Парфюмни размисли и страсти - 162

• 44 271
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
Моля я ми кажете това ли е правилната рокля
http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/La-Petite-Robe-Noir-14681.html
Не ги знам и не искам да ги знам ама приятелка се интересува от тази Laughing LaughingИзвинете за невежеството ама ще се объркам от толкова много рокли Laughingтази ли е с анасона
Денси,Атти Praynig

# 166
  • София
Тази е с анасона, първата, от 2009. А тази, която показваш, с разперената поличка я дават като ексклузивно и лимитирано издание на първата, също анасонова, вероятно съвсем подобна, но аз лично не съм я пробвала.

# 167
Дочаках си куриера, пропаднал из задръстванията, получих си парфюма за студено време, пръснах си го, разучавам си го, и съм много хепи  Heart Eyes Hug

# 168
Атти , ясно, голямо благодаря Hug
Честити придобивки-колони, мобусани и прочие красоти  bouquet

# 169
  • Там, където ме обичат
Дочаках си куриера, пропаднал из задръстванията, получих си парфюма за студено време, пръснах си го, разучавам си го, и съм много хепи  Heart Eyes Hug
И няма да се похвалиш какво точно те прави хепи?

# 170
Петя,  Hug! Ама и ти си във фаза гледам!  Laughing
Мабусина наистина мирише на мазе: точно на мазето ни в Пловдив! Обожавам я тази миризма!  Crazy

МЧР след разносване на мен много ми допада, но е за по-хладничко, под 20 градуса задължително. Не е никак лоша череша, не ми е химична. Ама не бих си я взела, няма нищо ново в нея.

# 171
Може ли някой да ми предаде как чувства Zen на Shiseido.
Дали е подходящ за сега или си е за топло време, свеж ли е, има ли присъствие? Под свеж разбирам, да не е тежък и сладък. Имам възможност да го взема на изгодна цена, но не съм го мирисала и малко се колебая, дали няма да се разочаровам. Благодаря, ще се радвам някой да сподели, ако е ползвал.

# 172
  • Там, където ме обичат
Ели нещо не я виждам напоследък. Пак ли е хукнала по света да тества нови продукти?

# 173
  • София
Атти , ясно, голямо благодаря Hug
Честити придобивки-колони, мобусани и прочие красоти  bouquet

И Нинфеооооооо  Party Party Party Благодаря  Hug Днес ми е мнооого парфюмно  Two Hearts

Тя каза - Абсолю Simple Smile Обаче искам да чуя още нещо за него, защото съм му фен Simple Smile

# 174
Петя,  Hug! Ама и ти си във фаза гледам!  Laughing
Мабусина наистина мирише на мазе: точно на мазето ни в Пловдив! Обожавам я тази миризма!  Crazy
Баш на мазе с мухъла и загнилите плодовев щайги. Mr. Green

# 175
Рени, честит Мобусан (любим ми е и ако продължи тоя студ навън, ще го вадя и ще го пръскам дъъъъълго)!
Кайен, честит Абсолю (пак любим, ама по всяко време - в лято ми е гушлива зряла смокиня, в студ - топла, разтекла се смола)!
Атти, и на теб честита придобивка - моляяяяяя, донеси я на срещата!

Има два парфюма, които познавам с cruel в името. И двата много харесвам. Алис, не помня дали харесваш aoud, ама Cruel Intentions e от тези чудесии. Силен уд в началото, горчив и опушен. После се преплита с портокалов цвят, бергамот и малко рози. Но е фин, нежен, не агресивен като Монталите. Сега ми се струва, че има съвсем тъничка потна нотка, наподобяваща онази в Oud Ispahan, но не ме отблъсква, а добавя щипка интрига. Най-общо - безопасен уд с цветно-цитрусови оттенъци, без сладост. За съжаление трайността от пробичката при мен е малка за нишов парфюм, особено с уд - около 3-4 часа. Мисля, че спокойно може да го носи мъж.

Chocologiste, добре дошла, ако не съм ти го казала досега! Дзен на мен ми приличаше едно време на Коко Мадмоазель, но скоро не съм го тествала и не знам какви са ми чувствата към него. Но има присъствие, да! Прави хубав шлейф и не остава незабелязан. На мен не ми се струва сладък и става за всякакво време. Е, все пак ще е по-хубав на температури под 30 градуса, предполагам...Но де да знам, това лято сама си опровергах много от парфюмите за студено време в топлата влага край морето.

Не мисля, че МЧР е лоша, в който и да е вариант. Досега лошо нещо от Герлен не съм подушила. Да, по-специфично и различно, но лошо - не. Композициите им са перфектни, развитието - също. Разбира се, че говоря за моята си кожа и разбира се, че нямам всичко на Герлен, но съм се постарала да пробвам доста техни неща и дори тези, които недолюбвам, не мога да отрека майсторството при сътворяването им. Не съм отявлен фен, но на черното бяло не мога да кажа.
Пък и затова сме тук, де - да споделяме. И да сме различни.

Ето, днес пробвах La Vie Est Belle - Lancome при все, че отзивите тук не бяха ласкави. Ами на мен много ми допадна - и в задуха на Сити Центъра, и в студа навън. Особено навън. И в метрото. Май наистина ми е харесал!  Joy В началото ми хареса сладкото влажно дърво - подобно, усещам в Прада Кенди. След това ми хареса сладкото пачули - като в Flowerbomb, но не съвсем. Бомбата ми е по-накъртваща. Има си и портокалов цвят, и роза, и ванилия, само шоколад не усещам. Накрая пачулито ми става едно пудреноооо - чудничко!
На другата ръка сложих Mademoiselle Ricci - пак няма ефект "уау", както когато го подуших на блотер и от друг човек, но пък е мил и спокоен парфюм, съвсем подходящ за подарък, особено за момиче или млада жена. Но и майка ми би го харесала, де. От розово-мускусните парфюми е, в които не усещам много нюанси. Мисля, че долавям и портокалов цвят, но го няма в пирамидата (каква е тая разбота с портокаловия цвят в момента - почти всички новоизлезли масови имат?)!
Опитах се да пробвам пак Carita, но помпичката беше развалена... Rolling Eyes Пък помня, че на блотер доста ми хареса - нещо креместо виолетково имаше в него.
Dot - Marc Jacobs на блотер ми се видя свежак, като Дейзи с малко повече плодове. Legend на Mont Blanc пък  на блотер е свеж кремест портокалов цвят - прилича ми на A Scent Soleil de Neroli - Issey Miyake, но е по-кремест и не толкова натурален. Най-много на блотер ми хареса Jaipur Bracelet и даже се чудех дали да не пръскам на ръка, но щех да си объркам впечатленията. Другия път. Сега го усетих като фина момина сълза. Отдавна не съм усещала момина сълза в парфюм. Започна по-искрящо, с някакъв цитрусов привкус, даже си помислих, че пак портокалов цвят ще има, но свърна към по-креместото цвете. Хубава момина сълза, мдам...Но нищо общо с другите Джайпури. Само изискания стил.

# 176
Ренка, мазе не мазе важното е да те кефи PeaceАтти, ти това нинфео за зимата ли си го взе , браво , браво Hug  bouquet

Денси, това за щайгите кефи Laughing Laughing

Последна редакция: пт, 21 сеп 2012, 21:17 от raz_nejena

# 177

Ааа, как няма - Абсолю на Роша (по препоръки от тук, от блога на Натали,..) Запознаваме се след придобиване и се харесваме взаимно като че ли  Laughing В началото ми избива на хубави, подострени току що моливи за рисуване. И на топло и уютно. Създава ми творческо, оптимистично, спокойно настроение. Отнема ми стреса. Не е борбен, но е "не ми пука за проблеми, аз ще правя, каквото ме кефи."

# 178
Благодаря ти бульовче Simple Smile
Струва ми се, че няма да сбъркам със Зен.
Jaipur Bracelet го усетих на една позната и напомня ми на Pure Poison, а може и да си въобразявам. Момината сълза я усещам, много е женствен, нежен. Поне на тази девойка много добре и стоеше. За пролет ми се струва.

# 179

[/quote]
В началото ми избива на хубави, подострени току що моливи за рисуване. И на топло и уютно. Създава ми творческо, оптимистично, спокойно настроение. Отнема ми стреса. Не е борбен, но е "не ми пука за проблеми, аз ще правя, каквото ме кефи."
[/quote]

Това определено ме заинтригува, трябва да го опитам.
Би било интересно лого за аромата, ако се бяха сетили на време  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт