Домашна горчица?

  • 54 865
  • 229
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 2 899
Аз мелих в блендера без да накисвам зърната и се смели без проблем. Към една част от смления бял синап сложих зърна черен, и си стана много добре, само дето водата дойде малко в повече, но пак стана вкусно.

# 106
  • Мнения: 9 462
да, не е до блендера, аз се върнах и четох, че авторката на блога с горчицата ги мели в мелничка за подправки.
Моята вече не нагарча. Но люти доволно. Или защото пробвах само от нея.

# 107
  • София
  • Мнения: 10 825
Аз и сега ям, но все си спомням Ейглетиерови - мацката ядеше така и го смятаха за много вулгарно.

 Whistling

сега някой да намери и рецептата за горчица със смокини, която се яде към сирената  Heart Eyes
това ли е?  newsm78 http://www.cooksunited.co.uk/recipes/587181208865895/Fig-and-Port-Mustard.html

Ако е необходимо ще преведа

# 108
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076

незнам, трябва да я пробвам  Sunglasses
ама първо да изядем тази с естрагона, че да не събирам горчици  Whistling

# 109
  • Мнения: 5 714
Пеп-чо, извинявам се, че не писах по-рано...цяла седмица не съм влизала във форума.
Аз не накисвам синапа, за да може да се мели по-лесно, дори и в блендер. Просто преди време попаднах на подобна идея за направата на горчица и ни допадна.
Точно гъста майонеза и на мен ми се получава от раз и не чакам после да се сгъстява.

Чесън не съм слагала никога досега, тъй като според мен ще промени вкуса и няма да е така трайна.

# 110
  • Мнения: 5 001
Влизам пак да похваля пустата му горчица..... Ейййй....Живи да сте дето споделихте рецептата.....Омахахме  набързо 3 бурканчета вече.....
Наблюдението ми е,че последното бурканчЕ най-вкусно беше...Явно щото попреседя и аромата се засили.....Абе.....Тва е пУлУжението....Ядем и ушите ни плющят....

# 111
  • Мнения: 1 215
Моята се получи доста люта  Sick Може да я оставя още няколко дена да зрее...а пък  ще видим после.  #Crazy

# 112
  • Мнения: 9 462
аз пък си я ям сама  smile3534 щото другите у дома не я харчат.  И си имам доста, в понеделник ще пратя на приятелка, щото докарах към кило продукт в крайна сметка.
Вери, аз така или иначе приключих с тази, така си и мислех за чесъна, че няма да е трайна. Но ми е перфектна на вкус (дори люта). Другия път или хрян, или щипката лют червен пипер. Не знам защо реших и двете.

Само чакам някой да пише за трайността и. Колко ще може да издържи.

# 113
  • Мнения: 5 001
.....щото докарах към кило продукт в крайна сметка.


 doh Ухаааааа  Mr. Green....Много бре Пепич!  hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

Аз от 200 гр синап направих 4 бурканчета горчица.С пасатора,точно като майонеза стана...След няколко дена се сгъсти доста,та я разбърках с малко водичка до гъстота,която ми харесва.....Сега пак ще правя и на майкини   ще занеса да пробват.....


# 114
  • Мнения: 9 462
мхм, нали затуй питам колко и е трайността  Laughing да знам колко да подарявам.

# 115
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
мхм, нали затуй питам колко и е трайността  Laughing да знам колко да подарявам.

миналата година бях в една мелница на синап, т.е. произвеждат горчица.
горчицата я слагаха в глинени съдинки, на които дъното само не беше покрито с нещо си (не беше гледж, защото не лъщеше толкова, но някакво подобно покритие). та през дъното "дишала".
та обясниха там майсторите, че ако в горчицата няма замърсители (да кажем бактерии, които преди това са били в подправките и прочие), и е неотворена (т.е. пак без контакт със замърсители) горчицата може години да се съхранява.

също така посъветваха от съда да се взима горчицата само с пластмасова или дървена лъжица, защото от контакта с метала се окислява и се разваля по-бързо.
тяхната горчица ми е стояла в хладилника отворена над 6 месеца и не си промени вкуса.
неотворена ми стоя пак месеци в един шкаф и пак нищо ѝ нямаше, а беше затворена само с пластмасова капачка!

# 116
  • Мнения: 5 714
Оставяла съм я до 2-3 месеца в хладилник за експеримента и е издържала. Слагам я по-назад към стената и няма никакъв проблем.

# 117
  • Мнения: 9 462
благодаря ви. Отивам да я сипвам в стъклени бурканчета и прибирам. Е, не всичката де.

# 118
  • Мнения: 12 722
asyalein , това с глинените съдинки е много хитро, имам такива от нещо си. А  за метала - благодаря.   bouquet Защото и аз произведох доста.

пеп-4o, защо не опиташ с чесън на прах.

# 119
  • Мнения: 9 462
с тази  приключих.  Насипах я в бутилчЕта и бурканче. Другия път ще   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт