ЗАНИМАНИЯ С ДЕТЕ НАД ГОДИНКА

• 20 101
  • 729
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Мерси на всички!   bouquet

Магнет, може да няма подчертано разхлабващо действие киселото мляко, но със сигурност помага на перисталтиката, по себе си знам.  Laughing

Тъй де,и аз по себе си...мен ми действа даже запичащо.. Rolling Eyes
Дарка,радвам се че са ви се получили и сте ги харесали,тая рецепта е от една съфорумка Simple Smile

# 706
Аз да се допиша - за украсата споменах елхата на хладилника, тя е малка, не съм я почнала пък си е време. Традиционно на полюлея в хола висят топки. Живо клонче и аз искам за аромат на свежо и борово, от къде обаче ще го намеря идея нямам, на азара може да има.
За работата - на мен косата ми настръхва, като знам че пак ме чака търсене. Такива идиоти има, че не винаги се стърпявам. Но истината е, че има ли сериозен работодател нещата се получават. Най се разочаровам като клиент като видя некадърник насреща, назначен незнайно защо. Да не се отплесвам, че полудявам.
За бисквитите - аз умирам за датски, онези в металните кръгли кутии ммммммм. Не мога да правя  Embarassed Но нещо съм се амбицирала за кекс да се науча да правя. За тази година имам напредък - научих баница да правя и да става за ядене, другото е бисквитена торта - мога да изям един камион.
Подарък на Дидко - харесах му едно камионче за бутане с крака, което има ремарке с принадлежности - не е ясно какви от Метро. Искам да го видя на живо обаче, последно като ходих нямаше мостра. Иначе минаваме и ние на детски лаптоп или таблет - тези вещи най го влекат, на баща си се е метнал.

# 707
Добър вечер!
Киселото мляко е пробиотик и регулира - тоест не е нито разхлабващо, нито затягащо, а спомага действително на перисталтиката на червата.
Разхлабващи са кайсиите, тиквата (особено при нас), крушата, сливата., рициново масло или зехтин...
Днес нещо съм напрегната и нервна. Направих си толкова добра музикална терапия, че чак се ощастливих и се вдъхнових да правя коледна украса. Мисля, че се получи не лошо. Коко е повече от впечатлен от лампичките и само тича по тях да ги пипа. Може да ви пусна утре една снимка.
Току-що гледах по сръбската ТВ реклама за мляко без лактоза... Не знам да се смея ли, да плача ли.. Прозвуча ми като мляко, направено от портокалов сок  newsm78

# 708
Все се каня да ви пиша... по стечение на обстоятелствата Коко стана страшен фен на корейската песен. Обожава я и само вика 'оп-оп-оп' и сочи телевизора, за да му я пускаме. Танцува, скача, радва се. Баща му като каже 'оп-оп-опа', той добавя 'Дандан саайк'  Joy
Изобщо напоследък с всеки изминал ден все повече неща разбира и все повече неща казва. Някак започна вече да му се разбират някои думи. Знае имената ни (е като му кажат Мая, той вика мама, ама това е, защото съм единствена Wink), но знае да каже Аце, тета Нана (Ана), комшийското дете Яна също е Нана, а братчето й е Пете (Петар). Бананът и анансът също са нана, като сика банан, сочи масата и вика нана. Като иска да, носи шишето да му го отворя, а ако е празно, застава до голямото шише с вода и ме вика, за да му сипя. На 3-4 пъти каза 'куше', гледайки куче. Беше научил и името на кучето на леля ми и всяка сутрин я викаше Мини. От време на време се изпуска и с някоя друга дума, но единично, ако не я повтаря, я забравя. Но с думи като 'благодаря', 'заповядай', 'здравей', 'наздаве' доста задобрява и сравнително ясно ги произнася. Simple Smile
Вчера ме викаше в стаята. Отивам, а той сочи бусчето си. Реших, че иска да пее, пуснах му го на режим музика, а той продължи да обяснява нещо и накрая ми посочи капачето с въртеливо движение. Врътнах ключето и той доволен си изсипа отвътре животните (те са такива, дето се пъхат по фигурки). С баща ми примерно си играше с щипките. Той му ги накачаше по дрехите, а Коко ги откачаше. И като бяхме в София един ден хваща дядо си за ръката и почва да показва щипване върху дрехите си. Сетихме се, че мрънка, защото иска да играе с него на щипки и естествено това беше причината Simple Smile Много се кефя, че колкото и да му е трудно, вече намира начин да каже какво иска. Изпълнява команди като дай даден предмет (вилица, топка, телефон, книга, ябълка, чинията и т.н.), пусни компютъра, хвърли листото, иди еди-къде си и т.н...

# 709
Отпадна моята грижа, изака се детето. Обаче ще вземем сливово пюре да има, че на тиквата все ще ѝ свърши сезонът.

Браво на Коко, Мая, Кица абсолютно отказва да благодари или да казва заповядай. Само 'дай' ѝ е в устата, а се чупя да давам личен пример.  Crossing Arms Обаче за дневния си режим е като войник, чак ме плаши на моменти. В 1 часа точно тръгва към стаята си да спи, вечер като стане време за баня почва да се съблича и дращи по вратата на банята. И слава богу най-после почна да си обува чорапите, та да не ходи по цял ден боса. Толкова е въодушевена от това обуване, че и блузата се опитва да си обуе.  hahaha

# 710
  • София
Здравейте,преди да се пружна до хлапето да драсна някой ред...
Гледам за украсата по Коледа пишете, аз мислех да слагам елхата,но май няма, тя е огромна и няма къде да я вирна нависоко..имам една настолна,може би нея,пък догодина живи-здрави голямата,мисля и да нашаря прозорците с фигурки от изкуствен сняг, ще окикеря някъде и лампичките да светкат, вече закачих коледния календар-не че разбира нещо все още,но му се радва...в хола и аз слагам едни топки на лампата да висят-за тях няма да има проблем,имам и един снежен човек -висящ,но и за него,каот за елхата май няма да има място тази година...няма да оцелеят просто...
Жорко е станал голямо магаре,въобще не слуша,изпълнява команди като донеси,занеси,но когато го викаш да не пипа контакта или да не блъска по телевизора с вилица-не чува! И той се кефи на музика, в това число и корейската Wink танцьор е опасен,скача,маа ръце и краци...

