Избор на фурна за вграждане

• 74 214
  • 106
  •   1
Отговори
# 60
Може пък в последствие да е стигнал до този извод:
не взимайте фурни с електронни дисплей...управлението е много много скъпо за поддръжка и върши абсолютно една и съща работа.
А може за него цената на подръжката да не е проблем Thinking

# 61
huliganka> пропускаш , че казах ,че ако можех да върна времето на зад, не бих взел с тези електроники въпреки че съм привърженик на модерните неща, понеже зарази една глезотия трябва да я вада фурната да я мъкна по сервизи и да седя без фурна 1 месец защото е в гаранция а там срока е един месец за ремонт и те мотаят до края...когато съм купил хладилника дето казвах ми е харесвал но като почна да си прави каквото си иска...много е неприятно да го влачих по сервиза и храната да се чудих къде да я държиш....майстора от сервиза каза така..."За какво ви са тези шарении който за да ги ремонтираме чакаме платката по 1 седмица да дойде, като във всеки друг хладилник имаш 3 части компресор, копче колко да е студено вътре и един термостат вътре който мери температурата и включва изключва..и ги меним на място"  за хладилника ми ...та донеси го за да го гледаме един ден как работи какво прави ...давах съвета на хора които питат кое е по надежно, кое няма да създава много ядове...ако е прахосмукачка 2-3 дни може и без нея или телефон ..но без фурна 2-3 седмици , пак да не говорим за хладилник...това ми бе мисълта , по опростено за да има по-малко главоболия...

VK> цената на поддръжката не е само финансова, ами главоболията които идват след това...за това казах , че прецака ли се на боклука и ново, отколко нервите 2-3-4-5 дни без хладилник, един термостат на хладилника ще го сменят на място за 2 мин но за електроника, напредналите ни майстори и наличностите на части в БГ може да ти побелеят косите. НЕ разбирайте погрешно ,че не искам дисплейче или нещо модерно , напротив...луд фен съм на новостите но нещата които са вградени и нещата без които не можем без тях за повече от няколко часа е проблем, а тези няколко часа в Бг са дни и седмици. Извинявам се ,ако не съм се изразил правилно и не сте ме разбрали така както съм искал да се изразя, във всеки случай просто съм искал да си кажа мнението и ако мога да бъда полезен, а не да споря или да си натрапвам мнението.

Последна редакция: чт, 08 ное 2012, 21:39 от casparcho

# 62
  • Варна
Включвам се в темата да споделя, че си взехме тази фурна http://www.technopolis.bg/b2c/details/707532/P11110101/Furna-za- … TROLUX-EOB3430COX. Аз държах на марката Electrolux, телескопичните водачи, тройното стъкло, допълнително охлаждане, по-големия обем на фурната. Бях си поставила таван до 600 лв. и си я взехме на промоция с 10 вноски без оскъпяване. Отначало си мислех, че има някаква врътка с тези вноски, но действително са 10 равни вноски по 59,90 лв. От функциите й единствено не ми харесва, че няма горно + долно + вентилатор, но се надявам това да не е голям недостатък.

# 63
  • София
Каспарчо, не знам къде ги гледаш тези фурни по 400 лв, защото аз се убих да търся по сайтове и магазини - еми, за тези цени са само Мидея, Нео и Краун с по 4 функции: само вентилатор, горен реотан, долен реотан, трите заедно Rolling Eyes
Трите изброени марки не ме кефят, а и искам фурната да прави и други неща, не само базовите функции. Ако забелязваш, последните страници се обсъжда пиролиза - нещо, за което всяка жена тайно или явно си мечтае - става сутрин, а нощес печката сама се изчистила..  Wink Само че тая функция е в най-скъпите печки, тия с електрониките. Дали ако имам пари няма да си купя, а? Mr. Green

Електрониките и дисплеите не са само мигащи лампички, които правят дискотека. Много майстори препоръчват да се бяга от електрониката. Е, аз бягам от такива майстори. Щом не желае да влезе в крак с модерните тенологии.. Naughty
Не разбрах, печката дето ти се е развалила следгаранционно и ремонтът бил над 100 лв, защо не потърси и друг майстор какво ще ти каже? Ако диодът е за 5 стотинки и ти искат толкова пари за ремонт, значи майсторите те ментят нещо.

lorenca, от Марти76 Peace 
Скрит текст:
много съм щастлива , защото днес най-накрая си взехме хладилник Party. Решихме пак да си купим от тях и не съжалявам за секунда - много съм доволна от тях, и отношение, и качество Simple Smile

fever, честита нова фурна, много е симпатична Simple Smile с пожелание да ти служи дълго и вярно и много вкусни неща да сготвиш в нея  Wink

# 64
Аз имам питане за телескопичните водачи. Те са, за да се изважда по-лесно съда. Да разбъркам, да проверя дали сладкиша е изпекан и пр. Нали така? Е през това време фураната стои отворена ли? Защото аз вадя съда, затварям вратата, правя каквото правя, пк прибирам вътре. Горещия въздух от обдухването ме пари, ако не е затворена вратата. Моля да ми разясните  Hug

# 65
Когато отвориш фурната за секунда те лъха горещата пара. Ако като отвориш се изместиш да излезе парата, след това няма проблем да си изтеглиш тавата напред и да си вършиш работата. С телескопични водачи няма вариянт да се залееш с горещо ядене. Препоръчвам ги горещо. Като свикнеш с тях,а това е след първото готвене, ще се чудиш как си готвила преди без тях.

# 66
  • Варна.....
Мина, потърси по магазините за стоки с трансп.  дефекти- преди 2 месеца гледах Candy с много функции, за вграждане около 400- 450лв. беше!

