Да украсим коледната елхичка на другарката добричка Коледна томбола гоблени

• 33 371
  • 627
  •   1
Отговори
# 75
  • Rotterdam
1. Светлана/ Ferhi  Laughing
2. На 34г ,а все още съм между 18-22
3. От години сме сгодени (не искам да мина под венчило) Crossing Arms
4. Имам син на 10 и очаквам през новата година и беба да се появи
5. Когато не шия като повече от Вас си хапвам сладичко.
6. До тази година шиех само гобленов бод 1:1 и 1:4,опитах кръстчета и ми хареса ,бързичко се получава с тях.
7. Нямам никакви помощници и не съм използвала до момента.
8. Харесва ми Ланарте и Солария,на Дим. също много ми харесват гоблените ,но никога не съм шила и се съмнявам ,че ще се справя
9. Обичам всичко ново защото задължително ще ми хареса Grinning
10. Оплаквания нямам,препоръки също всичко е прекрасно тук ,а Вие сте очарователни дами  bouquet

# 76
Люска вземи го включи твоя съпруг в томболата "тайно" Laughing Като подготвяш подарък за другарчето си, ще го помолиш и той да ти помогне - така той ще изработи 2-3 играчки и картичка примерно, а ти тайничко ще купиш и за него (за неговото другарче) аксесоарчета и така ще изпратиш и за твоето другарче и за неговото Wink и съответно после ти ще си получиш отделно подаръче, а и той ще си получи отделно  Hug. Неговото другарче ще знае, че изпраща на него, а той няма да знае, че е изпратил на другарче. Така ще е изненадан. Щом гобленарството му е страст - сигурна съм, че ще бъде очарован.
Дълго се получи.....дано да ми разбра мисълта Laughing  Така, че - записвай го  Peace

П.П nadeto_sp, Реа благодаря, любимите са ми  Laughing

# 77
  • София
1. Ирина / Teddyberam
2. На 47, (три пъти обърках числата, все 17 ми излизаше Joy)
3. омъжена, щастливо все още
4. Дечищата - два двуметрови дангалака на 23 и на 18 (гоблените хич не ги вълнуват  Laughing)
5. Когато не шия обичам да пътувам, но не спирам да ям по много и да пия по малко. Обичам всичко и за благозвучие използвам думата "гастроном" по душа.
6. Предпочитана техника - кръстчета, но шия и гобленов бод
7. Използвам редовно лупа (за да виждам по-добре къде съм сгафила) и фулмастри с които отбелязвам по схемите. Не съм свикнала да шия с гергеф.  Конците си държа в три големи кутии от обувки - всеки конец е в найлоново пликче. Отделно кутии, кутийки, панами, пликчета, рамки, ножици, мъниста и какво ли не още - цял един шкаф и все не ми стигат.
8. Харесвам различни фирми, важното е да ме грабне картинката. И големината не е от особено значение. Когато си комплектовам сама използвам ДМС и Анхор конци. Само за Дим. използвам каквото ми е останало от оригиналните комплектовки.
9. Обичам да изпробвам всичко ново и веднага се хвърлям към всяко ново предизвикателство, но не винаги го довършвам (поне не веднага)  Blush Изобщо типичен овен (категорично не овца hahaha), считам че задължително трябва да опитам от всичко.
10. Благодаря ви момичета, зареждам се с много емоции от тези игри.  Hug

# 78
didida, точно това ми се въртеше в главата и на мен. Ще видя дали ще ни се получат играчките и може да го изненадам. Има още време- ще мисля. Както обичам да казвам- аз съм идиот- човек пълен с идеи. До края на записването има време- не се знае до тогава каква гениална идея ще ми се врътне в главата.

# 79
1. Вили (Реа)
2. Винаги мисля преди да отговоря на каква възраст съм, защото никога не знам,но след едно пресмятане на ум стигнах до 36години.  Wink
3. Омъжена за рокер  motor
4. Дечица имам две - Калина на 11г. и Михаил на 9г. Децата ми са моят живот. Всичко друго е суета ...  Wink Имам си и домашен любимец пинчер - Нора на 6 години.
5. Когато не шия обичам много да чета книги, обичам храната и обичам да пия червено вино - мавруд.
6. До сега съм шила 1:4, 1:1 и от скоро кръстчета, обаче сякаш гобленовият бод си ми е най- на сърце. Никога не съм шила комбиниран гоблен. Купих си един на Дим, но не знаех, че е комбиниран  Mr. Green, така, че вече си имам и такъв.
7. Нямам и не използвам гергеф, рамка, линийка, но имам лупа, която от време на време я използвам. Смятам , че няма да ми е удобно да шия с гергеф, но може и да се заблуждавам - не знам. Драскам си по схемите и хич не ми пука  Crazy  Добре, че си "изсмуках" без да искам иглата с прахосмукачката, че да разбера, че имало и с объл връх  Mr. Green
8. Предпочитания сякаш нямам - на принципа съм - виждам и само ако се влюбя се сдобивам с гоблена.
9. Интересно ми е да изпробам нещо което не съм правила, но само когато аз си избера какво да е то.
10. Не за първи път съм убедена, че форума е голяма работа - тук се научих да меся питки, да правя мъфини,  да се запозная с декупажа и да намеря ВАС  Hug

