Студенти в чужбина - 2

• 84 152
  • 811
  •   1
Отговори
# 570
Трябвало е да опитате, миналата година на дъщеря ми искаха 5.00 от Абърдийн, но всеки си преценява. Все пак аз смятам, че детето трябва да пробва там, където иска, стига да не е съвсем безнадеждно. Пък и дъщеря ми например си вдигна дипломата много от матурите, така че винаги има надежда.

# 571
  • Русе
За къде ви искаха това и за каква специалност, явно са сгъстили ситото от миналата година.

Ето, копирам един пост от БГхелп, за да се види за какво точно иде реч:

"Еми и аз получих първата си оферта, за жалост каквато очаквах като видях офертите на хората с подобни специалности  
Дата на изпращане на документи: 23.11 дата на получаване на офертата- 28.11
Uni: Glasgow
Degree: Economics/Mathematics
Offer: Conditional - 6.0 overall with no lower than 6.0 in any individual subject
Реакция: мех яко, но не до там  Писах им едно писмо, в което разяснявах начина по който се формира бг дипломата ама според мен това е бой с вятърни мелници. На теория аз мога да изкарам такава диплома, защото нямам 5ца досега, но на практика как ще изкарам 6.00 на двете матури- все ще сгреша нещо малко.Пък и Glasgow са ми като 4ти избор, така че се надявам да не се стига до тях Stuck Out Tongue

# 572
  • Русе
Все пак аз смятам, че детето трябва да пробва там, където иска, стига да не е съвсем безнадеждно.

Разбира се, така и направихме! Peace

# 573
Бих си позволила да изкажа леки съмнения относно достоверността на този пост от БГ хелп, не ми прилича на копирано от UCAS, имам и други съмнения, но ще ги запазя за себе си. Както и да е, успех на детето, дано да бъде прието там, където иска и да постига целите си с лекота!

# 574
  • Стара Загора
Това че искат такива оценки по тези предмети не значи че трябва да се явяваш на матури по тях. На дъщеря ми и искаха 5.5 по физика и математика, а тя се яви на матура по английски и така по физика и математика в дипломата има 6. Дипломата с оценките от матурите беше 5.94, но съм чувала и за други с дипломи между 5.5 и 6 че са приети.
Успех и не се отказвайте!

Последна редакция: сб, 19 яну 2013, 00:12 от simon4eto

# 575
  • София
Благодаря за отговорите!

От постовете ви излиза, че  най-високи за сега са изискванията за комп. науки и икономикатака ли?

# 576
  • Стара Загора
в момента по БНТ говори м-р Младенов по казуса с българските студенти в UK в предаването Животът и други неща

# 577
Е, изтървах го...но надали е казал нещо по-различно от обичайните бла бла бла. Ще го потърся в интернет.

# 578
  • Варна
И аз не го гледах Младенов, някой да преразкаже накратко какво е казал ?

nikoleta68, вие в Английски университети ли кандидатствахте ?  Може би сте си разучили нещата със заемите , но миналата година синът ми бе приет и в университета в Бат и четох много дали си заслужават 9000 паунда на година . Изводите ни бяха, че не , макар че университета в Бат е сред първите 10 в Англия / според тогавашните класации / . Имаше разяснения, че ако ти е отпуснат заем и той вече е преведен на университета и се наложи да се откажеш по някаква причина и не завършиш следването си / дори и 1 курс / , то заема се дължи на Стюдънт Лоан. Освен това върху взетите пари се трупат лихви, които за 25-30 години стигат много сериозно сума, мисля че се получаваше нещо с около 35 - 40 % повече. Стюдънт Лоан могат да решат да не отпуснат цялата сума, изисквана от университета и трябва да имаш лични пари с които да платиш и т.н и т.н. Естествено , че ако не беше успял да влезе в Глазгоу щеше да отиде там, но лично аз много се притесних от всичко прочетено. Вярно е, че след 2014 може би ще паднат ограниченията за работа и тя ще може да се подпомага поне с разходите на живот. Но таксите са необосновано високи според мен. Това го пиша само от собствен опит и смятам ,че вие си знаете най-добре , просто исках да споделя нашите миналогодишни дилеми  Wink

Благодаря за отговорите!

От постовете ви излиза, че  най-високи за сега са изискванията за комп. науки и икономикатака ли?

Според моите наблюдения повечето българчета това кандидатстват и за това има повече информация за изискваните оценки за тези специалности. Но в сравнение с миналата и по-миналата година нивото на офертите от Глазгоуския университет се покачват. Само като вметка , миналата година четох ,че е имало оферти от Сейнт Андрюс за дипломи около 5.00 , макар че се спрягаше за университет с много високи изисквания и че българи не можело да влязат там. Тъй че всяка година изискванията се менят, една година има шанс да се влезе в 1 университет, следващата има по-големи шансове за друг . Трябва да се проучва доколкото е възможно и малко късмет не е излишен. Затова от 5 -те възможности се слага и някой университет в който със сигурност ще приемат кандидат студента.

За матурите, нас ни посъветваха в никакъв случай, да не държим матура по предмет, за който имаме оферта да е с пълно 6 в дипломата. Много по -безопасно  е да се държи матура по английски или немски. Ако се владее добре езика, крайните резултати са много високи. Много завършващи се провалят на матурите по математика и география например.

bvelikova72, май това е стандартния отговор като искат да откажат "по -деликатно  " на някого.
"Conditional - 6.0 overall with no lower than 6.0 in any individual subject "

На синът ми са излезли някои от оценките. Не се е справил добре на изпита с програмирането, каквито ми бяха и първоначалните страхове, защото идва от ЕГ и досега не се е занимавал с това. Ще стискаме палци следващия път да е по-добре . За сметка на това, по математика са добри резултатите.

# 579
Паричка, на моя миналата година му искаха 6:00 от Сейнт Андрюз, както и от Единбург.

# 580
  • Варна
Паричка, на моя миналата година му искаха 6:00 от Сейнт Андрюз, както и от Единбург.

Ето потвърждението ,че всеки един случай е сам за себе си. И това ,че има вероятност да ти поставят непостижима оферта не означава ,че трябва да се откажеш изобщо да кандидатстваш за конкретен университет  Peace

# 581

Ето потвърждението ,че всеки един случай е сам за себе си. И това ,че има вероятност да ти поставят непостижима оферта не означава ,че трябва да се откажеш изобщо да кандидатстваш за конкретен университет  Peace
Абсолютно е така, не бива да се предоверяваш на другите, а да опитваш, все пак възможностите затова са пет, в края на краищата изпращаш академична справка и мотивационно писмо и все си има някакъв елемент на индивидуалност. Напълно споделям и мнението за студентските кредити, не са чак толкова безобидни, а таксите наистина са огромни вече.

# 582
  • София
Паричка, благодаря за отговора!
Поздравления за математиката и успех на другите изпити!

# 583
И нашите резултати са излезли - А на програмиране и В на математика. При положение, че за математиката се премести в по-горен курс, направо е отличен резултата.

# 584
  • Варна
И нашите резултати са излезли - А на програмиране и В на математика. При положение, че за математиката се премести в по-горен курс, направо е отличен резултата.

Браво , супер е  Peace А синът ти математическа гимназия ли е завършил ?

Общи условия

Активация на акаунт