# 67
carina2006 - аз няма да купувам фурна, моята е на 3 месеца. Само исках да се информирам. Моята си духа горещ въздух и абсурд да стоя пред нея на отворена врата. Сигруно е удобно това с водачите, не го отричам  Hug

# 68
  • София
tais, аз си взех вече, писах на предната страница Wink
но честно казано имам резерви към фирмите за уреди с транспортни дефекти Peace

# 69
Мина фон В.,
Благодаря;) Знам ги, ще преслушам.
Похвали се и за хладилника като го изтестваш Peace

# 70
  • Варна.....
tais, аз си взех вече, писах на предната страница Wink
но честно казано имам резерви към фирмите за уреди с транспортни дефекти Peace
Засрамвам се, че не съм внимавала!   bouquet

# 71
  • София
За втори път ми предстои такъв избор, затова се връщам назад да ви чета.

# 72
Препоръчвам тази.

http://electrosound.org/products/view/prod/415

а ей тука има много добри модели с пиролиза на добри пари
http://www.technohit.bg/technohit/stock/multifunkcionalni-furni/

Ето една SMEG с пиролиза,клас А,8 функции за 600лв примерно...
http://www.technohit.bg/products/2012/07/03/multifunkcionalna-fu … -53l-smeg-fp130b/

Последна редакция: нд, 11 ное 2012, 18:10 от eksipnos

# 73
  • Paris, France
От почти 6 години ползувам газова фурна с каталитично самопочистване и вентилатор и съм много доволна, но има и по-добри. Започвам наред:

Обем - моята е 53 литра и ми е предостатъчна и ако бях намерила по-малка, примерно 42л щях да взема нея. Имам приятелка, която непрекъснато готви в комбинирана голяма микровълнова, нейната е 42 литра и понеже готви на 2 нива и е достатъчна а прави тонове сладкиши и даже хляб вътре. Фурната в кухнята харчи най-много ток и колкото е по-малка и по-добре изолирана, толкова по-добре.

Катализа - Не съм чувала да трябва да се сменят панелите. Моите не съм ги пипвала откакто съм я купила, няма надраскано или износено никъде а беше от евтините. Пусках я само веднъж заради едно мазно петно да се чисти. Ако на дадено ползуване се появи петно след още 2-3 ползувания петното просто само изчезва. Е, появяват се нови понякога. Предпочитам пиролизните, обаче, заради по-лъскавия вид на вътрешността, но не бих заменила моята с друга, защото ми върши хубава работа. Ако когато я купих имаше подобна (тясна 50см) с пиролиза определено щях да я предпочета. Сега цените са паднали наполовина и 600-700лв е много добър бюджет за всички желани екстри (две нива, пиролиза, шиш за грил, възможности за включване на най-вече само долен, горен и комбинации между тях)

Вентилатор - хубаво е да има, ако няма не е болка за умиралка. В днешно време е по-скоро рядкост да няма. Най-важно ако ще печете хляб, хлебни изделия, козунаци, пици и подобни е да може да работи само на долен реотан БЕЗ вентилатор. Не всички фурни имат тази опция. Погледнете внимателно програмите и питайте! Всичко друго - меса, сладкиши, суфлета си стават идеално с вентилатор и за тях опцията само долен реотан без вентилатор не е важна.

Брой стъкла - ако е пиролизна са повече, няма как. Моята е с 2 и не е съвсем студена, но и не гори при допир. Малко е гадно разглобяването и сглобяването за да се чистят, но ако имате миялна е просто малко повече време. Аз съм я разглобявала за да мия само веднъж за тези години.

Готвене на 2 нива - моята има такава опция и допреди година я бях ползувала точно 2 пъти а фурната ми е тясна. Сега я ползувам всяка седмица за едни кремвиршки. Удобство е ако печете редовно големи количества еднотипни хлебчета, сладки и подобни а и пести енергия. Ако често имате гости и приготвяте много неща на фурна (аз лично - не Mr. Green) си струва да дадете малко повече пари за тази опция.

Шиш за грил - ползувах го веднъж, защото децата не умират за такова и за гости гледам да правя по-малки парчета за по-лесно сервиране. Имам познати, които го ползуват редовно. Преценете сами. Ако ядете печено пиле често си струва.

Марка - за съжаление през последните десетилетия, през които сме обзавеждали няколко жилища стигнах до извода, че добри марки няма. Има добри уреди. Имам лош опит с много скъпи уреди и за това сега купувам най-евтиното, което има функциите, които търся. И да, механичните уреди без много електроника са много по-издръжливи а фурната си е голям разход. Пиролизна фурна без електроника не съм видяла, но нищо чудно да има. Моята фурна е марка Фор и съм доволна, не е мръднала.

Температури - най-важното! Ниските температури 35°-40° са важни ако ферментирате теста, сирене и кисело мляко в големи количества, 70°-80° е добре за топлене на чинии и държане на храна топла. Аз нямам тези функции, но имам други уреди, които правят същото. На една фурна може да пише, че вдига от 40° до 280°, примерно, но интервалите да са 40°, 130°, 140° итн в интервал от 10° до 280°. Тогава в нея не може да се държи топло ядене. Не могат и да се пекат целувки. И ако не държите на тези екстри или имате комбинирана микровълнова с тези функции проблем няма. Просто огледайте внимателно опциите! В това отношение механичните фурни са по-добри, за съжаление.

Утре ще добавя каквото се сетя.   bouquet

# 74
Здравейте, и на мен ми предстои купуване на фурна за вграждане и с интерес следя темата. Спрях се на марка Електролукс, но не помня вече къде, някъде пишеше из форумите, че ако се остави яденето във фурната след като е изключено се получава конденз. Досега съм била с Аристон и никога не е имало конденз. Какви са вашите наблюдения?

Общи условия

Активация на акаунт