# 80
  • край Дунав
Следя внимателно как хубаво и увлекателно разказвате за себе си и ми става някак празнично.   Grinning   Ще преценя имам ли възможното време да се включа  Peace

# 81
  • София
Дидида, много сладки дечица, да са ти живи и здрави! Hug

МСК, твоите кученца ли са на аватара ти?

Това по-беличкото е мое, да, а другото е татко на другото ми кученце. Ето снимка на моите девойки.
Вече започнах да подбирам моделчета за играчки, и с нетърпение чакам да стане светло, че да почвам (никога не почвам нов гоблен/мини по тъмно)

# 82
  • Ловеч
1. Дарина /darinaia/
2. Засега май съм най-голяма, пардон най -мъдра.Почти 52 са годините ми /по лична карта/,
   а 25 по дух.
3. Щастливо омъжена /врачанка по рождение и скорпион като зодия , май  половинката е
   отдавна за медал/.
4. откъм челяд съм богата. имам двама сина на 30 и 28, но имам и три прекрасни внучки.
5. Ако не съм с иглата в ръце /ставам лоша, казва моя мъж, обичам да чета или да седна с чашка питие    пред компютъра.
6. Допреди около 2 години познавах само гобленовия бод 1:1, 1:2 или 1:4, но след като случайно  попаднах на форума се зарибих и по кръстчетата.
7. Рядко използвам гергеф, иначе шия само с нокторезачака/ като показалка/, не драскам по схемите, използвам една игла от много години и редовно се ровя в кутийте с конци.
8. Предпочитания сякаш нямам, защото когато един гоблен ми хареса гледам да го имам и ушия.
 иначе Dim още не съм шила, но като слушам отзивите ви за тях, май е крайно време да си взема.
9. Щом си харесам нещо, започвам да се ровя и да чета за него / каква техника се използва/ и задължително го пробвам / отделен е въпрода, че не винаги се получава желания резултат/.
10. Тъй като няма книга за жалби то и аз нямам оплаквания. Сред толкова мили и отзивчиви дами   bouquet се чуствам мнооого добре, затова на всички Ви желая много здраве и усмивки.

# 83
Добър вечер, момичета! Използвам момента и аз да се включа с отговори. Млада съм по дух и на години, особено откакто започнах “обратното броене” ! Mr. Green Омъжена съм за най-прекрасния за мен мъж, разбира се и аз съм най-подходящата половинка за него!  Mr. Green Имаме си две прекрасни дечица – какичка и малко братче.

Най-много обичам да пия планински чай с една добра доза мед в него. Алкохолните напитки не ме привличат, с изключение на шампанското. А относно хапването,...ами всичко от домашната градина ми е слабост, независимо дали шия или не! И всичко домашно приготвено ми харесва, няма значение сладко или солено. Тук, където се намирам, всичко има вкус на пластмаса. И много се радвам, че в нашата Родина все още има хора, които с желание се грижат за градинките си и които си спомнят и практикуват рецептите на бабите си. Аз в кухнята все още се уча, старая се, но ми е доста трудно понякога. Смятам обаче, че някак с дружни семейни усилия ще измислим и приготвим нещо за моето другарче. Дори и да се понарОни през дългия път, надявам се да си остане вкусно.

Предпочитаната ми техника за шиене са хиксчетата и комбинациите между тях. Едно време шиех само гобленов бод, защото не знаех друго, а по-късно пък си въобразявах, че не шия правилно хиксчетата. Сега не ми се докосва друго. Пробвах и мънистата – много ми харесаха, много са ефектни отблизо.

