Интериорен стил по аматьорски 9

• 50 257
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Лоис, у нас е много подредено  Simple Smile Въпрос на тренинг е. Кухнята е с напълно празни плотове. Приборите са в чекмедже - взимам, ползвам и слагам в миялната. Е, докато ползвам - час- два докато се готви са на плота, но не 10 прибора, само 1-2. Всичко, което няма да ми трябва повече в момента го слагам в миялната, оставам само това, което е наистина необходимо. Съдовете също. Не затрупвам, разчиствам на момента. Подправките са в шкаф за подправки - вадя, ползвам, прибирам на секундата. Човек се научава на това. Аз също съм затрупвала кухнята. Като ученичка правех торти. Нямаше къде да стъпиш в кухнята, всичко беше заринато. Веднъж ми хрумна, че мога докато чакам да се изпече блата да поизмия нещата, които вече няма да ползвам и да ги прибера - нямахме миялна. Някак си започнах да се организирам и в един момент се оказа, че правя торти и кухнята е подредена.  Simple Smile С годините човек се усъвършенства. Стига да му идва от вътре и да е такава натура. Спалнята е изрядна, хола също. Натурии не търпя. Всичко е прибрано. Нямам много шкафове и килери, но и нямам много вещи. Разчиствам смело, старая се да не трупам боклуци. И не съм някаква домакиня, която постоянно чисти и подрежда - напротив, ужасно мързелива съм! Логиката ми не е сега да разхвърля, пък после някак си да подреждам, а гледам да не разхвърлям, за да не ми се налага да подреждам.

# 541
Всичко е въпрос на организация, а напоследък пък все повече започва да ми харесва леко, подчертавам ЛЕКО, артистичния безпорядък около мен Mr. Green
Това го казва една дева, която доскоро бе наричана от близките си Бри Ван де Камп Laughing

Но така или иначе, не е желателно да се затрупваме с вещи. В една много любима моя книга главната героиня казва накрая, или есенцията на житейската ѝ философия, така да се каже: "Schleppt nicht zu viel Krempel mit euch herum. Das macht alt, häßlich und krank. Werft ihn über Bord!"
За незнаещите немски, като не претендирам за точност в превода - Не мъкнете/не се заобикаляйте с прекалено много боклуци. Това ще ви състари, загрози и разболее. Изхвърлете ги през Борда! (в случая под борд се има предвид Живота)

Та така, и аз гледам да раздавам ненужното. Само книги и стари(старинни) мебели и вещи  не ми се откъсват от сърцето, но си имам склад за тях Simple Smile

# 542
Ами то и аз разтребвам кухнята, докато готвя. Но празни плотове не мога да си представя да получа..... Кафемашина, кутия за хляб, куб с ножове, два цилиндъра с прибори, бутилките със зехтин, един робот кухненски...... Ще снимам да покажа, защото прозвуча доста мърляво  hahaha
Явно просто сме събрали твърде много неща newsm78

# 543
Лоис, това в голяма степен се планира и при обзавеждането. Примерно ако не искаш да ти се прехвърля кафемашина по плота я правиш вградена - не ти трябва да знаеш каква е цената на кафемашина за вграждане  ooooh!  Ние нямаме, де  Simple Smile Аз не пия кафе, а мъжа ми си прави в микровълновата. Приборите ги предвиждаш в чекмедже на удобно място за целта, слагаш разпределител. Кутията за хляб влиза в някой шкаф... Има безброй механизми, организатори и прочие, които могат да се вградят и да ти улеснят подредбата. А може и без скъпи механизми и организатори, сам да приспособиш. Просто ти вече така си наредила кухнята си. Явно не идва от това, че много разхвърляш, а от това, че изначално такава организация ти е заложена. Няма лошо, такива кухни излизат добре на снимки  Grinning Моята е много празна и вероятно неуютна  Simple Smile , ама не ми се поддържат неща, дето ще се прашат, ще се напръскват, накапват и т.н. По- добре да са прибрани и да не се занимавам.

# 544
  • Варна
И аз имам много неща, но като цяло всичко се старая да е по шкафовете. Върху плота имам само тостер, кафемашина, бутилки вино Mr. Green и орхидея.

# 545
Каква свежа и уютна тема Heart Eyes

Гледам, безпорядъка в кухните коментирате, според мен също е въпрос на организация, ИКЕА са царе на организаторите, не само в кухната,доста неща имам от там, прости като решение и много ефективни Wink
Аз също харесвам празни плотове, последната кухня си поръчах с изцяло прътни вратички и чекмеджета, няма витринки, няма рафтчета,всичко е прибрано в шкафовете и поне на пръв поглед - много подредено Mr. Green

И за да се влея в духа на темата,декорация и цветове

# 546
 Ема, много приятен апартамент.
Моята кухня е много малка (около 2,50 м) и с малко шкафове, на плота има
кафемашина, тостер, преса за сок, кутия за кафе и захарница и един малък сушилник за чинии и
си изглежда натрупано, просто защото работният плот е доста малък. Гледайки
сега тази снимка, пусната от Ема -http://www.desiretoinspire.net/storage/dining-rooms/reformadas40 … ION=1277243149885
си мисля да поръчам такъв шкаф, който да ситуирам на единствената празна част
от стената. На това място всъщност бяхме предвидили да сложим стелаж за бутилки, но
такъв шкаф ще ми върши повече работа.

