Кое АМ избрахте за вашето бебче #3

• 45 442
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
  • Berlin
Аз не бих додавала вода, след като явно не му стига млякото на детенцето. Щом плаче, след като свърши ... не го дръж гладно, няма да преяде. Моят с Лактана акаше 3-4 пъти на ден понякога и изобщо не е било проблем. За коликите -  не знам, не вярвам да са от млякото.

# 76
  • София
Мен ме е страх да не преяде , бяха ми казали че от преяждане също се получават колики. А и да не взема да му разширя стомахчето иначе бих му го дала така или иначе го правя, а после хвърлям по 25 - 30 мл. Иначе наддава добре по килограм - килограм и двеста на месец. А и много ми се иска да спра с тези капки за коликите, вече три месеца го блъскам с химии поне да имаше ефект.

# 77
Колики може да има и до 6-ти месец.
На 3 месеца е съвсем нормално да пие по 150мл, синът ми на два месеца пиеше по толкова  Peace
НАН не препоръчвам, кофти е, запича.  Rolling Eyes
Това с разширеното стомахче е някакъв бг виц само, няма такова нещо, храни си детето и не мисли за глупости  Hug
Всеизвестно е, че лек за коликите няма. Капките са само успокоение за майката, че прави нещо за детето си. Но реално не помагат  Peace

# 78
и аз съм на това мнение с коликите, познавам и до 8месец с колики  Hug всяко дете е различно. Гледах тук в БГ мама, реклама на Хумана против колики, аз бих я пробвала, щом имам предубеждения. Коликите в някои форуми които съм чела пишат и за "борина", аз лично не съм го пробвала. Всичко успокоява за момента, но не и напълно, храни си детето толкова колкото иска, ако му е в повече само ще ти откаже, няма такъв филм и за мен че преяждат. Гледай като се храни да не гълта въздух, тъй като предизвиква колики, също и винта на шишето не трябва да е затегнат, иначе се получава вакум. Бързото хранене също не е препоръчително, но за вашата възраст 2-ката биберон е подходящ, 1-цата не го ли дразни? Моята мома много бързо си сменяше номерата тъй като се дразнеше от това че пуска по трудно мляко и спираше да яде или ревеше.  Laughing За коликите също трябва да оригне задължително и то по няколко пъти, след хранене за да изкара въздуха. В тема на "Часът на мама" специалиста беше казал че повече време трябва да се вържи за да оригне и то на рамо.   Crazy Hug

# 79
  • София
Грам не го дразни промяната на бибероните щом му пускат мляко е доволен. А иначе ако му давам 170 мл ще си ги изпие пробвала съм го, даже имам чувството че и 200 мл да му дам ще си ги изпие. Много рядко да почне да плюе биберона или да си играе с него, тогава му махам шишето защото виждам че не иска повече и тогава не плаче но това е на 150 мл. Иначе все си промрънква докато не го изправя да се оригне. За това давах водичка и изправям веднага. Иначе го държа почти винаги по два пъти оригва. И много рядко да ми върне малко с второт оригване.

# 80
честно да ти кажа, аз не съм и давала никога в повече мляко, само тогава когато ми покаже че не и е достатъчно тогава съм правила по голяма доза, а иначе съм и давала веднага след АМ вода толкова колкото иска. Спяла е като къпана до 6,7 и понякога 8 часа без да се буди нощем. Водата след АМ, никога ни и е смущавала стомахчето.  Peace Вода пие в големи количества, не съм се съобразявала с това да се дава след 1ч. -1ч.,30мин. след хранене, по всяко време и давам и пие с голямо удоволствие , когато не иска, отказва тя самата.  Hug

Последна редакция: пн, 01 окт 2012, 21:03 от МимитоСавова

# 81
  • София
МимитоСавова, давам вода и веднага след хранене и между храненията, когато не иска той или не дърпа от биберона или я плюе. За храненето не мога да преценя, мрънка само когато му дръпна шишето, после като го изправя спира. Иначе го храня най - малко на 3 часа но спокойно изкарва и до 4 часа. През ноща никога не хранен спи спокойно ( само една седмица имаше на скоро в която се буди от коремче и после си заспиваше). В началото последно го хранех в 0.30ч ( заспал, дори не го будех) сега вече в 21.30ч последно и чак сутрин в 5.30 - 6ч зависи кога се събуди.
Благодаря на всички за отговорите и съветите, за отделеното внимание.
За сега ще останем на Лактана, че хич не ми се иска да го сменям. Дано не е виновно млякото за коликите. Това е млякото което според мен е едно от най добрите на нашия пазар и нямам идея с какво бих ги сменила.
Блонди, на НАН не се връщам със сигурност.

# 82
коликите, не се влияят от млякото, поне аз така мисля  newsm78 Хумана в темата също се е коментирала като едно от предпочитаните АМ, аз ако сега трябваше да дохранвам или храня с АМ щях да го пробвам. Както писах има и срещу колики на Хумана, за ЛАктана само съм чувала хубави отзиви, знам и че пловдивските мами го боготворят  Laughing нашите колики като беше на 3м. и 15 дни някъде спряха, така че е въпрос на време.  Peace

П.С да добавя, че щом от Лактана си доволна няма смисъл да го сменяш. А относно дали предизвиква колики или не, не би трябвало... вече как го понася бебока това е друго.
Ето това е рекламата на Хумана Антиколик http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=5361  Hug

Последна редакция: пн, 01 окт 2012, 21:28 от МимитоСавова

# 83
  • Sydney
Как мислите, дали смяната от 1 към 2 АМ може да намали количеството, което бебето пие? моето направо си махна цяло ядене, на какво прилича?!?! тя никога не е яла по много, но сега съвсем и разбира се не качва почти... на 6м. е, а няма 7 кг.  Rolling Eyes

# 84
Как мислите, дали смяната от 1 към 2 АМ може да намали количеството, което бебето пие? моето направо си махна цяло ядене, на какво прилича?!?! тя никога не е яла по много, но сега съвсем и разбира се не качва почти... на 6м. е, а няма 7 кг.  Rolling Eyes
здрасти, ние сме почти на 10м. и сме 8кг.  Laughing и не е слаба, всичко си има за мачкане  Crazy
Колко пъти яде на ден и по колко мл. АМ, ние сме имали такива моменти, и когато заспива тогава съм и давала да яде, иначе друг вариант няма, но ми отказваше само вечерното .На 2м. беше като ми отказваше АМ и следобеда е била само на вода. От тогава сме били на 5 хранения до 6м. когато се захранихме с твърда храна.
Вие не се ли захранвате.
П.С когато минахме на 2-ка тя не го хареса, и не искаше да го пие по никакъв начин, принудих се да го сменя и всичко се нормализира.  Peace

# 85
  • Sydney
Захранвам я, яде 4пъти-2 пъти по 150 АМ, пюре и каша...

# 86
Ами зависи кога става, по колко яде твърда храна, за да станат 4 хранения. Ако става в 8ч. , нормално да се храни после на обяд, следобед и вечерното хранен с АМ. Води се по детето, ако ти отказва едно хранене, можеш да и предлагаш между храненията плод, плодово пюре, готови пюренца с мюсли,овесени ядки, йогурти и т.н. После сама може да си върне 5-тото хранене и да огладнява по на често Wink

# 87
Момичета, колко време е нормално да не се изака бебе, хранено с АМ? От както го почнахме, малкият акаше всеки ден по 1-2 пъти, а вчера пропусна Thinking Последно беше онзи ден рано сутринта и се притеснявам, че станаха повече от 48 часа, а даже не се напъва да опита newsm78 или поне не в мое присъствие ooooh!

Последна редакция: пт, 05 окт 2012, 08:54 от цветна палитра

# 88
3-4 дена не е притеснително, но аз след 3-ия ден взимам мерки ... Peace

# 89
И аз се записвам в темата. За съжаление сме на АМ от 10-ти ден, понеже аз нямах никаква кърма Sad
Започнахме с Хип Комбиотик, но доста често повръща на фонтан и от днес сме на Хип АР. Някоя мама с опит ако може да сподели след колко приема има ефект и дали сте забелязвали разликата в консистенцията.Това е доста по-гъсто и на бебка и побеляват много устенцата от него Rolling Eyes
Да кажа, че ние вода отказваме категорично, та и за това се притеснявам newsm78

Общи условия

Активация на акаунт