Относно помощните средства – не понасям да шия с гергеф, трудно ми е. Понякога, за големи гоблени ползвам рамки. Имам си няколко, но ми върви бавно и с тях. Получих подарък страхотна лампа за шиене, но нямам удобно кътче, което да си е лично мое и съм си я поставила в хола, зад купата с плодове. Не давам да ми я докосва никой, но и аз все още не я употребявам по предназначение.  Rolling Eyes Схемите си ги копирам и винаги си драскам по копието. В най-скоро време очаквам да ми донесат едно приспособление - вид тежест за притискане на схемичката, докато шия, да не ми се мести насам-натам. Ще ви се похваля задължително. Иглите ги сменям често, удобни са ми по-малки и по-тънки. Конците си държа в малки наелонови пликчета с етикети и съответно в кутии, според марката. Но една от мечтите ми е да отделя най-после достатъчно време и да си направя каталог за DMC, защото ми е много нужен, а това което съм си свалила от интернет не винаги ми помага.

От фирмите за гоблени съм шила най-различни и май всичко ми харесва. Всички са си конкуренти и се стараят да привлекат клиента. От самите дизайни много ми допадат на Риолис, Вервако и  Дименшънс. Обичам и големи и малки гоблени. Напоследък нямам време за големите и те отлежават, защото все ми се иска да направя нещо за някой и не мога да се концентрирам изцяло. От конците ме устройва почти всичко – DMC, Anchor, Ариадна, Мадейра, Любица, Казанлъшките мулинета,но...не и Пъпетс. Най-много обичам да шия върху Аида 16 и Аида 14, независимо от производителя. Нови техники обичам да изпробвам, но докато децата спят,  Laughing , имам предвид - дребни и чупливи неща, като мъниста, звънчета, стъкалца.
Ето тук можете да разгледате и изработените от мен неща: http://whiteflower.snimka.bg/tapestries/ushiti-gobleni.645083.26021414

На последния въпрос ще отговоря, че ми липсват момичетата, които пишеха/пишат в темата и са участвали/участваха редовно в томболите. Иска ми се те да преодолеят вътрешните си бариери, независимо от какво са били породени, и да обърнат внимание само на хубавите си спомени, които да им дадат стимул отново да се присъединят към нас.  Hug Защото само хубавите неща заслужават внимание! А това ми се струва, че ще стане отново една прекрасна празнична томбола!

Такааа....аз лично вчера приключих с първата играчка. Доволна съм как се получи, децата и мъжлето – също. Те са ми журито.  Heart Eyes Започнах и втората. Смятам да направя три със сигурност. Дано другарчето се зарадва на идеите, които съм си наумила.

Сега ви пожелавам лека нощ!
Дългичко стана, но ще ми простите!  Hug

Последна редакция: нд, 23 сеп 2012, 00:28 от Бяло Цвете

# 84
Изтривам чата.. Whistling

Последна редакция: нд, 23 сеп 2012, 15:22 от Бяло Цвете

# 85
Добро утро момичета.
Бяло Цвете имаш много хубави гоблени и картички smile3501

И аз вчера направих една украса.Купих си стиропорени фигури и си намерих мотивчета.Сега отивам на работа и с нетърпение ще чакам да се прибера,за да започна с осъществяването на идеите си.Весел и спокоен ден на всички.

# 86
Пускам и тук видеото как се правят коледни играчки и яйца от стиропор.
http://www.youtube.com/watch?v=XsY4uus7UIQ&feature=player_embedded
Сега се сетих че никоя от нас не е писала в лексикона, че ползва отвертка...

# 87
...Бяло Цвете имаш много хубави гоблени и картички smile3501
...

boneli , благодаря ти!

Пускам и тук видеото как се правят коледни играчки и яйца от стиропор.
http://www.youtube.com/watch?v=XsY4uus7UIQ&feature=player_embedded
Сега се сетих че никоя от нас не е писала в лексикона, че ползва отвертка...

Аз използвах отверка за Великденските яйца, обаче не съм много доволна как ги направих. Като се позагледаш отблизо и тук нещо стърчи, там нещо е вдлъбнато,  Laughing , е отдалече са весели и хубавки.  Mr. Green И с пистолетче за лепило се научих да работя, нищо че в началото омазвах всичко в радиус от метър, сега уж съм по-подготвена.  Sunglasses
А твоята топка, Люска, е станала супер!   bouquet Видях я в другата тема.  Wink

# 88
Бяло цвете, много хубави неща си избоцкала   bouquet

Люска, съвсем ме нави да направя коледна играчка от този тип  Grinning От няколко седмици гледам в Кауфланд и Джъмбо такива стириопорни топки и все ги отминавам като си казвам: "Няма да се справя....", но следващият път като ги видя ще си взема  Crazy

# 89
  • София
От няколко седмици гледам в Кауфланд и Джъмбо такива стириопорни топки и все ги отминавам като си казвам: "Няма да се справя....", но следващият път като ги видя ще си взема  Crazy

ааа, ето от къде ще си взема значи Hug

Общи условия

Активация на акаунт