Кога идва първият менструален цикъл?

• 35 516
  • 76
  •   1
Отговори
# 60
  • София
И аз бях така до забременяването със сина ми. Ако си вкъщи се трае и просто взимаш обезболяващи. Нп като трябва да ходиш на работа е ужасно... Не само болката-корем и кръст, виене на свят, гадене,но и изключително обилното течение. След раждането само първата менструация беше кофти, след това се преродих.

# 61
При мен нещата също минавам много болезнено и първия ден го изкарвам на легло с много хапчета...

# 62
  • Пловдив
С ДимС сме горе-долу връстнички и горе-долу по едно и също време ни е дошло. И аз я помня серията от "Синьо лято", много ми беше гадна, също гадни ми бяха и обясненията на майка ми, а на нея не и стигаше веднъж да ми разкаже, че има такова нещо, ами кажи-речи използваше всеки повод за затвърждаване на знанията, и както писа Мигла, и аз "умирах от гадост и срам". Серията на "Синьо лято" също ми беше гадна. Като ми дойде, пак ми беше гадно и срамно, и, естествено, криех от съученичките, всъщност май бях първата в класа, макар че бях от т.нар. 6-годишни - 3-4 месеца след мен им дойде на две от "7-годишните" ми съученички.
Помня и старите дамски превръзки, с които беше проблем да се въртиш насън, помня и липсата им на пазара около 1990-та година - тогава всичко, което може да послужи за целта, от сорта на памук и лигнин, беше много ценно. Всъщност памук и лигнин са се ползвали в древността Wink от нашите майки още преди да се появят масово въпросните превръзки на пазара, затова за някои по-възрастни жени "лигнинче" беше синоним на дамска превръзка.

Последна редакция: вт, 11 апр 2017, 07:48 от Магдена

# 63
  • Sofia, Bulgaria
На мен ми дойде в 5ти клас, мисля че съм била колкото дъщеря ви. Аз също го криех, но майка ми започна да ми дава книжки за озряването на жената и т.н. СЛед първият път май имаше някаква пауза, но после си стана редовен.... Дълги години се оклепвах стабилно  Laughing Хубави спомени

# 64
О...да...точно така- оцелява се. Аз бях на легло в полусъзнание, кански болки първия ден, по 7 пъти ходих по голяма нужда все едно раждах, обезболяващи ли нямаше не зная...но бях до раждането винаги така.

Има обезболяващи, ама не е казано, че действат. Имала съм случаи само обезболяващо за бъбречни кризи горе-долу да е действало.

И аз бях така до забременяването със сина ми. Ако си вкъщи се трае и просто взимаш обезболяващи. Нп като трябва да ходиш на работа е ужасно... Не само болката-корем и кръст, виене на свят, гадене,но и изключително обилното течение. След раждането само първата менструация беше кофти, след това се преродих.

И двете казвато едно и също. Любопитно ми е какво се е бъгва преди раждането в организма на жената и съответно се коригира с раждането, че тая ежемесечна драма да приключи.

# 65
  • Телиш/Плевен
И двете казвато едно и също. Любопитно ми е какво се е бъгва преди раждането в организма на жената и съответно се коригира с раждането, че тая ежемесечна драма да приключи.
Това и при мен важи, почти нямам болезнена менструация вече (а дори все пак да ми се случи някоя, болката е съвсем търпима). Преди да родя си ме болеше доста. Confused Е, сега имам друг проблем - твърде обилна стана, ама нали няма пълно щастие...

Ето обяснение:
„Липсата на болките, които преди сте имали, се обяснява с промените във формата на матката, която след раждането става по-благоприятна за оттичане на кръвта.“
Източник

# 66
Не знам как се оправят нещата след раждането, но и аз бях като Човечето. До болница съм стигала от болки, изпадах в безсъзнание... Tired Освен това ми беше и много нередовен цикълът.
Като родих всичко се оправи, за щастие! bouquet

# 67
  • Пловдив
И аз бях така (по отношение на болките, иначе винаги съм имала редовен цикъл), но не съм сигурна дали след раждането се оправи, или болката започна да намалява още преди това.

# 68
Години наред съм се опитвала да разбера откъде ми идва проблема. Накрая излезе, че почти целия може би идва от повишени простагландини и по това, което казвате, за изчезване на болките след раждане, може и така да е. Аз не съм раждала и не се знае дали ще раждам.

Както и да е, де, идеята беше, че не се въздържах да отговоря на онзи коментар по-горе, че се търпяло. За тези, които нямат болки, се търпи. За останалите, е ежемесечен ад.

# 69
На мен ми дойде на 11 год. От тогава до ден днешен ми е напълно редовен - на 26-28 дни. (чукам на дърво)
Но за сметка на това болките са нетърпими първият ден и почти нищо не помага Confused

# 70
  • Шумен
След раждането е малко по-добре положението. Болките се завърнаха постепенно между първата и втората година след него. Аз си го обяснявам със сраствания от секциото, още повече, че ме боли все десния яйчник по време на М.

# 71
Първият ми цикъл беше на 10 - леко зацапване. След няколко месеца започна "истински" - за малко да ме вкарат в болница, ужасен кръвоизлив. От тогава - тежък, дълъг и болезнен. При редовен полов живот, обаче, и болката намаляваше значително, и беше по-лек като цяло. След раждането и при мен се подобри и стана доста поносим, докато не се объркаха нещата.

# 72
  • София
на мен ми дойде на 11г
бях втора мисля в класа, винаги съм била от ранно развитие, нищо че съм дребна
щерката върви по моя път, даже ще ме задмине
от 8г започна да оформя бюст, чак я мъкнах при джипката да се консултирам да не кара ранен пубертет и да не трябва да ходим на ендокринолог
тя ме успокои че е нормално вече да е по-рано съзряването, още повече че и аз съм била така
сега я чакам едва ли не всеки момент да й дойде, на 10г и 8 месеца е.
Миналата година лятото като ходи на лагер на море, исках да й сложа пакет превръзки за всеки случай, ама тя се развика че щяла да умре от срам, та ги дадох на една от госпожите, ама тая година ще е със сигурност подсигурена вече.
Споделете моля какви превръзки ползвате за толкова млади момиченца???

п.п аз от моя цикъл не мога да се оплача-2, максимум 3 дена, с леко присвиване на корема
дано щерката и тука ме наследи, че като ви чета, направо съм рахат 

# 73
При мен също е много болезнена менструацията, стигала съм до припадъци

# 74
При мен също е много болезнена менструацията, стигала съм до припадъци
Имам една приятелка, която като теб стига до припадъци. Това си е доста опасно. Ходи на гинеколог и й изписаха някакви хапчета.  Ще видим след време дали ще има ефект. Peace

Общи условия

Активация на акаунт