Кое АМ избрахте за вашето бебче #3

• 45 888
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
Капките трябва да престоят в млякото, те на този принцип действат променяха нещо в млякото но не помня вече какво  Crazy. Ще направиш млякото преди да се е събудило детето, няма друг начин.Аз си навивах аларма и ставах половин час по-рано заради тази процедура Tired за това и след две опаковки повече не потретих Whistling.

# 571
Здравейте,може би ще ми помогнете...Храним се с Аптамил,но от днес купих капки ''Колийф''.На тях пише,че трябва да се сложат в шишето и да стой половин час в хладилника преди да се яде,а това няма как да стане,защото като се събудим сме гладни-веднага Crazy Mr. GreenМоже ли да се капнат капките в малко количество АМ и да се изпият веднага,а след това да се доизпие желаната доза АМ?????

За съжаление, не може. Аз за това и не ги купих. Както са отговори по-горе капките се слагат в АМ 30 мин. предварително, като целта им е за това време да разградят лактозата.

Цитат от листовката, която би трябвало да имаш:
"През първите месеци от своя живот, бебето приема изключително и само млечна храна. Физиологичният временен лактазен дeфицит при кърмачетата може да доведе до напрежение в корема в следствие на останалата неусвоена лактоза, поета с храната, майчината кърма или адаптираното мляко. Това може да доведе до т.нар. "колики" при бебетата.

Капките Колийф са хранителна добавка, която съдържа ензима лактаза, който е естествен за човешкия организъм и подпомага разграждането на лактозата. Добавеният към храната на бебето ензим лактаза подкрепя разграждането на лактозата до прости и лесноусвоими захари - галактоза и глюкоза като по този начин подпомага нейното усвояване от организма, благоприятно повлиява храносмилателните функции на стомашно-чревния тракт и съдейства за избягване на напрежението в стомаха, а оттам и коликите."

# 572
  • София
аз за колики ползвах комбинация ентерокинд с еспумизан - на всяко ядене ентерокинд и на вечерните (най-тежките) и еспумизан.
При нас действаше много добре, препоръчах на 2 познати, които родиха след мен и при тях подейства добре комбинацията!
Ентерокинд са хомеопатични Simple Smile

# 573
Благодаря за отговотите момичета-реших когато сме си в къщи следобеда и вечер да давам колийф-а както е написано,а през останалото време инфакол.вчера беше ок-не сме плакали-дано така остане.

# 574
  • София
Ася, ако даваш капки, съдържащи симетикон (Еспумизан, Саб Симплекс, Инфакол, Лефакс и пр.), давай ги не по време на хранене, а около 15 минути преди това. Така имат най-голям ефект. За Колийф са отговорили.

# 575
Ася, ако даваш капки, съдържащи симетикон (Еспумизан, Саб Симплекс, Инфакол, Лефакс и пр.), давай ги не по време на хранене, а около 15 минути преди това. Така имат най-голям ефект. За Колийф са отговорили.
  bouquet

# 576
Аз взех Хип Комбиотик, ама много мирише  Rolling Eyes в кутията като душна ме лъха на латекс, като е разтворено - на риба, направо...  Crazy Иначе хубави характеристики, затова го избрах, ама... тия миризми  Shocked

# 577
  • София
Аз избрах Аптамил 2 с цел отбиване. Исках да взема Лактана био 3, но видях, че беше с плодове, затова се отказах.
Млякото се приема добре засега, давам го само по 1 път на ден. Бяхме почти 1 месец с кашесто разтройство, след захранване всичко се оправи и като добавих млякото нещата съвсем се регулираха.
От дете склонно към запек, сега беб ака по 1 път на ден, оформени, нетвърди изпражнения, с нормален според храната цвят. Мисля, че за това допринесе и Аптамила.
Единственото което ме интересува е колко време след вечерята, която при нас е 19ч. се дава АМ и изобщо дава ли се след твърдата храна вечер  newsm78

# 578
Веднага след ядене не, защото детето няма да е гладно и няма да го иска. Но иначе вечер, преди заспиване или нощем, се дава докогато иска детето  Peace

