Домашна горчица?

• 55 237
  • 229
  •   1
Отговори
# 180
  • София
 тази доста стара забравена машинка използвах за смилане на  синапа

# 181
  • софия
някой опитал ли е да добави сусам и мак? да ги смеля ли предварително?

# 182
Мисля, че ако сложите несмелени семена ще останат много твърди и няма да е много приятно. Особено семена като лен и сусам, които и по принцип няма смисъл да ядете цели (стомахът не успява да разгради плътната обвивка и се изхвърлят цели, без да се усвои нищо) не мисля, че си струва. Определено бих пробвала със смлян сусам обаче, това си го отбелязвам и за себе си като идея. С лен вече съм пробвала - смлян.
За маковото семе - не съм чувала да се ползва смляно, но може да прочетете, може и да се ползва. Мисля, че цяло ще остави песъчлив привкус, но пак - експериментирайте! И кажете после резултата де! Simple Smile

# 183
моята стана адски люта ,  не знам защо така ,
купих синапа от Женския пазар , пасирах с пасатора , консистенцията е ок , но е супер люто ,
няма кой да я яде  ...

# 184
моята стана адски люта ,  не знам защо така ,
купих синапа от Женския пазар , пасирах с пасатора , консистенцията е ок , но е супер люто ,
няма кой да я яде  ...

Значи синапът е бил хубав. Впрочем и моят е от Женския пазар и стана много люта. Според мен можеш да добавиш още захар или мед, каквото си слагала, както и семена, които да поемат от лютивината. Освен това, като поузрее, ще спадне малко от лютото.

# 185
аз намерих бурканче от последната, забутана в кутията на хладилника долу. Страхотна е,  така добре отлежала! беше люта, сега почти не се усеща лютивината!

# 186
  • София
И аз когато правих беше много люта, слагах й мед. Стоя доста в хладилника, даже я бях позабравила и когато я извадих установих, че вече е много сладка от меда. Така че не слагайте и много мед или захар, ако няма да се изяде бързо.

# 187
И аз имах "оплаквания" от познати и приятели, че им е много люто. Затова направих нова рецепта в която замествам половината синап със смлени фини овесени ядки. Сега правя най-често от нея и всички я харесваме много. Със синапа на Пимента още от следващия ден я ядем дори.

bouquet

# 188
  • Sunshine state
Горчичената лудост прихвана и мен и съм много навита да направя тия дни една дозичка.Имам няколко въпроса:
1.Задължително ли е прибавянето на мазнина?
2.По метода на накисването добавя ли се и оцета,в който са били накиснати семената,или те се отцеждат? Thinking

# 189
1. Не
Правила съм и без мазнина

2. Добавя се

# 190
  • Sunshine state
1. Не
Правила съм и без мазнина

2. Добавя се
Благодаря ти за отговорите.Събота и неделя се заемам с приготвянето. Simple Smile

# 191
  • София
  bouquet

# 192
Pupitka, как се получи? Доволна ли си? Сподели как я направи. Благодаря!

# 193
  • София
  Няколко пъти правя горчица и съм много доволна, единственото което не ми допада е че ми е много люта на мен. Синапът ми е бял, купих цял кг  Joy , но само това открих навремето в Хит.
  Доколкото разбирам вариантите да не е толкова люта са да взема друг синап или както прочетох последната страничка, част от него да го заместя с овесени ядки така ли? Има ли и други опции?

# 194
В общи линии все с нещо трябва да го заместиш, трябва ти някакво сухо вещество, без кой знае какъв различен вкус и мирис. Опитвала съм с елда, лимец, овесени ядки, трици, ленено семе. Най-добре ми се получава с овесените ядки. Уточнявам, че всичко, което споменавам е сурово и смляно на брашно.

Успех!

Общи условия

Активация на акаунт