Използване на спермициди-мнения?

• 1 358
  • 4
  •   1
Отговори
Имаше подобна тема,но архивирана,а искам по-пресни впечатления. Хареса ми идеята за спермицидни таблетки,гелове и прочее,но май не са много ефективни? Хормонално нищо не ща,спомена за поставянето на спирала ми е съвсем ясен и ужасен,преди да забременея си бях слагала спирала. Болката беше ужасна,дори два дни след това. Презерватив не щем...моля за вашето мнение.

# 1
Аз не бих рискувала.
Защо не искате да използвате презервативи?

Дано се включат и други потребители.

# 2
Ако се комбинират с т.нар. "пазене" са много ОК. Ако се разчита само на тях - има риск от фал. Сами по себе си и изпробвани в лабораторна среда, убиват сперматозоидите на 100 процента. В реална среда, обаче има риск действието им да намалее, ако актът е продължителен. В допълнение една част от тях изтича по време на акта, следователно се намалява концентрацията на активно вещество. От трета страна - не трябва да влизат в съприкосновение със сапун, душгел и т.н., което означава, че преди да си ги сложиш трябва да си се измила само с вода, а след акта също да не използваш душ-гелове, сапуни и пр. за определено време. Аз лично ги ползвам, но никога като основно средство, а като допълнително успокоение. разчитам на таблетките Фарматекс. Големият плюс на спермицидите е, че са в състояние да предотвратят някои от т.нар. банални инфекции, предавани по полов път. говоря за бактериални инфекции. Казано просто - ако партньорът ти е преносител на някакъв вид гъбички или бактерии, ако актът е със спермицид, намалява възможността да ти ги предаде, тъй като активните вещества, убиващи сперматозоидите, като цяло убиват и останалите бактерии. Това, естествено, е доказано основно в лабораторна среда и не следва да го имаш за основен плюс, но все пак оказват някаква превантивна роля.

# 3
Значи и преди акта трябва да не с еползва сапун или друго измиващо? Това вече усложнява нещата,айде след това разбирам. Ако не се практикува с т.нар."прекъсване",значи няма голям процент ефективност?

# 4
http://www.-spam153-/index.html - това е сайтът, може да прочетеш подробни, макар и рекламни обяснения за продукта, действието му и пр. Като цяло производителят гарантира ефективност на метода, ако се използва самостоятелно и се спазят всички инструкции. Но според мнение на гинеколози, е редно да се има не едно, а доста на ум. Т.е. ако цикълът ти е точен и редовен и можеш приблизително да си изчислиш датата на овулацията, това следва да значи, че първите 14-16 дни(от идването ти ги брой) следва да ги комбинирате с прекъсване или презерватив, а втората половина на цикъла, която уж е по-безопасната, можете да го карате само на тези контрацептиви. Аз лично не бих рискувала, освен ако нямам нагласата, че принципно искам дете от конкретния мъж, с когото ги ползвам.

Общи условия

Активация на акаунт