От една друга тема се заразих и днес съм се спретнала да готвя бобец, ама не къв и да е ами в гърне,на фурна вътре с пушени гърди  chef на бавен огън,довечера трябва да е готов  chef

Айде бегам,сполай ви и до скоро писане Flutter

# 711
Ооо, Магнет, гравче-тавче! Simple Smile)) Един любим македонски специалитет и особено любим на мойта половинка Simple Smile) Трябва да му направя и аз едно бобче в гърне тези дни Simple Smile)

Последна редакция: пн, 03 дек 2012, 20:15 от sacra cor

# 712
  • София
Утро, черпя ви от едно пораснало момченце,вече на годинка и половина Simple Smile

По случай случката,си има и 16-то зъбче Simple Smile))
Поръчах нещо като лека изненада за родата- календар за 2013г със снимки на детенце Simple Smile))

Мая харесах ти украсата още нощеска Grinning

# 713
  • София
Ей, Магнет, честита ви годинка и половина!   bouquet Двойно по-послушен и здрав да е Жожи! Пък Митко след един месец почти ще стане на цеееели 2 годинки  Mr. Green Как бързо минава това време....
Мая, страхотна е украсата! Ама лампичките зад дивана няма ли да ги пипа Коки?
Аз вчера си порязах петата на една плочка в банята и като текна една кръв...  ooooh! Направих всичко в кървища, все едно прасе съм клала в банята, та сега съм с превръзка на петата и не мога да стъпвам. Въпреки това обаче излизаме за малко да изкуцам по квартала  Peace

# 714
Привет!
Магнет, честита ви годинка и половина, жив и здрав да е Жожо, по-послушен, за да няма повече травми! Страхотна ти е идеята за календара - миналата година на моите родители, баби, дядовци, леля ми и братовчедите това подарих - всеки месец беше снимка на Коко с някой от тях, донесе им страхотна радост Wink Правеше ги зълва ми. Ако не се лъжа, Пуци също си правеше календари Simple Smile
Мели, пипа ги и то много, но се карам непрекъснато, гледам да не го оставям в дневната без надзор и за тези два дни се разминахме само с 3 разлепяния (аз с тиксо ги задържах).. Кофти е, ама такъв мерак имах да си наредя точно там лампички и толкова красиво става вечер.. Дори мъжът ми снощи ми сподели, че страхотна атмосфера се е получила, откакто сложих украсата Simple Smile
Бързо да минава петичката!

Последна редакция: пн, 03 дек 2012, 14:41 от sacra cor

# 715
Здравейте - Мая много е коледно у вас   bouquet Аз мисля събота да украсявам - ако издържа до тогава.
Мели ужасни са тези контузии - аз лятото си бях сцепила палеца, едвам се прибрах. Помага компрес с риванол и киснене в солен разтвор за по-бързо затваряне на раната. Аз не се киснах, но тогава отидохме на море и много бързо се затвори кратера. раната беше дълбока около 0.5см.
Магнет честито на Жорко - весел и безгрижен да расте.
При нас - вчера съборен стол върху китарата, рев и цицина, не знам каксе е ударил, не бях в стаята. Столовете бяха обърнати на кухненската маса да чистя  ooooh! Днес изгризан суров картоф, ама пък отхапал обелката и я изплюл, по нея го разконспирирах. Той гризнал и прибрал картофа пак на място. Обелката беше забравил да я скрие.
Пуц Кица свърши работата, ама аз пропуснах да кажа, че Дидко от много реме вече ходи по голяма нужда през ден-два, без да е запек - консистенцията е нормална.

# 716
Здравейте!
Магнет,честито ти пораснало момче!
sacra cor ,много хубава украса!
Ние вчера украсихме елхата.
Не разбрах някоя от пловдивските мами ще ходи ли на 07.12 в Мол Пловдив на откриването на H&M? newsm78

# 717
Здравейте,
Честито на Жожо!

Мая,и на мен много ми хареса украсата,гледах снимките в Facebook.
Аз мисля да украсявам на 06.12,че тогава малката става на година и половина,и от миналата година си  избрах този ден да е за Коледна украса.

Даре,добре е Мимето,слава Богу за 2 дни й мина всичко Praynig

Тони,аз със сигурност няма да ходя.То целия град ще е там.

# 718
  • Cyprus, Пловдив
Привет!
Магнет, честита годинка и половина на Жожо  Grinning
Тони, ние също ще пропуснем откриването  Peace
Днес ни беше първи ден на ясла, не заплака и изобщо не е плакал, като отидох да го взема се затича да ме гушна, обядвал, дори се бил заиграл  Laughing Ще го видим утре как ще е, така като слушам обикновено първия ден са ошашавени и не реват, но след това разбират, че ги оставяме и реват  Rolling Eyes

# 719
Магнет, да ти е жив и здрав Жожо!

Тони, ние също ще пропуснем откриването. Нещо не си падам много по навалици.

Лъки, дано всеки ден сте така в яслата.

При нас нищо ново.

Общи условия

Активация на акаунт