# 579
Аз взех Хип Комбиотик, ама много мирише  Rolling Eyes в кутията като душна ме лъха на латекс, като е разтворено - на риба, направо...  Crazy Иначе хубави характеристики, затова го избрах, ама... тия миризми  Shocked
А кои са тези хубави характеристики, за които говориш? Не знам, аз като че ли не съм видяла някакви кой знае какви позитиви, но ще съм благодарна да споделиш ценен опит Simple Smile Simple Smile 

# 580
Най-вече формулата е без малтодекстрин и нишесте. Има си Пре и Про биотици, има си Омега 3. Адаптирано е. Всичко е от био източници. Какво повече  Blush Трудно се намира формула 2 без нишесте и малтодекстрин, да не кажа, че май освен Хип друга няма  Thinking

# 581
Блонди, ще се съглася да не се съглася с теб по част от казаното - има си скорбяла, така че "без нишесте" не е коректно твърдение. Има Омега 3, но няма Омега 6, а ефектът е много добър, ако са и двете.  Що се отнася до Прe/прообиотика - (1) пребиотик има във всички АМ млека, защото на практика където има лактоза, има и пребиотик Simple Smile (2) за пробиотика - през последните години влагат специфична разновидност на лактобацилус, която все още няма достатъчно клинични изследвания с официални публикации, така че как точно действа е малко под въпрос Simple Smile  За мен най-големият негатив на това мляко си остава невъзможността да го разтвориш. На по-лоша разтворимост от тази на Хип не съм попадала.

Последна редакция: чт, 02 май 2013, 00:04 от Mama Masha

# 582
  • Пловдив
Почти 10 месеца съм давала мляко на Хипп и ми се е разтваряло.Сега съм на Милумил и често се случва да остане някоя неразтворена бучка,въпреки спазването на инструкциите.

# 583
Дано са си подобрили разтворимостта- преди години когато имаше розов Хип се опитах да дам на дъщеря ми, но така и не успях да го разтворя добре- пробвах на различна Т, тръсках, даже и миксерче за фрапе включих в задачата  Laughing , но стоеше на бучки и правеше ужасно много пяна. Опитах няколко пъти и накрая хвърлих кутията. Оттогава не съм вземала Хип, не ми се иска да тръскам по цяла нощ (пък и синът ми сега има нужда от по- специално мляко, каквото Хип нямат)

Последна редакция: ср, 01 май 2013, 23:51 от Slide

# 584
Мама Маша, права си, но само отчасти Hug Казвам донякъде, защото в България внасят друга формула на Хип  Peace Тук и в Германия са различни.  Simple Smile Ето и обяснението на Хип от съседната тема:

Скрит текст:
3. HiPP произвежда млеката, в зависимост от индивидуалните законодателства в различните страни. Ако няма такива, то се избира рецептура според препоръките на педиатри и неонатолози в съответната страна. Също има страни, които предлагат и двете рецептури. Ние в България сме решили да внасяме хартиени опаковки, тъй като големите опаковки съдържат два пакета и са по-практични, както в Германия и Австрия, но тъй като сме много малък пазар, не бихме могли да поддържаме и двете рецептури. Внася се тази с комбинация лактоза и скорбяла в двойката, тъй като така формулата е по-засищаща. Лактозата се усвоява по-бързо, защото е дизахарид, а скорбялата по-бавно тъй като е полизахарид. Така дететето е сито по-дълго време. Все пак да отбележим, че лактозата преобладава като въглехидрат в състава. Според научните проучвания здравото кърмаче, може да усвоява нишестето  без проблем още от раждането, тъй като още през 22-23 гестационна седмица, плода започва да синтезира амилазите, които разграждат този въглехидрат, и така той се усвоява без проблем. В двойката не се съдържа малтодекстрин и аромати.

Омега 6 е линолова киселина и със сигурност присъства във формулата, освен Омега 3  Simple Smile

Слайд, както описваш, все едно за Хумана слушам  ooooh!

Хип (тукашния) ми се разтваря бързо и чудесно, дори в хладка вода  Simple Smile Няма нужда нито от много тръскане, нито остава бучица, нито прави пяна. Вероятно просто разликите във формулите са големи.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт