Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 125

• 109 919
  • 754
  •   1
Отговори
# 270
nalika да ни покажеш точно какви инструменти имаш и какви парички...може да си харесаме нещо Simple Smile

skuki как така не си сложила вода  newsm78 в какво разтвори желатина Thinking Ако искаш пробвай да го затоплиш в микровелето(но за секунди и то на ниска температура),защото предполагам че не ти се е разтворил желатина...и след това измесвай отново,но не прекалявай с пудрата ...малко лепкаво го сложи във свежо фолио и го изчакай около час.После трябва да се е стегнало и ще трябва яко месене до еластичност.
Незнам дали ще имаш ефект от затоплянето(надявам се),но просто незнам какво друго да те посъветвам.

# 271
irenadubai, може би е важна марката сметана. Ще ни кажеш ли колко масленост има твоята или как да намерим тук еквивалент. Винаги ми се е искало да пробвам, защото наистина маслото не е по вкуса на всички, да не кажа..на никой.. Simple Smile

сметаната която ползваме и в дубай и в бг се води UHT , тук в бг ползвам на My day - Cremio има я във всеки магазин, 25 % масленост. Ако крема ми е плодов, ползвам си я за замазване така чиста без нищо само разбита, ако крема ми е шоколадов, слагам и няколко лъжици течен шоколад от типа финети. мажа я на съвсем тънък слой, колкото да не се изсушава тортата докато е в хладилника и да залепне фондана. Това което незнам е дали има значение с какъв фондан се работи след това, аз ползвам и тук и там само захарна паста на Barry Galebaut, има я  в пик ко, около 90 лв за 7 кг кофа.

# 272
irenadubai, може би е важна марката сметана. Ще ни кажеш ли колко масленост има твоята или как да намерим тук еквивалент. Винаги ми се е искало да пробвам, защото наистина маслото не е по вкуса на всички, да не кажа..на никой.. Simple Smile

сметаната която ползваме и в дубай и в бг се води UHT , тук в бг ползвам на My day - Cremio има я във всеки магазин, 25 % масленост. Ако крема ми е плодов, ползвам си я за замазване така чиста без нищо само разбита, ако крема ми е шоколадов, слагам и няколко лъжици течен шоколад от типа финети. мажа я на съвсем тънък слой, колкото да не се изсушава тортата докато е в хладилника и да залепне фондана. Това което незнам е дали има значение с какъв фондан се работи след това, аз ползвам и тук и там само захарна паста на Barry Galebaut, има я  в пик ко, около 90 лв за 7 кг кофа.

Мдам, може би не от марката сметана, а от състава на захарното тесто да зависи. Много добра логика, не бих се сетила. newsm78 Защото тестото ни с Руми е с СМС, а на нея й се е разтопило..Аз в момента имам на ПикКо, ще взема да купя една на Май дей и ще пробвам. За съжаление нямам захар да забъркам една доза с СМС и дасе видят най-после как стоят нещата, че доста отдавна го нищим тоя въпрос...и не стигаме доникъде.

# 273
Здравейте!!!Много благодаря на всички, които написахте толкова хубави нещица за последната ми торта HugСамо за сведение- рожденичката е разрешила да се нареже тортата в петък, а я получи в сряда. LaughingНа партито си заявила, че има достатъчно сладки неща и "Това няма да се реже!!!". Почти същият сценарий се е повторил и в четвъртък Joy Joy
Стаси 76, релефът правих с един от ето тези отпечатъци!
http://www.cookibooki.bg/components/com_virtuemart/shop_image/pr … 4df67d1634400.jpg от кукито, а твоите орхидеи много ми харесаха!!!Видях  чудесния елен на Ани-д и страхотния джет на Сансил! Много сладко е станало влакчето на Нинчето!!! А цветната и весела детска торта на Краси... ми оправи настроението!!!
За съжаление не мога да се включа по въпроса за домашните теста, защото нямам никакъв опит с такива Sad
От мен чао  и продължавайте да творите красоти!!! GrinningЗасега само ще ви наблюдавам!!! Grinning

# 274
enister, аз имам торта да правя за вкъщи и ще взема да пробвам, а после ще отчета тук какво е станало с нашето захарно тесто, пък ти пробвай с това на Пико и ще кажеш. Ирена, благодаря! А колко дни ти е престоявала торта по този начин измазана и покрита и имало ли е промяна да речем след 2-3дни? И колко време оставяш тортата да стяга измазана със сметана преди да покриеш?

# 275
Руми, мерси, дано успеем, много ще се радвам, а най-много близките ми. Grinning
Стискам палци!

# 276
Аз не се отказвам и продължавам с опитите да кача първата си торта                                                   http://www.flickr.com/photos/88049600@N08/8050057754/in/photostream.                                  Надявам се че сега ште успея Simple Smile Simple Smile Simple Smile.Ако досаждам ште кажете и няма да се включвам Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 277
Сега малко по подробни обяснения за розата Simple Smile Simple Smile Simple Smile.Изрязвам листата с кутер,след това ги изтънявам и накрая с вейнър за рози всяко листенце минавам,за да се получи релефа.Тези,които лепя ги монтирам на момента,а другите ги оставям да изсъхнат добре върху пластмасови лъжици,като краиштата оформям с ръка и накрая ги монтирам при вече залепените.Относно цветовете всяко листо е дъствано преди да го монтирам Simple Smile Simple Smile Simple Smile.Ако пак съм обяснила нескопосано ште кажете Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 278
Деси, качена е тортата, даже гледах и другите ти прекрасни торти, но тая роза, дето всички говорят за нея....не се ориентирам къде е...

# 279
# 280
  • София
Аз пак нещо се изгубих и гледам доста сте изписали, и страхотни торти сте показали отново (затова ме извинете, че няма да ги коментирам  Praynig, но смятам, че по добре да не коментирам нито една, отколкото само някои. Невероятни първи торти видях. Е, от тях още се вижда зад коя стои майстор и зад коя лаик (като мен).
С интерес ще следя и темата за измазване със сметана, защото и аз не съм почитател на масленият крем. Особено в комбинация със захарно тесто.
На мен една колежка много ми похвали заквасената сметана на Лидъл. Но аз понеже съм патила от такава (при разбиването с миксер ми се втечняват) и ползвам само тази от Метро, реших да взема една кофичка и да направя бисквитена тортичка. Та днес точно с това се занимавах. Разбих малко за проба от сметаната и тя естествено се втечни. Добре, че си имам извара на "Мероне". Пасирах я и добавих към сметаната, сложих и малко степче ягода за вкус и наредих в йената. Та сега чакам резултата. И взех обикновени бисквити "Роден край" за торта. Не знам как са на вкус, но определено са много удобни за торта, тъй като са направени така, че да могат да се разделят и напречно.
И в този ред на мисли да ви задам и аз един въпрос. Някой ползвал ли е от готовите бисквитени блатове за торта от Кауфланд? Доволни ли сте?
п.п. А ето я и моята първа торта (провал) с фондан, заради която не се доближавах до него цели 6 години (да не коментирам пък подложката в какъв вид е Embarassed):

# 281
Аз искам да ви благодаря,че ви има иначе никога нямаше да пробвам да правя торти с украса,от момичетата тук съм научила всичко,но понеже съм започнала много късно винаги съм работила само с готова ММ  и немога да се вкючвам адекватно по тези въпроси,но това незначи,че не ми е интересно всичко,което разисквате тук Simple Smile Simple Smile Simple Smile.Няма да досаждам повече само ште чета Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 282
Аууууу, каква разкошна розаа!!!! Мерси, Darlinka, че ми я пусна, къде съм гледала...
Невероятна е!!! Браво, Деси!!!  bouquet Самото съвършенство!!!
Какво досаждане, бе, момиче! Аз сега ще се уча по твоите съвети. Дори не знал дали ще се доближа малко поне до това съвършенство!

# 283
Аз съм много далеч от изработването на съвършенната роза,тук има момичета,които правят далеч по добри цветя от мен,но ако мога да съм от полза разчитай Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 284
Здравейте, момичета!
Имам нужда от вашия съвет. Решила съм да направя торта с фонданова глазура, но не ми се прави моя, че свястна пудра захар трудно се намира, а смятам да купя, например такава:
http://www.cookibooki.bg/RegalIce/15-Средства-за-моделиране/R04444-Фондан-син-500-гр.html
В този сайт има освен на Regal Ice и на Fun Cakes. Знаете ли кой от тях е за предпочитане?
И още нещо: този фондан подходящ ли е за направа на панделка, засъхва ли добре и за колко време, или ще трябва някакво друго захарно тесто?
Благодаря предварително!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт