Априлки 2013 - тема 5

• 25 103
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив
В момента говори точно за даването на подсладена вода за лекуване на физиологичната жълтеница... Е, синът ми 3 месеца беше с жълтеница... първите 10-15 дни давах подсладена вода, по съвет на педиатърката, след което той спадна доста на тегло...
След консултация с ЛЛЛ и НАПК спрях всякаква вода и забравих за часовника - за седмица и малко наддаде доста Mr. Green
Започна и да спада нивото на билиурбина...

Друго, за което се сещам в момента в това за къпането... Аз мисля малко по-особено явно... за мен е по-важно след като пропълзи бебо, да се къпе ежедневно, а в самото начало - само подмиване на дупето при смяна на памперс...

Ето, сега говори за залъгалката... Отново съм против... да, ползвах със сина ми, от незнание... на 7мия месец се отказа от нея и много се радвам за което, защото и в момента виждам в яслата деца, с по 5-6 месеца по-големи от дребуса с биберони в устата...

Друго за което се сещам - кърменето... за мен кърмене под часовник е немислимо...

Абе много са нещата Simple Smile

# 571
Момичета, днес като се прибрах от работа нещо доста взе да ме стяга ниско долу и да ме наболява. Лежа сега, но се замислих, ако не спре, според вас в спешното ли трябва да отида или  на дежурен кабинет? Така и не се научих кой случай считат за спешен...

# 572
Аз за това казах за митовете за подсладена вода....абсолютно пълна глупост. Дъщеря ми вода не е пила до година и няколко месеца.

За къпането, къпала съм я всеки ден. При акане, също съм мила дупето.

Залъгалка, спорен е въпроса, но по-добре не.

Кърмене, най-добре на поискване. За храненето с АМ, там вече може да се спазват някакви ориентировъчни часове, макар че пак детето си показва кога е гладно.

# 573
Момичета, днес като се прибрах от работа нещо доста взе да ме стяга ниско долу и да ме наболява. Лежа сега, но се замислих, ако не спре, според вас в спешното ли трябва да отида или  на дежурен кабинет? Така и не се научих кой случай считат за спешен...

rossita77 Пий едно но-шпа и почивай. Ако не спрат болките трябва да отидеш по спешност в Майчин дом, по това време има само един приемен кабинет, който по принцип е за родилки. Твърде вероятно е и да се държат доста лошо с теб, особено ако няма други симптоми като кървене. Аз бих те посъветвала да почиваш, в болницата няма да направят друго освен отново но=шпа и евентуално системи магнезии. но пък ще се държат ужасно и ще те стресират много:(

# 574
  • Пловдив
Именно Mirama...
Затова и нещо тази лекторка не ми допадна особено...

Виж, предната, която говореше за възпитанието - почти на 100% ни се припокриват мненията там Simple Smile
Разминават ни се вижданията относно наказанията, но всеки сам решава как да възпитава детето си - за мен е по-удачно да го накажа за 5-10 минути да стои мирен, пред това, да му ударя шамар примерно... някои родители пък предпочитат второто... Та така...
Относно собствените ни деца, мисля че единствените, които трябва да взимат решения за възпитанието, трябва да са майката и таткото Peace
Можем да четем книги, можем да се информираме от различни статии, може да слушаме мненията на специалисти, но това, което ние ще предпочетем като вариант, за нашите деца, за мен е най-правилното решение Simple Smile
Никой не познава детето по-добре от собствената му майка, затова и съм на мнение, че основно решенията за възпитанието трябва да ги взема тя! Разбира се, бащата също има голяма дума в решението за това или онова, но обикновено майката е тази, която предлага различните варианти Mr. Green
...или поне в нашия случаи е така Simple Smile примери мога да дам хиляди, макар и само с две годичшния ни опит Simple Smile

# 575
sweet_maniche, за мен по-странното е, как може от лекар да се лансира все още схващането, че вода със захар помага за жълтеница. )

# 576
  • Sofia, Bulgaria
Момичета да питам вредно ли е да карам нощни смени днес се налага да съм от доста късно на работа сигурно до ранни зори пречи ли на бебчо  newsm78

Аз давах първия път, 2 или 3 нощни. Не се препоръчват, но аз криех в работата за бременноста и нямаше как да не ходя. После вече като казах, съобразиха смените  Peace

Благодаря на момичетата, които ми писаха за АГ!   bouquet Записах си час в Люлин МЕД и в четвъртък ще отида! Работят май и със фонда ми, така че ме устройва супер. Ще мина този преглед през фонда, за да видя дали ще ми допадне лекарката. Ако да-ще си дам направлението за избор и се приключва с този въпрос. Малко ми е далече, но ще видим как ще се оправяме:)

# 577
  • Пловдив
Оооо, това далеч не е най-страшното...
Продължавам да чета за педиатри, препоръчващи захранване със сокчета на втория/третия месец... За мен това е по-страшното... На едно бебе разбиеш ли му стомахчето от сега, ще страда цял живот...
Да, в момента няма да се забележат признаци (освен евентуално коликите)... Може да не се проявят и още години на ред,но рано или късно си дава отражение...