# 547
У нас само май кухнята и то по-скоро плота, където готвя са празни. Навсякъде има по нещо " на показ" - фритюрник, кафемашина, машина за хляб.. В хола имаме две отворени библиотеки. Гледам да организирам нещата в кутии и панерчета. Примерно подправките в кухнята са ми в такива панерчета. Детските книжки също са в сламени панери, разни дребни неща, кабелчета - също. То, с малки деца е малко недостижимо да има ред, но се старая, до колкото ми е възможно. Пък и си мисля, че има малко чар в леко разхвърляната къща. Все пак се обитава от хора. Laughing ИКЕА наистина имат много хубави неща за организация. Има и отделна тема в този подфорум, показват доста интересни неща.  Peace

# 548
Хора, аз явно съм титан в това отношение, но явно имам наистина мнооооого неща. Ще го обясня с това, че снимам храна през последните няколко години и редовно влача нови джаджи...... Pina, имам чекмедже с организатор за приборите за хранене  Grinning и второ, с неща като отварачки, тирбушони, джаджи.... Но големите тефлонови прибори за готвене, дървените шпакли и ножовете (имам сигурно към 15 ножа  hahaha) стоят отгоре. Шкафове с тенджери, касероли, тигани. Шкаф с чаши, стъклени. Шкаф с чинии и още един с отцедник. Шкаф с подправки (голям!)  Joy и шкаф с продукти.
Леле, явно съм тежък случай!? ShockedМай трябва да редуцирам съкровищата  Joy

# 549
Лоис, сакън, не пипай съкровищата! Те са си богатство! Събира се с години. Разшири кухнята!  Laughing Моята кухня е  малка и не смея да купя нищо ново, че ме е страх да не паднат шкафовете. Купувам само, когато нещо се счупи и няма накъде вече.  Laughing

# 550
Хора, аз явно съм титан в това отношение, но явно имам наистина мнооооого неща. Ще го обясня с това, че снимам храна през последните няколко години и редовно влача нови джаджи...... Pina, имам чекмедже с организатор за приборите за хранене  Grinning и второ, с неща като отварачки, тирбушони, джаджи.... Но големите тефлонови прибори за готвене, дървените шпакли и ножовете (имам сигурно към 15 ножа  hahaha) стоят отгоре. Шкафове с тенджери, касероли, тигани. Шкаф с чаши, стъклени. Шкаф с чинии и още един с отцедник. Шкаф с подправки (голям!)  Joy и шкаф с продукти.
Леле, явно съм тежък случай!? ShockedМай трябва да редуцирам съкровищата  Joy

А ... не .... и аз в твоя отбор... нищо няма да редуцираме... трябва малко цвят в този свят Wink

Ягодка МНОГО добре го е казала Simple Smile

# 551
Ееее, Lois, сега погледнах блага ти, страхотни снимки, невероятни! Абе ти си творческа натура, затова си разхвърляна Simple Smile
Пина, постовете ти за подредената кухня все едно аз съм ги писала. Дори докато готвя си подреждам и прибирам на момента. Не че и аз не съм творческа натура, но както казваш, предпочитам да не се цапа, да се пази, а не после да чистя. Капки по полирания гранитогрес на пода в кухнята ме влудяват Mr. Greenпостоянно бърша hahaha

# 552
Е, разшири, разшири... хубаво, ама накъде? От едната страна прозореца, от другата тоалетна и антре, от третата стълбището на блока  Simple Smile
Ягодка, и аз не бих хвърлила нищо:) чакам къщата на село да стане готова за нанасяне и се надявам малко да отпуша  Joy
Кия, мерси  Simple Smile

# 553
Защо нямам навика да гледам в подписите на хората ooooh!

Lois, отивам да те чета и гледам, и слюноотделям Mr. Green

Ми то твоята кухня си е своего рода ателие, а на едно ателие никак не му приляга да е стерилно подредено Simple Smile

# 554
ето ви решение    Crazy

А това пак е по темата с кухните Simple Smile

А ето това ме стопли днес ... слънчево и ретро ми е ... лятото при баба.... Heart Eyes

Последна редакция: чт, 04 окт 2012, 14:33 от Лазурит

Общи условия

Активация на акаунт