ПрЪвИписТна кУра-бия с Шаршафи на барплоДа и ИМПРИтура на баШТа му в рАцете- 74

• 27 942
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Цитат
не съм се вяскала от милон години

# 316
  • Mars Hotel
Цитат
здравеите моми4ета Smile!!!сабота сресту недела синат ми на 9 месеца вдигна висока температура следвасхтите дни през дениа немасхе температура само ве4ер вав вторник вдигна много висока температура от барза помосхт го прегледаха тои ве4е отказвасхе да се храни бесхе отпаднал казаха 4е е сас силно за4ервено гарло и има ангина трети ден пие алгументин от тогава нема температура пие калциев глуконат днес полу4и обрив по тиалото бледо 4ервени петна  по гардите гарба и схиата казаха да спрем антибиотика поради алерги4на реакциа и да майим с фемистил гел сасхто така казаха 4е гарлото е за4ервено детето е по добре активно е какво схте посаветвате мами  bouquet

Изприщих се, докато го прочета!

# 317
Цитат
винителен и дателен падеж – на мен ми, но мен ме. Така че можем да се ориентираме по употребата на местоимението – 'на' се  използва, ако след това има 'ми'. Сега се сетих, че и Патрашкова говори така – 'мен ми се струва' и т.н.
така е в книжовния език, обаче точно защото можем да се ориентираме по краткото местоимение ("ме" - "ми"),
в разговорния език се случва да се изпусне "на"-то и въпреки това всичко да е ясно:
Мен ми стига -
ти си тук,
имаш още мойто рамо...

да не говорим, че някои казват дори
"Аз ми стига"

Разбира се, че става дума за книжовния език, а и тази тема е насочена именно към него. От друга страна пък, нека не бъркаме разговорния език с грешното използване на езика, като ‘Аз ми стига’. В такъв случай би трябвало да приемем, че всичко е правилно, тоест няма вярно и грешно, стига да сме осъществили комуникация. И поезията е нещо съвсем отделно.

По темата:

Цитат
Аз напримерно 25 години си мразех моето

За името става дума.

# 318
  • София
И аз съм твърдо ЗА "секцьо-то" в заглавие Simple Smile /не, че някой ме е питал, ама да си кажа Embarassed/

ЕСЕМЕС, не би ли следвало да се изписва ес ем ес или смс? Питам за моя си култура Simple Smile

# 319
  • Mars Hotel
Не може ли просто "съобщение"?

# 320
  • София
Не може ли просто "съобщение"?

Разбира се Simple Smile Но ако все пак някой реши да го напише, някак не ми стои добре есемес

# 321
  • Gotham City
Ето нещо уникално, поне  за мен: "Вале Бабаков много си е променил метода на работата.Взима ми вече втори път цитоз на матка."

# 322
 Joy Joy Joy
Ето нещо уникално, поне  за мен: "Вале Бабаков много си е променил метода на работата.Взима ми вече втори път цитоз на матка."

# 323
  • някъде по морето
 smile3544
Joy Joy Joy

ЖДНБ!

# 324
  • София
Joy Joy Joy

НЕ НЕ НЕ!!!! Отказвам се от секцьото, гласувам за това в заглавие!! hahaha hahaha hahaha

# 325
  • Gotham City
 bowuu  Grinning

# 326
  • в тристайна гарсониера :)
Това не може да е истина  newsm09

# 327
 newsm09 а аз се радвах на цито на маска

# 328
Аз пък на цитУна маска

# 329
Цитат