Голата истина за Евросъюза

• 6 552
  • 75
  •   1
Отговори
# 45
Май не става въпрос точно за това. Би трябвало да си спомним за увеличените цени при въвеждането на еврото във всички страни, включително и в Германия. Обикновените граждани обедняха с неговата "помощ". Но банкерите може би са спечелили. Защо Скандинавските държави и Великобритания не въведоха еврото???
Гърция не можела да управлява сама финансите си....Може и така да е. Ами ние с този валутен борд??? Защо стигнахме до него???
Защо Чехия, Унгария и Полша не бързат да въвеждат еврото?

Помня думите на Меркел от предишните години. Каза, че ще подпомогнат закъсалите банки, но банкерите трябвало да ограничат доходите си до половин милион евро годишно! Това е цяло състояние, спечелено само за една година! Заслужени ли са тези печалби? Едва ли.
А в САЩ някои банкери дори стигнали до 20милиона годишна печалба! И резултатът не закъсня-криза.
Сещам се и за думите на мой роднина икономист. Каза, че когато ставало въпрос за пари, морал нямало!

Последна редакция: вт, 25 сеп 2012, 00:58 от vl

# 46
Аз все си мисля, че отговорите винаги са по-елементарни и по-семпли и няма защо да изпадаме в крайности.
http://www.dnes.bg/obshtestvo/2012/09/24/150-000-korupcionni-sde … chno-u-nas.169010 ooooh!

# 47
  • Насред хаоса
Кой каза, че моето поколение не демагогства??? Колко демагози познавам.....И както разбирам с теб не сме много различни поколения. Някакви си 10г. разлика....

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2010/09/08/chestit-9-septemvri-drugari.98370,60
Късно се сети, аз вече го отпразнувах подобаващо.  Grinning
А аз се чудех откъде у тебе тази способност да демагогстваш и в същото време да обвиняваш другите в демагогстване.
Уф, много взех да я повтарям тази дума и накрая и аз ще стана конкуренция.

Оспамихме темата....Ти обясняваше колко си млада, а се оказва че съвсем не  е така. Ти обичаш комунистическите години, а обвиняваш мен в това.....Ти се побърка да обясняваш как цигарите не са вредни дори за бременните цели 100страници в една тема! Ти винаги искаш да имаш последната дума за всичко и да командваш всички.....Да, ама не, както се изразяваше Петко Бочаров!
Оставям на четящите да преценят кой демагогства.
В тази тема аз изказах едно мнение, с което бръкнах в здравето на теб и подобните. Защото вие държите повече на руските интереси, отколкото на българските.

Laughing Брех, че самочувствие! Бръкнал ми бил в здравето. Как пък не оставих някого, когото не познавам и не се интересувам да познавам, да ми бръкне в здравето. Особено пък по теми и въпроси, които изобщо не ме вълнуват. Затова и се бъзикам от самото начало.  Mr. Green Еле пък Русия и комунизмът. Всъщност темата е за Евросъюза, ти, както винаги, обърна нещата към Русия и комунистическото минало. И, да ти кажа, хич не ме интересуват руски, сръбски или патагонски интереси. Това, че някой искал да те командва, е само в твоята глава. Вероятно последица от тъмното комунистическо минало. Доста тежък отпечатък ще да е оставило в теб, след като приемаш всяко чуждо мнение, различно от твоето, за командване и демагогстване. На него да не му пречат да си изказва мнението, другите ако се опитат обаче - не може, щото е командване. Колко удобно! И тия твои самовнушения за разни обвинения и приписване на разни неща хич не говорят добре. Обвинявали го, приписвали му ... някой ще седне само с теб да се занимава.

# 48
Като се появиш ти всяка дискусия пропада. Винаги лигавене и демагогстване, както написах по-назад. Не виждам защо и тук трябва да продължаваме да спамим. Посочих съвсем конкретно твоите "изяви". Ако потърся и други такива ще открия, но не виждам смисъл. Сега пак се включи и напиши още глупости. Снощи без теб беше по добре в тази тема. Разменихме някакви мнения и то съвсем принципни без залитания към Русия, ЕС, САЩ или други. Такива дискусии ми допадат, а не твоите малоумни включвания. Написала си, че темата не те интересува, а продължаваш да спамиш. Май на тебе трябва да дадат голямата награда за спам включвания.

# 49
Чрез подписване на договора от Лисабон, Европейският Съюз се превръща в една федеративна държава. Президента на Европейската Комисия Жозе Барозу, сравнява Европейския Съюз с империя. Той пояснява, че в сравнение със всички останали досегашни империи, в Европейския Съюз всички държави членки доброволно се лишават от суверенитета си.

Show-down на обединението на Европа, е приемането на Източно-Европейските страни в Евросъюза, което много наподобява "приемането" на местното индианско население в Северна Америка в новосъздадената от европейците държава - САЩ.

Много хора не знаят, че в договора с Евросъюза липсва клауза, която да регулира отношенията със съответната държава, в случай че тя поиска да напусне Евросъюза. Както липсва клауза в американската конституция, в случай че местното индианско население реши да реституира собствеността си от преди цивилизирането от европейците.

# 50
bentybay@mail.ru

Затова, с Русия напред! Тя е нашето бленувано бъдеще!

