Отговори
# 285
mona_liza  Hug Аз само ще коментирам високото ти FSH - показва, че яйчниците ти работят на макс опитвайки се да отделят фоликул. По всяка вероятност е така висок заради възрастта ти   Hug

# 286
Многоооо ме притеснява  "4-андростендион",на 21 год съм и ми пуснаха тези хормони, защото цикъла ми е страшно нередовен и много често дори ми пропуска!!!  Излседвала съм ги на 3-ти ден
Здравей!
Извинявай че се намесвам, а ТСХ (TSH) изследвала ли си? Peace

Да ето го - мисля че  е в норма
TSH         3.13        mIU/ml      0.27-4.20
 Утре съм на гинеколог и на ендокринолог- дано всичко е наред
В норма е стига да не целиш забременяване или да не си бременна?!
По-горе са писали колко трябва да е при забременяване. Хубаво е да следиш по принцип тсх, а колко често може да питаш ендокринолога си.
Успех и дано всичко е наред при теб. Peace
Пиши какво е станало като мине прегледа.  bouquet
Здрастии ендокриноложката ми, ми назначи Инофолик + Сиофор да пия 6 месеца. Но нищо не ми каза, гледаха ме на УЗ и нямам кисти. След като ги спра пак ще ходя да ми пусне ТАТ и МАТ ( но не ми обясни какви са тези изследвания и защо трябва да ги правя ) Не съм бременна, но след 1 годинка мисля да правим опити.. дано всичко да е наред тогава  Rolling Eyes
ТАТ и МАТ, за да се види дали имаш Хашимото. Но по-добре да нямаш. Peace
Успех.

# 287
Мерси Фики за мнението ти,може и така да е.Мога да кажа само,че преди 7 месеца правих изследване в друга лаборатория.Изследванията са направени на 9-тия ден от М.Ц.когато още продължавам да съм във такъв,(след 1-вото ми 20 дневно закъснение,когато вече не пиех дуфастон)
  E2-789.9  pmol/l    (18.40-15781)
  FSH-10.59 mIU/ml  (0.110-198.0)
 Поради по-обилния цикъл и продължителен който имах през този период се наложи да направя хистероскопия,която беше само диагностична и всичко беше наред-никакви полипи или нещо друго..Така и не се наложи оперативна,защото нямаше за какво.
Ще е добре ако чуя и други мнения по въпроса,както и някой,който се е сблъсквал с подобно нещо.

# 288
mona_liza, изследвания правени на 9-ти ден от цикъла не са показателни.
ФСХ и ЛХ се изследват на ден 3 от МЦ.
Изчакай денис да се включи - сигурна съм, че тя ще ти даде компетентно мнение  Peace

# 289
  • София
Мерси Фики за мнението ти,може и така да е.Мога да кажа само,че преди 7 месеца правих изследване в друга лаборатория.Изследванията са направени на 9-тия ден от М.Ц.когато още продължавам да съм във такъв,(след 1-вото ми 20 дневно закъснение,когато вече не пиех дуфастон)
  FSH-10.59 mIU/ml  (0.110-198.0)
 Поради по-обилния цикъл и продължителен който имах през този период се наложи да направя хистероскопия,която беше само диагностична и всичко беше наред-никакви полипи или нещо друго..Така и не се наложи оперативна,защото нямаше за какво.
Ще е добре ако чуя и други мнения по въпроса,както и някой,който се е сблъсквал с подобно нещо.

Дай рефер. граници по фази от МЦ

тази граница вярна ли е ?!

# 290
Да,такива са ст-тите,но рефер.граници не бяха дадени,защото изследванията бяха правени в друг град и ми ги дадоха получени от интернет.
Повече ме интересуват последните изследвания,направени сега преди 2 дена,които са на предишната страница на този форум.

# 291
Момичета моля за коментар на тези резултати
LH   6.15   IU/l   М(1.0-5.Sunglasses Ж(фол 1.9-8.0; ов.11.3-59.0; лут 0.8-10
FSH   6.74   IU/l   М(1.0-10.5) Ж(фол 2.4-9.3; ов3.9-13.3; лут 0.6-10
Правени са на 4 ден от месечния цикъл Sad

# 292
  • София
Идеални са. И съотношението е супер.

# 293
Според мен са супер.

# 294
О наистина ли  Laughing Много ви Благодаря  bouquet

# 295
А други правила ли си.

# 296
Да Пролактин ,който е на горна граница и Прогестерон ,който е съвсем малко нисък според лекаря. Sad Затова ми назначи тези да изключим евентуално поликистоза.В края на седмицата съм на преглед и ще ме гледа на ехограф.Дали има за какво да се притеснявам с тези резултати?Моят проблем е, че пради 1 год. направих спонтанен аборт и от тогава имам смущения в цикъла. Също така си пуснах една кръвна захар ей така от мен която я чакам всеки момент да излезе

# 297
Не мисля ,че има за какво да се притесняваш.Резултатите са добри.Моя ЛХ беше 9.46 и лекарят пак каза ,че са добри .На вагиналния се доказа ,че нямам поликистоза.А за пролактина ,спази ли правилата?

# 298
Да аз преди време имах проблем с него оказа се ,че беше  завишен пих Достинекс след което спадна много и сега пак е на горна граница,което не се хареса на лекаря  SadНо поне вече е в граница де. Simple SmileИзлязъл е и другия резултат.
Глюкоза   5.15   mmol/l   веноз. от 3.8 до 6.1, капилярна от 3.5 до 5.5
Как ти се струва ?

# 299
Споко.Всичко е наред.Дано скоро се сбъдне мечтата ти.Слушай лекаря си и не се притеснявай. Hug

Общи условия

Активация на акаунт