Кое АМ избрахте за вашето бебче #3

• 45 537
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте момичета,
аз се бях спряла на Лактана Био, но като чета мнениета в темата, все повече се разколебавам.  newsm78

Вие какво ще посъветвате?

Лактана био. Ако бебето е ок с досегашното си млекце, кому е нужно да го сменяш?!

# 601
Здравейте момичета,
аз се бях спряла на Лактана Био, но като чета мнениета в темата, все повече се разколебавам.  newsm78

Аз ще те посъветвам,че докато не пробваш на детето си,няма как да разбереш.И аз след суперлативите в темата реших да сменя с него,хем не живея в Бг и ангажирах хора да ми го купят от Бг,защото тук не го продават.
Но моето бебе от Лактаната получаваше зверски колики.3 пъти му дадох и трите пъти до час започваше рев и пищене от коремчето.Няколко страници назад в темата съм описала по-подробно.Акото му беше със зловонна миризма.Хем тогава дохранвах с АМ.,както и все още.Върнах се към старото АМ,не бях доволна от него,но поне нямаше колики.
От 2 седмици смених на  Аптамил ,детето си го прие от раз.Увеличи количеството на млякото,няма болки,ака всеки ден  хубаво жълто ако с мирис на мляко. Grinning Явно моето бебе от пробиотици нужда няма.Пребиотиците са му достатъчни. Grinning
 А с предишното АМ аките му биеха на зелено.Повече желязо съдържа.
Ако има значение,но моя Аптамил е такава опаковка.Същата като на Милумил в Бг.

# 602
  • тук
Здравейте момичета,
аз се бях спряла на Лактана Био, но като чета мнениета в темата, все повече се разколебавам.  newsm78

"бях спряла" как да го тълкуваме? Детето пи ли го вече или ти просто избираш? Ще отбиваш или ще дохранваш?

# 603
Здравейте момичета,

Според мен пробвай с НАН, произвеждат го в Швейцария, има пробиотици и само лактоза. Сто процента ще ти хареса много. Ако пробваш, после сподели впечатленията, сигурна съм, че ще са добри Simple Smile

# 604
Продуктите на Нестле, и особено детските такива, са класирани на челна позиция за най-вредни храни в света. НАН е излишно много обогатено с прекалено много желязо и докарва запек на повечето деца. Аз лично не бих го давала.  Peace

# 605

Sourcherry, аз не съм давала АМ на бебето. Затова търся различни мнения тук.

karry port, няма да отбивам, само ще дохранвам, тъй като ми намалява кърмата.

А мен принципно много ме притесняват коликите и разстройството, затова преди да давам мляко, искам да проуча добре.

# 606
  • София
Продуктите на Нестле, и особено детските такива, са класирани на челна позиция за най-вредни храни в света.
Това и аз съм го чувала. Дори понякога съм се изкушавала да взема от десертите им, но винаги се спирам.
anigeorgieva, ако ще е за дохранване консултирай се с лекар, защото знам че има специални АМ за смесено хранене кърма+АМ. Или може би греша, нека по-компетентните да се изкажат.

# 607
От моя скромен опит разбрах, че за смесено хранене кърма+АМ се дава Пре формула, защото тя била най-близка до кърмата аз и сега вече почти месец след като минахме само на АМ продължавам да давам само Пре формула.

# 608
anigeorgieva, по възможност запази кърменето. Ако по една или друга причина решиш да спреш, тогава трябва да започнеш с формула 1. Най-добре е с педиатъра да поговориш, следвай и неговата препоръка.

# 609

Sourcherry, аз не съм давала АМ на бебето. Затова търся различни мнения тук.

karry port, няма да отбивам, само ще дохранвам, тъй като ми намалява кърмата.

А мен принципно много ме притесняват коликите и разстройството, затова преди да давам мляко, искам да проуча добре.

По-добре продължавай да кърмиш!👍
Ако се налага да дохранваш /в краен случай, само ако на консултацията кантара показва, че детето не наддава/ избери си НА формула, защото тя е най-доброто за все още незрелия храносмилателен тракт на бебето. Остаряло е мнението, че тя се дава само при алергии в семейството, напротив - тя предпазва от алергии.

# 610
Редно и правилно е педиатърът да реши дали да бъде НА формула или не. Не мисля, че е нужно да се предлагат НА формули на здрави деца.  Peace

# 611
Да, права си, че педиатъра решава!
В последно време чувам от приятелки в чужбина, че там препоръчват НА формули в случаите, когато майката кърми и дохранва или в момента, когато намалее кърмата и трябва да се мине на адаптирано.  Naughty

# 612
Да, но то и в България някои педиатри си имат подобно виждане, превантивни мерки някакви. Но не е масово в чужбина  Simple Smile Дават НА само при нужда и проблеми, иначе не.

# 613
  • Италия
Но не е масово в чужбина  Simple Smile Дават НА само при нужда и проблеми, иначе не.

Peace

# 614
Привет, аз ще се включа с мнение на немама  Simple Smile и е насочено към anigeorgieva - покрай сестрата на бъдещия ми четох много тук и в нета, защото тя ме беше помолила да разуча какво ползват мамите и й дадох две, от които тя избра НАН. Те, като семейство са био насочени и решиха да пробват това мляко, тъй като се произвежда в Швейцария, а там контролът върху качеството е мегасериозен и големите фирми не си правят експерименти, за да не си навлекат неприятности. Тя е живяла там и е наясно как седят нещата по отношение на прозводство.. А другото, което дават на малкия (освен кърма от време на време) са Хип пюренца - био (не знам дали има небио).

П.П. за вредни и полезни неща не бих говорила, защото ние не знаем нито какво ядем, макар и да си купуваме "подбрани храни и продукти", нито какво пием, нито какво дишаме. Близък на семейството ни ни каза разни неща за минералната вода например и искам да ви кажа, че от тогава сме на кана с филтър...

Успех с избора и сподели впечатления   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт