Кое АМ избрахте за вашето бебче #3

• 45 461
  • 754
  •   1
Отговори
# 675
ами незнам Блонди..нямам аргументиран отговор Embarassed просто всичко се свежда до лично усещане някакси тези новите млека ми се струват претоварени с различни добавки,именно стажът на хумана ме респектира.. newsm78

Magico, аз съм хранила голямата си дъщеря с НАН 1, защото нямах грам кърма.
Сега за малката съм направила доста проучвания по въпроса, защото искам да й дам най-доброто!
В началото я кърмих, но явно природата не е благосклонна към мен и се налага да дохранвам. 😢
Четох доста неща /основно гледах информацията да е
по-научна/ и май пак ще бъде НАН. Само че, по-добрия вариант за дохранване на кърмени бебета е ХА, защото осигурява превенция на алергиите, които биха могли да възникнат сега или в по-късна възраст.
И още едно много важно предимство- съдържа точно същия пробиотик, както в кърмата.
За твоя случай, когато детето е на 5 мес. Можеш да започнеш с 1-чката, а като навърши 6 месеца - 2-ка.

Надявам се, че съм ти била полезна!👍 все пак всички искаме да изберем най-доброто за своето дете!
Поогледай се, какво се предлага на пазара и направи своя избор.

# 676
Magico и аз мога да препоръчам НАН, защото ние го ползвахме и не сме имали проблеми с него. Разбира се, тук не е толкова до препоръка, а до това какво ще му хареса на твоето детенце. Децата често категорично не искат да пият едно мляко, а реагират добре на друго. Ние избрахме НАН по препоръка на много мами, също така след много четене по въпроса. Ако искаш хвани по-подробно да разгледаш кое мляко какво съдържа и какво е важно да съдържа, за да видиш към кое би се насочила ти. Като избереш някое, бебенцето само ще си покаже дали изборът е бил добър  Peace

# 677
  • Burgas, Bulgaria
момичета ,искам съвет , моето момиченце скоро става на 1г. , тя пие АМ за закуска и вечеря ...На Милумил е и се чудя вместо Милумил3 дали да не взема Нестле джуниър ?

# 678
Защо искаш да сменяш? Аз мисля, че когато детето си пие дадено мляко и му понася, от нови експерименти няма нужда  Simple Smile

# 679
  • Пловдив
Аз пък искам да питам до кога се пие АМ,дали след първата година да се премине постепенно на кисело или прясно мляко.

# 680
Аз пък искам да питам до кога се пие АМ,дали след първата година да се премине постепенно на кисело или прясно мляко.

Нестле имат и мляко Джуниър 2+ , така че е въпрос на избор. Аз лично го спрях малко преди 2г и преминах на кисело и прясно мляко.

# 681

Както решиш. Аз лично, ако детето го приема, бих го оставила на АМ или мляко за подрастващи. Те са обогатени с витамини и минерали, от които имат нужда.  Simple Smile

Киселото мляко си е отделен прием, не измества пиенето на мляко  Peace

# 682
  • Burgas, Bulgaria
просто се зачудих ....  Simple Smile

# 683
какви качества трябва да има млякото newsm78 не съм се замисляла моля да ми обясните.. Embarassed
давам допълнителна информация-Ивайла е почти на 5 м,беше изключително кърмена до преди малко,когато се наложи да пия АБ,несъвместим с кърменето,тогава доста ми похвалиха Хумана и се осведомих и от форума и прочетох доста добри отзиви..наложи се да захраня,заради запек и дадох круша,после морков.Дано не съм сбъркала с ранното захранване Praynig
а за цената несе притеснявам,все пак детето е най-важно.
Хумана е много добро мляко, цената му е достъпна за всички и качеството е на ниво. Всеки избира кога и как да захрани детето, препоръчва се да е от 6 месец, но това е по преценка на родителя. Всяко мляко в зависимост от възрастта на детето, има своите нужни съставки. За запек добре е млякото да е с пробиотик или бифидус ефект, пробиотик има и в хумана.
Детето също има голямо значение в захранването и в приемането на АМ, то само по себе си ще ти подскаже, какво харесва, дали му е рано за захранване или не. Аз съм се придържала към нормите, да се захранва в 6 месец, да се избягват храни неподходящи за възрастта и храни които са алергени. Реда в който се въвеждат и избягване на сокове до годинка Peace
Чак пък толкова добри, не бих казала. Имам предвид Хумана. Пробвала съм ги и тях. Имахме доста сериозен проблем с отбиването на моя син. Тогава какво ли не му давах, но отказваше всякакво адаптирано мляко. Докато не пробвахме с НАН и оттогава има мир вкъщи Simple Smile На дъщеря ми преди няколко години, когато беше бебе, но след една годинка, защото дотогава я кърмех, давах Нестле Джуниър. И го пихме до третата година Simple Smile И двете ми деца са със силен имунитет, рядко боледуват. Храната има огромно значение за това.  Така че - препоръчвам. Иначе според мен не трябва толкова да се притесняваш, че в петия месец си включила круша и морков. Навремето алгоритъмът беше сок от втория месец, а захранване - от четвъртия. Пети месец е съвсем нормално за такава храна, все пак не си му дала месо на детето, а плод. Горе главата и успех Simple Smile

