Кое АМ избрахте за вашето бебче #3

• 45 511
  • 754
  •   1
Отговори
# 375
  • В море от любов
Искам да кажа, че в момента се сблъскахме точно с този проблем, на 6 мес. сме и от десет дена насам голяма мъка с това хранене  ooooh!
Давам му Аптамил Комфорт, незнам защо, но изяжда 80-90гр и другото до 140-150 с голяма  мъка.

# 376
типично поведение на Фирмата Данон - от Аптамила до Данонито, един и същ номер прилагат - подсладители и аромати в пакет с агресивна реклама "полезно за вашето дете".

А, може би Нестле не правят така? Въпреки, че млеката или другите им продукти не са едни от най-скапаните? И НАН е последното мляко, което бих дала. Или която и да е друга фирма? Аз лично не съм чувала за реклама, която да казва - не е особено вкусно, не е и кой знае колко полезно, ама купувайте все пак, моля  Laughing
В млеката Милумил и Аптамил захар няма. Не ги защитавам, само констатирам.
Мляко, близко до кърмата не съществува, просто е абсолютно невъзможно по никой показател.  Simple Smile

Избор на пазара има голям, пак да го кажа. Както и децата са различни. Всеки преценява какво да даде и как да процедира в конкретната ситуация.  Peace

# 377
  • Sunshine state
В повечето случаи има някаква причина за отказа- бих я потърсила и коригирала- напр начина и времето, по което предлагам пюрето/ кашата, бих опитала с друга формула - все пак вкусът на различните млека не е един и същ (опитвала съм ги Peace) Кисело мляко на тази възраст не бих дала в никакъв случай Naughty, но в случая с моите деца, които са атопични- не давам и овкусени продукти. Предполагам, следващия ти въпрос ще е " ами ако откаже и другите млека"?  Laughing знам, че има и такива случаи, искрено съчувствам на майката в тази ситуация Peace При вас такава ли беше ситуацията?

Чети ми внимателно постовете-не е такъв случаят,пие си с голяма охота АМ-то и до днес с неутрален вкус,но мисълта ми е при деца,които отказват изцяло АМ,това е доста добра алтернатива.Естествено,че ще се опиташ да го върнеш към натуралния вкус. Simple Smile

# 378
  • Berlin
ivaa, не го мъчи насила да си пие млякото, колкото толкова. Може просто да не е гладен?

# 379
Мисля, че всяко дете само си показва предпочитания, стига да не ползваш някое по медицински причини.

Например голямото съм го хранила само с Фризовом - заради руфлукса, педиатърката ми го препоръча специално. Марти го понесе ок, но си беше избор по мед. причини.

С второто нямах специални медицински причини да ползвам конкретна марка. Дадох на Тея няколко от марките, които са най-популярни и които бяха проверени от приятелки. Аптамила беше едно от тях, ама не й хареса много. Тея си хареса НАН и съм ползвала НАН до последно, детето си се чувстваше ок и аз бях много доволна.

Така че личният ми опит показва - че не трябва да се робува на клишета. А колкото до вкуса - мисля, че прекалено сме свикнали с вкуса с прясното краве мляко, дето го пием и очакваме така да е на вкус кърмата и АМ. Еми няма как да стане Simple Smile

# 380
  • тук
типично поведение на Фирмата Данон - от Аптамила до Данонито, един и същ номер прилагат - подсладители и аромати в пакет с агресивна реклама "полезно за вашето дете".

А, може би Нестле не правят така? Въпреки, че млеката или другите им продукти не са едни от най-скапаните? И НАН е последното мляко, което бих дала. Или която и да е друга фирма? Аз лично не съм чувала за реклама, която да казва - не е особено вкусно, не е и кой знае колко полезно, ама купувайте все пак, моля  Laughing
В млеката Милумил и Аптамил захар няма. Не ги защитавам, само констатирам.
Мляко, близко до кърмата не съществува, просто е абсолютно невъзможно по никой показател.  Simple Smile

Избор на пазара има голям, пак да го кажа. Както и децата са различни. Всеки преценява какво да даде и как да процедира в конкретната ситуация.  Peace

Xем всеки преценява, хем само да каже нещо различно от "двете добри млека" и го наричате "потребител на скапани неща"  Laughing  Човек си прави проучвания, изводи и решава. Квалификации "добри" и "скапани" са форумски и аз не ги харесвам. Мисля, че имам право на това.

# 381
Голям спор на корпоративно ниво се е захванал тук Laughing
Блонди, ти да не си служител на Данон - не мога да си обясня защо иначе толкова упорито се биеш на кръв за техните млека Laughing
Приеми, че има хора, които не харесват Данонските произведения, както ти не харесваш нестленските например - всеки има право на собствен опит, наблюдение и мнение! Peace И между другото - в Аптамил има захар - провери съдържанието на кутиите им - не е само лактоза, както би трябвало да бъде!
И второ - естествено, че може състава на млякото да се доближи по основни показатели да кърмата - не става въпрос за имунните компоненти обаче!   Дори ако не се лъжа дистрибуторите, или каквито и да се наричат тези, които  предлагат и на лекарите и на магазините въпросния  Аптамил го бяха обявили като най-близко до кърмата мляко (което не е много етично май, а? Wink )
Вече има много информация относно храненето и различните храни - и тя е относително лесно достъпна за всеки човек с нет и компютър. Може да четеш, сравняваш и проверяваш инфото от различни източници, а не да се доверяваш само на определени потребители

# 382
Да се отчета за нашите неволи с АМ Лактана био.
От 3 дни съм я спряла и от три дни ни спряха и проблемите.От млякото си е било,на беба не и понася това мляко и това е.А толкова мерак имах за него,ама не зависи от моите мераци Mr. GreenВърнахме  се на предишната формула.Не си правя повече експерименти  Stop

# 383
Evana, съжарявам, че сте имали проблеми с млякото! Дано всичко вече се успокои, че е много неприятно детенце да се мъчи, а и майката заедно с него!
А защо имаше толкова мерак за Лактаната, ако не е тайна? Hug Какво не харесваше в предишната формула?

# 384
Slide ,благодаря ти,дано нямаме вече такива проблеми. Praynig
Ами мерак ми беше защото уж е био и с пробиотици.От предишното мляко нямам оплаквания,даже напротив.що ми трябваше да сменям ooooh!Такива зверски колики не съм се надявала че съществуват Crazy
Иначе аз си и давах Биогая със АМ-то и коликите и бяха спрели,до преди да сменя млякото.

# 385
Блонди, ти да не си служител на Данон - не мога да си обясня защо иначе толкова упорито се биеш на кръв за техните млека Laughing

Нещо си в грешка  Simple Smile Харесвам, давам и намирам за момента на пазара за най-добро мляко Лактана  Peace
Да се бия на кръв - тази глупост въобще не я разбрах, нито видях къде се развива това действие  Wink

Просто казвах, че както Милупа рекламират, така и всички останали фирми. Не съм служител и не защитавам никого конкретно и с цел.

Xем всеки преценява, хем само да каже нещо различно от "двете добри млека" и го наричате "потребител на скапани неща"  Laughing  Човек си прави проучвания, изводи и решава. Квалификации "добри" и "скапани" са форумски и аз не ги харесвам. Мисля, че имам право на това.

Кари, аз не съм казала нищо лично. Факт е, ако ти се чете и търси и не знаеш, че продуктите на Нестле са класирани на едно от челните позиции в света за най-некачествени и вредни стоки, започвайки именно с детските им храни. Така че не са форумски.  Peace

# 386
  • Sydney
да кажа, че също съм разочарова от Нестле... купих пюре Гербер (което е на Нестле), на което на етикетът на бг пишеше едно, а като го махнах и отдолу пишеше съвсем друго  ooooh! и вече не ги купувам...

# 387
Не знаех, че Нестле са прилапали и Гербер Confused.

benitabeni, важно условие е, независимо от марката пюре, каша или каквато и да било бебешка храна - винаги се чете оригиналния етикет! Имам чувството, че идиоти превеждат и лепват невярни етикети със съдържимото - или нещо липсва от съставките, или те са променени в някаква част.

# 388
  • Sydney
Не знаех, че Нестле са прилапали и Гербер Confused.

benitabeni, важно условие е, независимо от марката пюре, каша или каквато и да било бебешка храна - винаги се чете оригиналния етикет! Имам чувството, че идиоти превеждат и лепват невярни етикети със съдържимото - или нещо липсва от съставките, или те са променени в някаква част.

е, да де... ама на кашите директно лепят и нищо не може да се прочете  Confused

# 389
  • тук
Цитат
Xем всеки преценява, хем само да каже нещо различно от "двете добри млека" и го наричате "потребител на скапани неща"  Laughing  Човек си прави проучвания, изводи и решава. Квалификации "добри" и "скапани" са форумски и аз не ги харесвам. Мисля, че имам право на това.

Кари, аз не съм казала нищо лично. Факт е, ако ти се чете и търси и не знаеш, че продуктите на Нестле са класирани на едно от челните позиции в света за най-некачествени и вредни стоки, започвайки именно с детските им храни. Така че не са форумски.  Peace

Оооо, много съм чела. Аз се доверявам само на разумни и обосновани доводи, работя в сферата на комуникациите и на такива списъци на ГрийнПийс не се връзвам Simple Smile Защо кравите на НАН са по-лоши от кравите на Аптамил? Кой ги проучи  тези крави? На мен ми е по-интересно съдържанието на кутията, защото под него марките си слагат подписите. Те кравите на  Лактана са БИО, ок, но глюкозата не е.  Ако природата считаше, че бебето ми се нуждае от нещо различно от лактоза, щеше да сложи това нещо в кърмата. Да, чела съм, запознала съм се, помислила съм сериозно и така съм избрала. Маркетингът "скъп=хубав" и др. подобни не работят за мен просто.

хайде вече  Peace наистина , под слънцето има място за всички мнения  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт