Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са условията за майчинство за ученичка на 19 години?
Как мога да добавя лентичка, показваща моята бременност, към моя профил?
Какви са правата на бременните студентки?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са условията за майчинство за ученичка на 19 години?
За ученичка на 19 години, която е завършила училище, но не е работила официално, тя може да получи социално майчинство. За да се запише за майчинство, тя трябва да се регистрира в бюрото по труда и да подаде необходимите документи там. В случай на въпроси относно условията за майчинство, препоръчително е да се консултирате с органите по труда или счетоводител.
-
Как мога да добавя лентичка, показваща моята бременност, към моя профил?
За да добавите лентичка, показваща вашата бременност към вашия профил, трябва да изберете подходящ модел от наличните в сайта за подписи на форума. След като изберете модела, кликнете върху него и той ще ви пренасочи към уебсайта за попълване на вашите данни и получаване на кода. Накрая поставете получения код в подписа си.
-
Какви са правата на бременните студентки?
Бременните студентки имат право на еднократна помощ, която е около 2800 лв. Освен това, ако имат стаж и са на редовна форма на обучение, могат да получат и майчинство. За повече информация относно привилегиите за бременни и майки студентки е препоръчително да се консултирате с университета, където учат.
-
Как да се справим с гаденето и повръщането по време на бременност?
-
Как да се справя с болките и усещането за подут корем по време на бременност?
)... В понеделник ще видя какво ще стане, но май пак ще се минава на храни, богати на желязо 

Може би на това бебе ще давам(ако изобщо иска да пие) вода, понеже все пак сезонът ще е такъв, не знам..
).

явно затова съм толкова отпаднала и постоянно ми се вие свят... Предния път 7 месеца бях на ампули Тот Хема, задържах го около 100, но накрая го оправихме
В същото време - той е единствения човек, който е винаги до мен и ме подкрепя, както преди, така и сега по време на бременността. Хормоните си имат своето влияние, после като отминат.... всичко се успокоява. Поне при мен и моето момче - "проблемите" не са съществени - карам му се за всяко нещо, дори да е нещо малко, ама и той не си поплюва - и на него бременността му се отразява на нервите - затова се казва: "Бременни сме!". 
От два дни имам кафеникаво зацапване и никой не може да каже от какво Получих го миналата вечер през нощта и не знам как не припаднах в банята като го видях. Веднага отидох на лекар и още не мога да повярвам, че бебето си беше добре, дори си е наваксало в седмиците, а нали изоставахме с около седмица. Но това течение не спира, а аз не мога да спра да плача. Пия си лекарствата, но ще умра от притеснение. Спомням си , че имаше няколко мами тук с подобно течение разбрахте ли от какво е? А колко време ви продължи? Първата ми бременност завърши точно така, с няколко капки кафяво течение. Надявам се никой да не изживява подобен ужас...