълтее и си мисля, че ще се драска Thinking
В сегашната детска стая сложихме ламинат . Надраска се на няколко места, като местиш мебели, детето все изпуска играчки. Вечно си играе на пода и искам да му е топло, затова клоня към изолация+подово отопление+ гранитогрес, имитиращ паркет newsm78. Има време, още ще го мисля Peace

Аз като се сетя само за апартамент с размерите на 1-2 ателиеta какво чудене, мислене и време беше, та представям си при теб. Но да ти имам проблем дето се казва  Mr. Green дай Боже всекиму  Rolling Eyes
С тези големи пространства можеш да сложиш и тъмен паркет, сив дори, представям си го с големи шарки и фуги, нещо подобно http://www.deluxefloors.co.uk/silver-grey-oak.html или http://www.tradeindia.com/fp581140/Parador-Oak-Pa-Grey-Satin-Fin … ate-Flooring.html, а защо не и някои помещения да са с различна настилка, в гардеробната мекичък мокет, пералното и кухнята гранитогрес, в останалото естествен паркет. А да спомена и виниловите настилки, които изглеждат убийствено, цял живот степ да играеш нямат износване и могат да имитират всичко, даже паркет. Аз обмислях такава настилка, но цените са все още високи-преди 2 години 80лв. за м2  Shocked

За латекса, който питаш с блестящ ефект трябва да търсиш сатенен ефект, не матов, има и добавки, които биха добавили блясък.

За светлото и бяло с шарени декорации подкрепям напълно, бялото никога не ми е в повече Peace

# 349
Бял латекс със сатенен ефект може и да е приятно, но аз веднъж сгафих и боядисах една зелена стена, вместо с нормален латекс, със сатенен. Стана у-ж-а-с-н-а. Приличаше на боядисана с блажна боя, като от стълбище на соц панелка.

# 350
Може би неволно съм ви подвела и изглежда много голямо, но покривът е под 45 градуса и нормалната височина от 2.6 или 2.7 м. е чак при най–вътрешния контур, затова и показах няколко снимки Peace
Въпреки това си го харесвам много newsm44.Ако успея да се справя и наполовина толкова добре катоПина,Барбабо,Самурайка,Мелани и всички други момичета от темата ще съм много щастлива    bouquet
Видях в интернет страхотен светъл дъбов паркет Heart Eyes

Последна редакция: вт, 25 сеп 2012, 21:42 от venelina2006

# 351
Да боядисам гредите светло като дограмата на прозорците.
...
Може би съм предубедена спрямо паркета, все ми жълтее и си мисля, че ще се драска Thinking
В сегашната детска стая сложихме ламинат . Надраска се на няколко места, като местиш мебели, детето все изпуска играчки. Вечно си играе на пода и искам да му е топло, затова клоня към изолация+подово отопление+ гранитогрес, имитиращ паркет newsm78. Има време, още ще го мисля Peace

venelina2006, много обещаваща скица, какво пространство само...
Какво имаш предвид за гредите? Боядисване с цветна боя или прозрачен лак?
А за настилките май скоро пак споменавахме: съществува и вариант саморазливна настилка. Просто като още една опция за размисъл ти го казвам. _1_, _2_
Щом светлината ще ти пада отгоре от покривни прозорци, ще е хубаво със светъл под, който ще отразява малко от светлината.

# 352
Аз на това пространство бих направила отделна спалня със санитарен възел за всеки член от семейството, моята спалня със собствен дрешник и баня 20 квадрата Laughing,  мокро помещение - голямо, общ дрешник, кабинет и останалото, поне 150 кв.м.  дневен тракт, задължително с камина и роял  Simple Smile

# 353

Този е първи братовчед на моя модел. Сега ще погледна дали го има този цвят в един сайт. За модела знам, че беше класическия честърфилд.

П.С. Цветът го има, модела не. Дефицит е в този магазин твоя модел. Laughing

http://www.neimanmarcus.com/category.jsp?masterId=cat40520731&am … entId=cat40520744

Последна редакция: вт, 25 сеп 2012, 21:28 от Цонна

# 354
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
venelina2006, аха добре! Успокоих се. Laughing Аз бих направила зимна градина пред терасата. По цялата И дължина и долу-горе също толкова широка - там където са диванчетата с масичките в ателиета 4 и 5 до шайбата. Така пък между зимната градина и коридора ще се образуват нови помещения. Могат да са дрешник и мокро помещение например. Стъклата между зимната градина и терасата да са събиращи се. Така в топлия сезон терасата ще става 2 пъти по-голяма и ще има слънчева част и сенчеста част (под покрив). В студения сезон все едно ще имате пък по-добро топлозадържане във вътрешните помещения. Леле, как се разфантазирах! Crazy  Laughing

Харесвам това http://www.conservatoriesonline.com/images/conservonline/gallery … servatories02.jpg

И да добавя, че зимната градина също се "обзавежда"
http://blog-images.barefootfloor.com/images/2010/11/HousetoHome.jpg
http://blog-images.barefootfloor.com/images/2010/11/HousetoHomeconservatory.jpg
http://bookmarksinterior.com/wp-content/uploads/2012/01/Floral-C … Design-Ideas2.jpg

Последна редакция: вт, 25 сеп 2012, 21:43 от profesorkata_1

# 355

venelina2006,  съществува и вариант саморазливна настилка. Просто като още една опция за размисъл ти го казвам. _1_, _2_

Къде и кой прави у нас такава настилка?

# 356
  • софия
venelina2006, аз бих направила дневната в ателиетата с тераси и френски прозорци. в момента живея в апартамент със скос и честно да ти кажа ми липсва гледка и простор. с покривните прозорци никак не е тъмно, даже напротив, но определено няма свобода на погледа. в твоя случай си представям терасите като продължение на дневната, с мебели, тента, разкошен летен кът  Peace
разбира се, не мога да сравнявам моите 65 квадрата с твоето огромно пространство. ще стане жилище-мечта!
шанта, мерси   bouquet
по моя жълт въпрос, ще покажа като направя промените  Blush

хм, сега видях, че в двата края има огромни прозорци, но не покривни. значи и дневната и кухнята няма да разчитат само на велукса. страхотно! мечтая за такова пространство!

Последна редакция: вт, 25 сеп 2012, 22:35 от shhhh...

# 357
Момичета, страхотни сте Hug, благодаря на всички за идеите.Ама то е МНОГО по–малко, отколкото на скицата(на снимките се вижда)  http://venelina2006.snimka.bg/architecture/k-shta.702955
Barbabeau, четеш ми мислите за пода, много ми харесва. Страхувам се обаче да не стане "индустриално" и ако не си променя мнението дотогава ще е светъл дъбов естествен паркет.
За гредите: нямам нужната височина като у вас(много ми харесва).Първо исках тъмни–палисандър–греди :1, после  бели греди
2.Сега си мисля да ги лакирам светли като прозорците 3
Искам да е с много малко мебели, семпло, простор и светлина:
кухня 1 или 2 , спалня, детска стая 1 и 2 , баня , коридор , дневна стая , това и офис

Последна редакция: вт, 25 сеп 2012, 22:54 от venelina2006

# 358
Венелина, голям разкош се очертава Grinning!
За под на мен ми допада повече паркет, много естествено топло и приятно е като усещане.
За боите, според мен, матът стои по-нежно, по-ненатрапчиво от сатена.
Но всичко е въпрос на вкус все пак.
Първата кухня ми е по-непретенциозна и семпла. Харесва ми и си я представям по-добре в описания от теб мечтан дом. Детските стаи са страхотни Heart Eyes!
Много ми харесва и идеята на Шшш за мястото на дневната.

# 359
Venelina, сега видях снимките. Ама страхотно е! Heart Eyes По-добре паркет наистина, сега видях, че имаш и много колони. Ако направиш индустриален под, ще стане прекалено. А колоните би ли ги оставила на гол бетон? Grinning (аз бих)
Гредите в какво състояние са? Не може ли просто да се почистят (без шкурене до ново дърво), да се третират с препарат против дървояди и да се оставят натюр да си остаряват и да се променят във времето? На тази снимка гредите, прозорците и бетона изглеждат толкова перфектно заедно. Heart Eyes
Междугредовото пространство предполагам, че ще запълните с изолация и гипсокартон? Него бяло ли го предвиждаш? Виж как хубаво седи така в сиво-кафяво, както е излязло на снимките. Може би латекс в някакъв такъв цвят, а подът от белосан дъб? Просто идея за размисъл...
Кухня номер 1 е много симпатична!
Подкрепям Шшшш в предложението дневната непременно да е там, където има прозорци до долу.

Ако не е тайна, целият този разкош в кой град се намира? От тази снимка ми се струва, че това отвън не е българска архитектура.

Общи условия

Активация на акаунт