Родих нормално...цели 3 пъти
Повярвай ми,когато раждаш не можеш да получиш панически атаки.Успокоително може да ти изпише лекар,но по-добре е от сега да започнеш да взимаш хомеопатия за страх от раждане(ако имаш такъв) и хомеопатия за общия страх,който изпитваш и да тренираш дишането-в нета има много информация за това.Моят съвет е нормално раждане,но последната дума е на доктора
Желая ти успех
. Благодаря , вдъхна ми кураж. Лекарите знаят за състоянието ми , доки от ЖК казва , че много повече атаки ще получа преди секциото от колкото преди нормалното раждане
. Може би има нещо вярно в думите й , а лекарят , който ще ме изражда за него не е проблем , сигурно е срещал паники колкото си искаш
. Що се отнася до хомеопатията - за сега вземам Седатиф , по малко Валериана , капки на Бах , всичко това съгласувано с лекар разбира се. Не мога да кажа , че много ми действат , имам си атаки. Ти през цялата бременност ли имаше атаки , защото при мен много се засилиха от бременността ? И още нещо - казваш , че по - време на раждане няма как да получа атака , интересно ми е защо?
4 мами с паник атаки,родили нормално без да получат такава по време на раждане
,по простата причина,че когато една жена ражда,в нея се активират всички природни процеси,подпомагайки раждането и се изключват всички вредни.Бъди сигурна,че очаквайки секцио е по-вероятно да увеличиш страховете си,поне при мен е така.Аз знам,даже съм сигурна,че едно нормално раждане ще те направи още по-силна от сега,и повярвай ми ти си силна жена.Слаб човек не би издържал на кошмара,наречен паническа атака.Ако имаш въпроси не се притеснявай да ме питаш,за каквото и да е било,дори да не е свързано с бременността
имам богат опит с приятелките ми...паник атаките
. Аз също оня ден се замислих за секцио и цяла нощ после не мигнах да мисля как психически бих изкарала едно очакване на операция. Та аз ще се срина няколко дена преди това и там ще подлудя лекарите. При мен по време на паник атака ми се вдига рязко кръвното и пулса , аз за това толкова се страхувам да не го вдигна много и да проваля цялото раждане и т.н. Дано да се държа психически , освен това съм малко по - спокойна като знам , че инжекцийката с успокоително е в чантата на майка ми (тя е мед. сестра) и ще ми я сложат веднага ако се панирам. Някак си така ми се струва малко по - спокойно. Иначе какво да ти кажа - мен от болка не ме е страх , боляло ме е какво ли не , никога не съм оревавала света , търпя си и си лежа . Страх ме е да не се обърка нещо в целия процес , но екипа , който ще ме изражда ме уверява , че при най - малката опасност ще ме срежат. Ти лесно ли ти минаха ражданията?
) Раждането минава много бързо,за 10 минути след разкритието и бях родила.Дъщеря ми я родих за един час-общо с контракциите и раждането.Бързо и лесно
.
Да!Ти ще можеш да гледаш и отгледаш и деца и внуци с тази диагноза
Ако имаш конкретни въпроси...насреща съм