Домашна горчица?

  • 55 192
  • 229
  •   1
Отговори
# 225
  • Sofia
  • Мнения: 1 593
Записвам се да следя темата. Много обичам горчица и ще ползвам рецептата и тази от блога на пепчо. За да е без консерванти, май трябва да си го направим сами Simple Smile

# 226
  • София
  • Мнения: 12 804
Вече няколко пъти приготвям горчица. Много съм доволна от последния си опит - без вода и без мазнина. Правих я по тази рецепта: Домашна горчица.

Мисля да пробвам и горчица с хрян. Ще търся рецепти.

# 227
  • Бургас
  • Мнения: 2 008
http://thrivingbynature.blogspot.com/2011/07/blog-post_19.html
По тази рецепта правя горчицата от няколко години. Темата беше коментирана отдавна и авторката на блога също се включи. Наистина горчицата след няколко дни се сгъстява и може би не е необходимо да се слага ленено семе, но и аз винаги предпочитам да го добавя . Последния път нямах такова и за да си спестя притесненията добавих 1 лъжица смлени овесени ядки. Ами .....получиха се нещата .И най ми е хубаво, че си  ползвам за овкусяване на меса и винаги я имам под ръка. Чудесна тема.

# 228
  • София
  • Мнения: 14
Изчетох много материал за домашната горчица, но не мога да разбера, защо става много люта. Купуваб пакетче, на което пише бал синап и друг, на който нищо не пише и изглеждат еднакво. Нали от белия би трябвало да е по-мека горчицата? Да, ама не. Люта като че ли има хрян. Направо ме удря в носа. Стоя повече от месец- два в хладилника и не се промени. Не знам какъв синап да купувам за по.мек вкус. Слагам мед, но все едно.

# 229
  • Sofia
  • Мнения: 1 593
Има и горчица на прах в Берьозка. Пак става много люта. Ще следя.

Общи условия

Активация на акаунт