# 684
какви качества трябва да има млякото newsm78 не съм се замисляла моля да ми обясните.. Embarassed
давам допълнителна информация-Ивайла е почти на 5 м,беше изключително кърмена до преди малко,когато се наложи да пия АБ,несъвместим с кърменето,тогава доста ми похвалиха Хумана и се осведомих и от форума и прочетох доста добри отзиви..наложи се да захраня,заради запек и дадох круша,после морков.Дано не съм сбъркала с ранното захранване Praynig
а за цената несе притеснявам,все пак детето е най-важно.
Хумана е много добро мляко, цената му е достъпна за всички и качеството е на ниво. Всеки избира кога и как да захрани детето, препоръчва се да е от 6 месец, но това е по преценка на родителя. Всяко мляко в зависимост от възрастта на детето, има своите нужни съставки. За запек добре е млякото да е с пробиотик или бифидус ефект, пробиотик има и в хумана.
Детето също има голямо значение в захранването и в приемането на АМ, то само по себе си ще ти подскаже, какво харесва, дали му е рано за захранване или не. Аз съм се придържала към нормите, да се захранва в 6 месец, да се избягват храни неподходящи за възрастта и храни които са алергени. Реда в който се въвеждат и избягване на сокове до годинка Peace
Чак пък толкова добри, не бих казала. Имам предвид Хумана. Пробвала съм ги и тях. Имахме доста сериозен проблем с отбиването на моя син. Тогава какво ли не му давах, но отказваше всякакво адаптирано мляко. Докато не пробвахме с НАН и оттогава има мир вкъщи Simple Smile На дъщеря ми преди няколко години, когато беше бебе, но след една годинка, защото дотогава я кърмех, давах Нестле Джуниър. И го пихме до третата година Simple Smile И двете ми деца са със силен имунитет, рядко боледуват. Храната има огромно значение за това.  Така че - препоръчвам. Иначе според мен не трябва толкова да се притесняваш, че в петия месец си включила круша и морков. Навремето алгоритъмът беше сок от втория месец, а захранване - от четвъртия. Пети месец е съвсем нормално за такава храна, все пак не си му дала месо на детето, а плод. Горе главата и успех Simple Smile

Недей, че тук мамите ще те изядат задето одобряваш плод на петия месец Simple Smile аз от всичкото четене разбрах, че преди 6-тия е много рано, за да се мисли за захранване с плодове, заради коликите. В петия може да се започне със захранване с оризова каша, за да свикне коремчето Simple Smile

# 685
Пресен плод не се дава преди 6 навършени месеца. А в пюре, ако някой се е разбързал - може  Wink

# 686

SINEICKA, АМ се дава до момента, до който детето си го иска.
Няма лошо след 1-1,5 год. Да даваш и кисело мляко /прясно в никакъв случай, че много алергизира/
 Naughty
Една приятелка дава на малката си НАН 3, после мина на 4-ка и е много доволна. Детето ходи на ясла и за цяла зима боледува само два пъти. 👍 Тя смята, че пробиотика в млякото усилва имунитета.

# 687
МимитоСавова,грига,пингвинче благодаря за изчерпателните отговори    bouquet
Повечето неща ги знаех,но си мислех ,че нещо пропускам..  а относно млеката проучих ги и се чудя още на какво да се спра,макар,че доста се замислих за НАН1 ХА
а за захранването знам,че съм сгрешила много Cry аз много исках да си я захраня към 6я месец,ноо като слушам бабитее та и ЛЛ...
Сега имам пак въпроси,незнам дали са по темата моля не ми се смейте,ако дрънкам глупости Embarassed
1.Сега като съм въвела крушата и моркова,мога ли да спра със захранването и да си изчакам до 6я месец?
2.и ако не е възможно да се спре със захранването,да спра ли да давам пюретата и да започна оризовата кашичка?
Благодаря предварително!

# 688
magico, спри всякакви пюрета и остави бебето на АМ до навършването на 6 месеца.

# 689
МимитоСавова,грига,пингвинче благодаря за изчерпателните отговори    bouquet
Повечето неща ги знаех,но си мислех ,че нещо пропускам..  а относно млеката проучих ги и се чудя още на какво да се спра,макар,че доста се замислих за НАН1 ХА
а за захранването знам,че съм сгрешила много Cry аз много исках да си я захраня към 6я месец,ноо като слушам бабитее та и ЛЛ...
Сега имам пак въпроси,незнам дали са по темата моля не ми се смейте,ако дрънкам глупости Embarassed
1.Сега като съм въвела крушата и моркова,мога ли да спра със захранването и да си изчакам до 6я месец?
2.и ако не е възможно да се спре със захранването,да спра ли да давам пюретата и да започна оризовата кашичка?
Благодаря предварително!
за ХА мляко ти препоръчвам Аптамил ХА, млякото е добро, ние сме го пили до 4-ия месец, преди това пробвах ХИП, но всичките са с отвратителен вкус, освен Аптамила. Препоръчвам ти го. Wink
Можеш да спреш всякакво захранване, както те е посъветвала Sourcherry няма да сгрешиш ако я послушаш, дава добри съвети и на място.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт