Домашна горчица?

  • 55 254
  • 229
  •   1
Отговори
# 165
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
да ти люти, ама не в устата, а в носа.

с хубави синап  Simple Smile

# 166
  • София
  • Мнения: 264
Моята се получи доста люта. Вчера мъжът ми беше подбрал бурканчето в което бях прибавила и хрян, та чак му потече носа и си поплака  Mr. Green. Много съм доволна от резултата, повече горчица няма да купя от магазина.  Grinning

# 167
  • Den Haag
  • Мнения: 1 971
  bouquet чудна е, нали?

аз правих с естрагон. Ама идеята с чесън оставих, като си имам предвид, че няма да изям за 3 дни, може да се вмирише  на неприятно, ако престои повече.



Тук смлях зърната  за кратко, пак да остават сравнително цели.
най-много ми хареса предварителното накисване на целите зърна за 24ч. и тогава следващите + пасирането. Стана готова за хапване на третия ден.
Заразихте ме с тази Горчица, не се сдържах и аз направих по тази рецепта, но не намерих естрагон и накиснах предварително синапа в оцет, Пепчо кога ще е готова за хапване, само я поглеждам в хладилника и не издържам, 2-3 дни или седмица  Rolling Eyes

# 168
  • Мнения: 9 495
с предварителното накисване, после прибавянето на олио, другите подправки.... ми е готова на 4-5 ден- Или поне тогава я започваме.

ПП: а ти я пробвай всеки ден де  Wink

# 169
  • Den Haag
  • Мнения: 1 971
с предварителното накисване, после прибавянето на олио, другите подправки.... ми е готова на 4-5 ден- Или поне тогава я започваме.

ПП: а ти я пробвай всеки ден де  Wink
Снощи я направих, а днес и кренвирши си купих като пробвам с тях да я преглъщам  Laughing

# 170
  • Мнения: 9 495
 hahaha правилно. С тях най-добре се усеща. Че аз първия път само нея пробвах (онази с хрян) и бях като риба на сухо  Blush

# 171
  • Мнения: 191
Връщам се, да споделя какво се случва с моите горчичени експерименти. Peace

Първата доза горчица, тази която не беше никак люта (а и аз леко я пресолих Embarassed), беше правена с бял синап на Биосет, купен от супермаркет, в пликчета по 10гр., непрозрачни. Направих я по първата рецепта, със смлян синап, оцет (ябълков), олио, мед и сол. Стана приятен, приличащ на майонеза сос, който не беше лют и горчив нито първия ден, нито следващите. На мен не ми хареса много, но домашните го одобриха...., което ме амбицира да направя пак....
Днес - взех пресен синап с трайност до ноември 2014год., в разфасовки по 100гр., прозрачна опаковка, от Карфур...първото, което ми направи впечатление беше, че на щанда (голям щанд само за подправки) имаше синап с три срока на годност (вероятно това са различни партиди), като освен срока имаше и лека разлика в цвета Thinking. Взех този, с най-дълъг срок, заради това, което обсъждахме, че ако е по-стар може да е изветрял...
И наистина се оказва така, защото новата доза горчица е жестоко люта, а е правена по абсолютно същия начин като първата!!! ooooh! Crazy
Сега ще я чакаме да се омекоти, да узрее...ако не, ще й прибавя още мед след няколко дни newsm78....
Стана многословно, но исках да споделя Rolling Eyes....т.е. radostta е права, че МНОГО зависи от конкретния синап.

А по почина на пеп-4o съм се заредила и с черен синап за едрозърнеста Laughing...уж щях да правя два вида - мека и люта, но засега ще се въздържа, тази е предостатъчно люта Crazy.

Благодаря на всички за мненията bowuu! Успешно горчичене Peace Laughing

# 172
  • Мнения: 135
Тъй вярно, Ели!

За мен най-готиния момент е когато хора, които са ми казали - "ами ние не ядем по принцип горчица...", опитват и ме гледат едно такова ококорено после -  Shocked - "ама тя е много вкусна!". Все едно аз нещо съм й направила магия. Пък те най-хубавите неща са най-вкусни, че и най-прости! Simple Smile

Ако един ден започна да продавам каквото и да е, мотото ми ще е: "Животът трябва да е вкусен!"

Да ви е вкусно! Успешно горчичене!

# 173
  • София
  • Мнения: 1 832
аз мисля да опитам да смеля в ръчна мелничка, ако не стане ще накисна, защото кафемелачката ми се развали. Много обичам горчица и с радост ще опитам. Мисля 50/50 синап да сложа.

# 174
  • Мнения: 135
Интересно... Кажи после дали е станало...

# 175
  • Мнения: 135
verabel, опита ли?

Много ми е любопитно да разбера какъв е резултатът...

# 176
  • Мнения: 5 681
Една от моите две горчици стегна толкова много, че чак не прилича на горчица на консистенция. Дали ще е проблем, ако добавя вино или вода?

# 177
  • София
  • Мнения: 1 832
verabel, опита ли?

Много ми е любопитно да разбера какъв е резултатът...


опитах, стана де се смели, снимала съм и машинката и резултата, но не е много ситно. Горчицата ми стана люта, защото сложих 10гр. бял синап и 40гр. черен + 2 ч.л. мед. Направих я в неделя, още отлежава в хладилника.

# 178
  • Мнения: 5 001
Една от моите две горчици стегна толкова много, че чак не прилича на горчица на консистенция. Дали ще е проблем, ако добавя вино или вода?

Преварена и охладена вода прибави и разбъркай(разреди) до желаната гъстота.
Аз вече така правя като ми е гъста много....Нямам проблеми.

# 179
  • Мнения: 366
Момичета ,след като ви изчетох ,реших и аз да се пробвам в горчиченето ,още повече имах едно пакетче горчица на прах ,купен от руски магазин .Но като го погледнах ,то срока изтекъл преди две години ,и а да го метна на боклука ,съпружето го взе ,връчих му рецептата вчера и направи горчицата по основната рецепта .Получи се ,изненадващо чудесна консистенция ,но нямате си на идея кооолко е люта ,ужасно люта ,то от всякъде излиза нос ,уста и т.н.т. Това чудо не става за ядене ,как да го омекотя ,някой имал ли е този проблем ,четох за овесено брашно,елда ,мед ,и все пак чакам вашите съвети или да я мятам ,където бях решила  Sick
Купих си бял и черен синап на зърна  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт