Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 125

• 109 918
  • 754
  •   1
Отговори
# 255
desi_barcelona Страхотна роза, много добре ги правиш цветята! Я разкажи малко повече как и с какво я правиш толкова истинска да изглежда. Имаш собствен стил!

# 256
Еййй, сденах най-сетне.Приспах челядта та малко да повися на нета, ама не за дълго де.
Та да се върна да видя поне кой какво е правил.
*nin4eto* харесват ми цветята на тортата ти.Влакчето е много сладурско.
МаринаД тортата ти е невероятна красота.
Darlinka юбилейната ти торта е много интересна.Красиви пеперуди.
ani_d да ти е жива и здрава мама рожденничка макар и със закъснение.Тези парченца изглеждан толкова апетитно, че направо ми потекоха лигите.А еленската глава ти се е получила супер.
ditsan много интересна апликация върху книгата ти.И това, което си нарисувала е много красиво.
enister много красива торта си направила за приятелката на сина ти, дано и тя да я е оценила и харесала.А тортата с пепеляшка е невероятна.И фигурката си е супер, аз не бих могла да направя и такава.
sansil много ми харесва твоята торта.Този тип торти са ми от любимите, а и ти си направила страхотни фигурите отгоре.
stasi76 перфектна торта.Бонбоните също са много нежни.
Краси...* много ми харесва тортата.Много цветна, но сякаш всеки си е на мястото.

И сега да ви отправя един  /пореден/ въпрос.Моля, не ми се сърдете.

Днес правих един мус.При варенето на яйцата със захарта в млякото на два пъти ми се пресече.Сложих само жълтъци без белтъци.Ако някой знае причината моля кажете.Правила съм го и преди и е ставал супер.

И друго нещо да питам - трябва да направя торта планина - как ще ме посъветвате да направя снежния връх - с разлят айсинг  или с парче бял фондан

# 257
Руми, много се замислям за измазването със сметана. Ти каква сметана сложи в ганаша? Спомням си, че онова момиче разказваше за растителна, ама все не се сещам да пробвам. Тя правеше едни страхотни 3D торти.

Растителна, с натурален шоколад, покрих с моето си Захарно тесто и на другия ден беше напукано и разлигавено. От тогава само с маслен крем отдолу и проблеми няма.

ние само със сметана си ги мажем тортите преди да се покрият и никога не съм имала никакъв проблем с това. ето и нагледно:

http://houseofcakesdubai.wordpress.com/how-to-make-maserati-car-cake/

никога не съм мазала торта с маслен крем, въпреки че знам че такава е практиката, просто в дубай никой не иска маслен крем.

# 258
Налика ,когато правя торти сватбени винаги предварително ги сглобявам ,така че нищо няма да и стане .
А за крема да споделя когато правя такива с варене винаги на водна баня варя и не ми се е пресичало.З сняг ползвай айсинг или кокос.
Краси и ти не бездействаш много пъстра тота.
Ирена дубай ,по какъв начин разбиваш сметаната .Аз прибавям само захар, но добра ли захарно тесто всичко отива на кино .Ползвам растителна сметана на Пико .Емил крем или фИОРА КРЕМ .?
Деси барселона ,впечатлена съм от розата и се нареждам на опашка за разяснение на начина по който си я правила.

# 259
Благодаря Албенче.Да разбирам че айсинга няма да разтопи фондана, нали?

# 260
Момичета, преди няколко мееца си дублирах поръчка от ибей.Все да пиша тук и забравям.Ако някой се интересува имам  няколко нови кътъри - звезди, листа, рози и хризантеми.Ако на някой му трябват    такива кътъри да ми пише на лични, че ми стоят в шкафа и само ги побутвам.

# 261
irenadubai, може би е важна марката сметана. Ще ни кажеш ли колко масленост има твоята или как да намерим тук еквивалент. Винаги ми се е искало да пробвам, защото наистина маслото не е по вкуса на всички, да не кажа..на никой.. Simple Smile

# 262
Здравейте момичета,

аз все още съм нова тук. Благодаря Ви за страхотните идеи! Аз направих фондан по рецептата на Димитрана, но не сложих вода и той стана леко зърнест, мисля,  че прекалих с пудрата захар. Можете ли да ми дадете идея, с какво да го размеся, за да стане еластичен? Благодаря Ви предварително!

# 263
Здравейте отново Simple Smile!Разбрах как да се преборя с кирилицата,без 4,за което пак се извинявам,но дано скоро да разбера как се пише Simple Smile!Какво да обясня за розата,правя си средата,след това лепя листо по листо,като им правя релеф и външните листа са на тел като след като изсъхнат сглобявам.Разбрах,4е немога да ка4вам все оште снимки,но дано да се справя и с това скоро,това неозна4ава оба4е,4е ште спра да ви 4ета Grinning Grinning Grinning

# 264
skuki, каква марка пудра използваш? Не съм правила този фондан, но ако има вода в рецептата, намокряй си периодично ръцете с топла вода и измесвай, до получаването на желаната консистенция. Но по-добре да дадат съвет тези, които са го правили.

# 265
desi_barcelona разби ме направо с това обяснение  Joy , може би ще трябва да ни покажеш постъпково и със снимки, защото май не съм само аз желаещата  Wink. Интересно ми стана самия релеф с кой инструмент го правиш / може и да се досещам де/, и самото накъдряне как го правиш, че да изглежда толкова истинска.

# 266
Здравейте, момичета Simple Smile

да ви питам, някой знае ли от къде може да се купи лешников нугат?

... нека не ви ръководи факта, че съм от Плевен Simple Smile) т.е. би ми била полезна информация за цялата страна  Laughing

# 267
desi_barcelona много са ти готини тортичките,браво!

Май е време да пробваме това измазване със сметана,много любопитно ми стана!

# 268
enister, пудрата захар ми е хубава, поръчвам си я от Гърция, но ме достраша да сложа вода и се чудя, дали сега мога да оправя вече фондана по някакъв начин. Някъде четох, че мога да добавя малко палмово масло. Моят просто не е гладък и еластичен, мисля че е прекалено сух

# 269
Доколкото прочетох, вода се слага само за разтваряне на в желатина, ти не сложи ли?

Общи условия

Активация на акаунт