Априлки 2013 - тема 5

• 25 148
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
Това за горещата вода и аз съм го чувала, че предизвиква контракции, но и аз си се къпя с гореща  Sad
а иначе е вярно,че много четем и се притесняваме от всичко. Например аз сега съм се ошашкала, че не ме болят гърдите и не са наедрели, както при другите мамчета  newsm78 в началото ме боляха, но от около месец хич, дори си мисля че и размера си е стария  newsm78

# 466
  • Пловдив
Събота е работен ден, да ви подшушна  Simple Smile
За някои от нас няма значение smile3534
...Ей, ама така като се замисля... Щом е работен ден, значи и яслата ще работи... Което пък значи, че аз мога да отида спокойно, без да тичам по подивялото зверче Mr. Green

...ей, Еовин, златна си Hug

# 467
  • Sofia, Bulgaria

много съм се притеснила. Дори не можах да спя снощи. Както си четях книгата за бременни преди сън, прочетох, че не би следвало да се вземат топли душове, чиято температура да е над 38 градуса и то най-вече през първия триместър, защото може да доведе до дефекти в нервната система на детето.

Много ме разсмя  Joy Извинявам се, виждам че си притеснена. Аз бях чула, че горещите душове, са най-краткия път до родилното  Laughing И естествено в 9-ти месец накрая ми беше яко писнало и правех кво ли не, вкл. и горещи душове. Нищо не се случи  Laughing Аз се къпех зимата постоянно с горещи душове и малкия ми син си е напълно здрав  Peace Някои неща са силно преувеличени.
Това, което мога да ти кажа със сигурност е, че не трябва да си топиш краката във вряла вода.

# 468
Благодаря ви за окуражителните отговори. Оказа се, че по БГ сайтовете няма много инфо, та четох някакви американски....Sad Sad не че нещо по -различно.....ама хората си пишат, че това можело да доведе до деформации на невралната тръба....SadSad

е може ли пък човек да знае всичко...

# 469
  • Пловдив
Ооо, това, че горещите душове водят до контракции и аз го бях чела... И понеже корема ми беше огромен, само чаках да вляза в 38г.с. и започнах буквално да се сварявам под душа... Резултат нямаше Crossing Arms
След това катерех и слизах по няколко пъти на ден 7 етажа - пак нищо Sad
И креватните занимания увеличихме - нищо #2gunfire

накрая се прибрахме от пл. Съединение до Тракия пеш на 6.09 (празника на града)... За тези, които не знаят - около 15тина км Mr. Green
Резултата беше налице - още като се прибрахме започна да ме пристяга кръста Mr. Green
Е, това не ми пречеше да си мисля, че това са бракстън-хикс контракциите и до последно да си стоя и да си гледам сериалчето smile3532
накрая мъжа не издържа, взе раницата и каза, че тръгвал, пък аз ако съм искала hahaha
отидох в клиниката и след няма и час дребния беше на бял свят hahaha

# 470
  • Sofia, Bulgaria
Ооо, това, че горещите душове водят до контракции и аз го бях чела... И понеже корема ми беше огромен, само чаках да вляза в 38г.с. и започнах буквално да се сварявам под душа... Резултат нямаше Crossing Arms
След това катерех и слизах по няколко пъти на ден 7 етажа - пак нищо Sad
И креватните занимания увеличихме - нищо #2gunfire

накрая се прибрахме от пл. Съединение до Тракия пеш на 6.09 (празника на града)... За тези, които не знаят - около 15тина км Mr. Green
Резултата беше налице - още като се прибрахме започна да ме пристяга кръста Mr. Green
Е, това не ми пречеше да си мисля, че това са бракстън-хикс контракциите и до последно да си стоя и да си гледам сериалчето smile3532
накрая мъжа не издържа, взе раницата и каза, че тръгвал, пък аз ако съм искала hahaha
отидох в клиниката и след няма и час дребния беше на бял свят hahaha

Ех, че мили спомени  Heart Eyes От 20.02 почнах да ритам топка, изкачвах стълби, горещи душове и нищо. Като отидох в родилното(06.03) и си мислех, че ще ме върнат, а като ми провериха разкритието беше 4-5см  Laughing Приеха ме естествено и след 3 часа бях мама  Mr. Green Пу този път си пожелавам същото!!!
Днес мъжа ми взе направление за избор на лекар и след малко отиваме. Нямам представа кой ще бъде, стискайте палци...

# 471
Добро утро!
И аз искам да подчертая,че определено налитаме на много информация в днешно време и в повечето случай това само ни вреди,пълним си главиците с доста глупости.
И аз се къпя с доста топла водичка,това за първи път го чувам.
А и относно количките и аз не бих се лешила от това.Но не бих избирала от сега,това ще го оставя за след раждането,това не е най-спешното нещо според мен!Но това не ми пречи да ги разглеждам по сайтовете Laughing
Бастен,записа ли си час за сряда?
♥¸.•*´¯)Brum♥¸.•*´¯) ,стискам палци всичко ще е наред!После да споделиш!
Лек и усмихнат ден!

# 472
добро утро и от мен

denise78, браво за успешния преглед
дано на всички ни минават така прегледите  Hug

p4eli4kata_86, да записах си час за сряда но при Цанкова за 11 часа
защото за Янева няма въобще часове, а от сряда или четвъртък излиза отпуска до края на месеца
а аз държа тази седмица да мина на преглед, защото в събота ще пътуваме и искам да съм спокойна
утре ще си платя прегледа при Цанкова, а другата седмица живот и здраве ще се запиша на ЖК при Янева.
а ти записа ли час ?

# 473
Мами я споделете колко килограма наддадохте за 3 месеца.
Аз има няма 1.5кг и то май започнах да си хапвам повечко не защото ми се яде ами от психическата нагласа че всичко може. Embarassed Embarassed Rolling Eyes

# 474
Бастен,днес на обяд ще ходя да си запиша после ще ти кажа за колко часа е имало,то може и да се видим значи,ще се радвам наистина!Значи до 11ч няма свободни часове така ли да разбирам..бе нищо и за следобед да е...тя мене предния път ме извика с другите като на консултация ме прегледа на видеозона,и ми обясни да съм отидела в сряда пак,тоест утре.
Защо си притеснена преди пътуването,то дълго ли ще е относно зацапването е сигурно,но не се плаши предварително,няма да мислиш лоши неща за да не ти се случват!После ще пиша да кажа за часа!

# 475
Шаварче, аз може би постоянно съм наддала 1. Иначе по едно време се мерих и бяха 2, но после единият се е изпарил. И така като се следя, 1 си седи. Но аз започвам от прекалено много, така че не се терзая, че е само 1. Иначе като изключим, че някои неща не ги ям, не съм си променила особено дажбите.

# 476
Проблемът е, че прекалено много четем. Интернет и книгите са препълнени с всякаква информация и постоянно се вкарваме във филми. Аз при всеки симптом си поставям поне 5 диагнози, за детето да не говорим, направо изпадам в ужас. Едно време като са разчитали само на инфо от лекарите, им е било доста по-спокойно.  Peace

Мъжът ми казва: по-добре да не ти е пълна главата с много информация и да се шашкаш, а просто трябва да оставиш тази работа на специалистите.
А аз обичам да се информирам, за кратко време съм изчела толкова много неща свързани с бременността, раждането, грижата за новороденото.. още малко и ще стана като енциклопедия.
То няма лошо да знаеш, НО понякога (такива като мен) прекаляваме и наистина може да се вкараме във филми.  Crazy

И аз съм чувала, че е хубаво бременната да избягвам горещите душове, но аз само такива "използвам".  Laughing Просто ще гледам да не прекалявам с температурата и продължителността.  Mr. Green

# 477
Бастен,днес на обяд ще ходя да си запиша после ще ти кажа за колко часа е имало,то може и да се видим значи,ще се радвам наистина!Значи до 11ч няма свободни часове така ли да разбирам..бе нищо и за следобед да е...тя мене предния път ме извика с другите като на консултация ме прегледа на видеозона,и ми обясни да съм отидела в сряда пак,тоест утре.
Защо си притеснена преди пътуването,то дълго ли ще е относно зацапването е сигурно,но не се плаши предварително,няма да мислиш лоши неща за да не ти се случват!После ще пиша да кажа за часа!

незнам дали има часове преди 11 - просто тогава на мен ми е удобно затова поисках този час
ами незнам просто ми е притестено, че ще сме на сватба и незнам как ще изкарам цялата вечер
пък ми е на близка приятелка и искам да отида

# 478
[

maminka23, не са само предположения до 16г.с.
В 12г.с. вече има яснота какъв е пола на бебето (тоест има различими полови белези) но малко лекари успяват да ги видят.

Мириама, какво те накара да си промениш мнението? Не те провокирам, просто ми стана странен този рязък завой в мнението ти.

Здравейте на всички!

Мами я споделете колко килограма наддадохте за 3 месеца.

Аз мисля, че вече споделих - минус 5 кила съм, откакто разбрах, че съм бременна. Нямам никакъв апетит.

# 479
Не четете много, няма смисъл. Така или иначе всичко ще ви е ново, и ще се напасвате не малко време:)))
На мен още ми е лошо Sick , а вчера ме боля глава от следобяд, та чак до тази сутрин Shocked
даже пих парацетамол, но през ноща пак си ме болеше...
И аз се къпя с топла вода, и предните бременности беше така.
За килограмите не съм качила все още, макар че според мен изглеждам по-дебела (явно от корема).

Общи условия

Активация на акаунт