Можем да си припомним, че по Жаново време от Русия дойде предложение България да се включи в някаква нова славянска общност. Какво стана с въпросната общност не е ясно.

Последна редакция: сб, 29 сеп 2012, 01:01 от vl

# 51
С Русия, САЩ или ЕС напред означава все някой друг да е напред за сметка на нас.
Кога ще приключи тази ви склонност към подботушие?
Предпочитам с България напред и там да е бленуваното бъдеще...

# 52
С Русия, САЩ или ЕС напред означава все някой друг да е напред за сметка на нас.
Предпочитам с България напред и там да е бленуваното бъдеще...
За това трябват истински родолюбци за управници, а такива както всички знаем няма.

# 53

И аз това се чудя.

# 54
  • Kопенхаген
Чрез подписване на договора от Лисабон, Европейският Съюз се превръща в една федеративна държава. Президента на Европейската Комисия Жозе Барозу, сравнява Европейския Съюз с империя.

На която сериозно се клатят краката... То им писна на хората да се въртят около Баба Меркелка. А тя се опитва с някакви невероятни за годините и акробатики да балансира положението.

Да ама манекена Саркози си гледа бебето и отдавна не прелита ежедневно Ламанша за да я ухажва.

Оланд не милее особено за подобна интимна връзка с Германия и се чуди как да затегне повече колана на французите.

Ето сега и англичаните са на път да се оттеглят от Великия Съюз, а провлачи ли крак Обедененото Кралство и Скандинавските могат да го последват.

Цитат
Във Франция пък са убедени, че дните на Великобритания като част от ЕС са преброени. „Liberation” убеждава, че изходът е неизбежен. От изданието се аргументират със засилващата се криза в еврозоната и опасенията на Лондон, че паундът също ще бъде повлечен.

Според вестника референдум за членството на Великобритания е неизбежен, още повече, че лидерите на новата управляваща генерация консерватори са „фанатични еврофоби”.

За французите непрестанните откази за сътрудничество по въпроса за овладяване на икономическите затруднения от страна на Даунинг Стрийт говорят красноречиво, че на Острова не искат да са част от Обединена Европа.

Това е цялата статия http://www.dnes.bg/redakcia/2012/10/06/shte-ima-li-evropeiski-sy … obritaniia.169849

# 55
Ох, че глупости и пак идващи от Копенхаген! Да се чуди човек там нямат ли си други грижи освен писането на глупости в интернет.

ЕС е бита карта.... Затова трябва да се ориентираме към Русия и да станем нейна губерния. Там е светлото ни бъдеще! И това ни съветват не оттук, а от Копенхаген!

ЕС бил империя......Трябва ли да напомняме, че империите имат император с пожизнена и наследствено предаваща се власт? И че те са завладели куп други народи, а не са направили съюз с тях? 

# 56
  • Kопенхаген
Абе ти четеш ли за какво иде реч и кой какво пише и цитира?
Или това ти е нормалното състояние да реагираш първосигнално и да се траляш само защото трябва да ни убеждаваш в криворазбраната си философия.

# 57
Абе ти четеш ли за какво иде реч и кой какво пише и цитира?
Или това ти е нормалното състояние да реагираш първосигнално и да се траляш само защото трябва да ни убеждаваш в криворазбраната си философия.

Да, дори и подтекста ти схващам.

ЕС ще пребъде дори и без Англия. Не разбирам просташкия ти език по отношение на Меркел. Все пак тя е канцлер на най-развитата държава в Европа. Е, на руснаците може и да не им е симпатична и понеже ти си кръвно свързана с тях трябва да се изявиш някак си.....Ще ти дадат медал......

Колко злоба видяхме тук по отношение на ЕС през последните години.....Но спрямо братушките не! Те са ни най-близките, нали?

И в тази тема ще изразя съмнение дали изобщо се намираш в Копенхаген. Ако таистина си там е логично да имаш по-други грижи от писането на глупости тук.

# 58
  • Kопенхаген
Ще цитирам подписа си, защото важи с пълна сила за теб.

,, ...И нека сто години да горя сред грях, не ме страх от ада, мъките презрях; но по ме плаши мене хорът на глупците, от смърт е по-ужасен разговора с тях... ,,

# 59
Колко злоба видяхме тук по отношение на ЕС през последните години.....Но спрямо братушките не! Те са ни най-близките, нали?

В Русия вече повече от 2 десетилетия цари турбокапитализъм, с характерното социално неравенство и безперспективност за 90% от населението. Въпреки това все още представата на всички подтиснати и социално онеправдани хора по света е, че Русия ще ги спаси от експлоатацията и униженията, както в миналото. И последните събития около Михаил Ходорковски и Юлия Тимошенко,
потвърждават това мнение, както и предизвикват възмущение в правителствата на западните демокрации, за чиито демократични традиции осъждане на "имунизирани" милиардери за корупция е табу.

Запада също е възмутен от румънците, които искат през 2012 да лишат от правителствен имунитет заради корупция президент Traian Basescu. Ангела Меркел е загрижена и смята че е "неприемливо, когато в една държава от ЕС основните принципи на правовата държава се нарушават". Та нали и на народите на запада би могло да им хрумне да съдят своите политици за корупция!

Общи условия

Активация на акаунт