Темата е много обширна, а и ан повечкото - далечна, така че няма да задълбочавам  Hug

# 578
sweet_maniche, моя педиатър не съм го използвала за нищо друго, освен прегледите всеки месец и то до към 6-7месеца.
След това си теглех и мерех бебето и в къщи.
Но има много родители, които изцяло се доверяват на педиатъра, за това трябва да се избира много внимателно. И най-вече, да се МИСЛИ. ) А не да се следва всяка казана дума безропотно, само защото бил специалист. То може и да е специалист, но да не е прочел и 1ред повече, от както е завършил, преди 20-30г. )

# 579
  • Пловдив
Ооо да Simple Smile
Това го научих и аз, за съжаление по трудния път...
По малко въпроси ни се разминаваха мисленията, но е факт, че сина ми пострада от това нещо... От тогава сляпо доверие на лекар - НИКОГА!!!
Ако се наложи - допитвам се до втори, трети, ако се наложи и четвърти, но НИКОГА само на един Simple Smile Дори да му имам огромно доверие - в случая - АГ-то ми. Ходя при нея от 10тина години, никога и за нищо не се е наложило да оспоря мнението и, но е важно и обстоятелството, че и тя винаги се е съобразявала с мен и никога не е поставяла въпроса ребром. Има ли съмнение за нещо, тя самата ме препраща към друг лекар Simple Smile

та така - съвет към всички - никога не се доверявайте на един лекар, още повече, ако тепърва ще се опознавате с него Hug

# 580
  • Sofia, Bulgaria
Оооо, това далеч не е най-страшното...
Продължавам да чета за педиатри, препоръчващи захранване със сокчета на втория/третия месец...

Да и пюрета от 3-ти и месни и жълтъче във 5-ти... Mr. Green КОйто се интерсува и чете, има достатъчно инфо! Аз започнах захранване в 4-ти месец. След което спрях и започнах сега в средата на 6-ти. За мен вече като опитала и двата варианта, правилното е да се изчака Peace Действително не само педиатрите са виновни за това! Аз останах неприятно изненадана като купих АМ 2(6-12м), та се оказа, че детето на 6м. вече трябва да има ДВЕ заместени хранения!! Аз едва от 1 ден заместих 1...Така че какво да говорим, сина ми на прага на 7-ми месец е още на АМ 1... Crazy
Но наистина темата е много далечна, по-добре да спрем до тук, че оспамихме:)

# 581

Пращам таткото за нош-па, че нямам  у дома...Благодаря Хриси! От Варна съм.  Ако някоя мама знае къде трабва да отида, ще бъда благодарна.

# 582
Привет, preggo  preggo

Да се включа по темите от последните 15-20 страници  Mr. Green Crazy

За цитонамазката - на мен ми правиха февруари и сега в края на август(бях в 7 седмица).

За количките - моето дете е гледано без количка първите месеци. Имах кенгуру за разходки в квартала, на кафе и по магазините ходехме с кошница(за кола). Няколко месеца след раждането бях толкова зле че не си и помислях да изляза сама с бебето на разходка. Сега също не бързам да избирам количка. След раждането като ми дотрябва ще купим  Mr. Green

За пелените - четох доста по темата, но ще пропусна и този път  Stop Peace

Моето чудо беше с тежка жълтеница и тук съветите са да не се дава нищо различно от кърма/АМ  Peace

За къпането споделям мнението на sweet_maniche  Peace

За килограмите и аз съм отслабнала с почти килограм. Още ми се гади и всичко ми мирише  Sick Вода с лимон добре ми понася.  Hug

За шоколад и захарни изделия - почти не ям. Навремето четох за захарта,подсладителите  ... Shocked Twisted Evil

За четенето - хубаво е човек да чете когато има време и възможност.  Mr. Green Не е много сигурно как ще купона  след раждането  Crazy

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 9 нови отговораShocked Shocked Shocked

# 583
Аз сега много се чудя дали да не отида при още един специалист за мнение за този серклаж. Макар че още първият път когато отидох при друг лекар за потвърждаване на бременността, и споделих за раждането в 32г.с., той каза че препоръчва серклаж.
Четох, четох и виждам, че се прави включително и до към 22г.с. Някак си 16г.с., когато иска да го правим моята лекарка ми се струва прекалено рано.

# 584
  • Пловдив
♥¸.•*´¯)Brum♥¸.•*´¯), ние до годинката нямахме заместено хранене Mr. Green
А ела да го видиш сега дребния - 86см и 14 кила Mr. Green
Колкото и да ми разправяха, че това ще е злоядо дете, защото така не можело да не яде той по бурканче пюре на 7-8 мес. възраст, аз не се предадох и не съжалявам изобщо Mr. Green
Сега на всички, които ги говореха тези работи, сега им запушвам устите, защото пък дребуса от към ядене се е метнал на мен и на баща си заедно hahaha

Yuliya2013, аз точно след раждането прочетох толкова много книги, че през последните години не знам дали ми се събират толкова... По време на кърменето по-хубаво нещо от това да се отдадеш на някоя хубава книжка... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт