Домашна горчица?

• 55 248
  • 229
  •   1
Отговори
# 120
Би трябвало да има голяма трайност, все пак синапът е консервант. А и другите съставки - също.  Simple Smile
Аз не издържах и направих пак, но този път с бял синап. Без накисване и малко трудно го смлях с пасатора, но стана. На вкус ми харесва повече, с черния ми идва прекалено лютива. Но пък направих бурканчета за "зарибяване" на родата с двата вида, за всеки вкус по малко.  Laughing
Понеже използвах домашен оцет и стана много кисела, наложи се да прибавя по още една лъжица мед. Добре се получи.

# 121
# 122
много хубаво бурканче   bouquet

Ето я моята.

# 123

Благодаря.  Simple Smile

пеп-4o, ти да не отвори цех за производство на горчица?  Crazy Laughing

# 124
  • София
Моята изглежда като на Сийка жълтата Simple Smile Оставам с впечатлението, че след накисването белият синап си се разбива на крем без проблеми, но черният си остава на зрънца. Опитах я - не хрупа. Но и не се разбива. Нищо, така е особено красива Flutter На вкус също много ми харесва, нищо че направих най-базовия вариант, без никакви добавки. Вече едвам я опазвам от мъжа ми, вчера я беше погнал с едно саламче, а има да зрее още няколко дни hahaha

# 125
  • out of space
Белинда, хайде снимка де!  Simple Smile
може да си направим галерия  Grinning

Нашата е останала 1/3 бурканче, смятам тази вечер да го унищожа с една пържола.

Чака ме нова доза с лимон и част с чесън. Естрагонът вече ми е задължителен.

# 126
  • София
Аз пък нямах, и на пазара нямаше. А много исках да сложа, досега никога не съм опитвала естрагон. На какво има вкус? Кажи нещо друго с естрагон, може пък да съм яла, а да не знам?

И мене ме блазнят комбинациите с лук и чесън, обаче ме притеснява, че като престои, ще се вмирише на гадно Confused Чакам някой да пробва и да докладва.

# 127
аз ще пробвам с чесън на прах, но да довърша тази. остана ми само едното шишенце  Laughing
Естрагон има в супермаркетите при подправките  Peace

# 128
Момичета, опитахте ли с чесън и естрагон? Чакам мненията ви... Simple Smile

На мен ми поръчаха да направя по-малко люта с мед и баварски стил (сладка).

Та аз заместих с овесено брашно наполовина в тази с бял синап за първия вид и сложих 2 мъжици мед.

А втората направих черна с цели 6 лъжици кафява захар мусковадо и пак наполовина смлян овес. (Поръчката беше да е наистина сладка.)

Ами да ви кажа, на мен тази с меда много ми хареса. Малко по-течна от стандартната ми, но не и съвсем втечнена.

А аз понеже не съм много фен на сладко-кисели и сладко-солени неща нещо хич не си паднах по сладкия вариант. Хората за които беше обаче страшно я харесаха. Искаха да им направя още!

Иначе това бурканче с двата вида е уникално! Не знам как си го сипвала, но се е получило страхотно! Трябва да опитам. Идват празници, какъв по-хубав подарък за любимите хора! Simple Smile

# 129
Запалихте ме и мен с тая горчица....     Laughing

съвсем стандартна-бял и черен синап, сол, куркума, зехтин, вода......  

# 130
  bouquet чудна е, нали?

аз правих с естрагон. Ама идеята с чесън оставих, като си имам предвид, че няма да изям за 3 дни, може да се вмирише  на неприятно, ако престои повече.

Тук смлях зърната  за кратко, пак да остават сравнително цели.
най-много ми хареса предварителното накисване на целите зърна за 24ч. и тогава следващите + пасирането. Стана готова за хапване на третия ден.

# 131
  bouquet чудна е, нали?

аз правих с естрагон. Ама идеята с чесън оставих, като си имам предвид, че няма да изям за 3 дни, може да се вмирише  на неприятно, ако престои повече.

Тук смлях зърната  за кратко, пак да остават сравнително цели.
най-много ми хареса предварителното накисване на целите зърна за 24ч. и тогава следващите + пасирането. Стана готова за хапване на третия ден.

smile3521 smile3521

И аз ги накиснах в оцета за 24 часа и тогава я приготвих.     Peace

# 132
  • София
Нашата е фантастична, просто нямам думи колко съм благодарна за идеята!
Повече купешка горчица няма да има у нас!

# 133
Нашата е фантастична, просто нямам думи колко съм благодарна за идеята!
Повече купешка горчица няма да има у нас!

Всички сме така.... Peace

Запалих и майка ми  hahaha Като опитаха и..... Crazy
А аптекарката ахна като я опита  Laughing ...Все ми мрънкаше като купувам синапа.....Ама като пробва(занесох и едно малко бурканчЕ) и зяпна.... Laughing

Поредната доза отлежава в хладилника....

# 134
Направих горчица за втори път, сгъсти ми се доста, а първият път си остана рядка. Дали сега - 2 дни след забъркването мога да добавя още оцет? А и първата ми се развали, около 10 дни след направата се втечни напълно стана като вода. Мислех да не е от водата да се е развалила, на друг случвало ли му се е?

Общи условия

Активация на акаунт