Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 125

• 109 918
  • 754
  •   1
Отговори
# 240
Момичета, пак съм с въпрос
Ако направя торта в четвъртък вечерта /сглобяване/ смятате ли, че до неделя ще и стане нещо.Събота не мога да я правя защото уикенда децата са тук и не мога нищо да пипна, а ми е за неделя, та мисля в четвъртък да я направя, петък да я украсявам и неделя да си вземат, ама ме е страх пък да стои толкова дълго.Какво е вашето мнение?

# 241
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Ако направя торта в четвъртък вечерта /сглобяване/ смятате ли, че до неделя ще и стане нещо.Събота не мога да я правя защото уикенда децата са тук и не мога нищо да пипна, а ми е за неделя, та мисля в четвъртък да я направя, петък да я украсявам и неделя да си вземат, ама ме е страх пък да стои толкова дълго.Какво е вашето мнение?
Според мен нищо и няма! Аз винаги ги правя по-рано, за да престоят и да си поемат крема.

# 242
Имах такъв случай. Тортата беше вита, с готови блатове. Беше си перфектно запазена в хладилника, масления крем я стягаше супер, покритието си беше наред, но вътре, от дългото стоене, блатовете направо се бяха разтворили в крема. И като разрязвах, не се получаваше парче, а една каша. Даже и вкуса беше променен, защото блатовете го бяха превзели. Но, може да съм прекалила със сиропирането.

# 243
Според мен нищо и няма! Аз винаги ги правя по-рано, за да престоят и да си поемат крема.

А в такъв случай  няма ли опасност захарното покритие  да стане по-сухо и твърдо?  newsm78

# 244

А в такъв случай  няма ли опасност захарното покритие  да стане по-сухо и твърдо?  newsm78

Аз също действам като Татит. Но, сиропирам по-малко. Ако ще се реже същия ден примерно - ако съм я направила в четвъртък и се реже в петък вечер, сиропирам повече. До неделя не бих прекалила със сиропа. Покритието си става така или иначе сухо и твърдо - просто изсъхва.

# 245
Благодаря за бързата реакция.Ще я правя в четвъртък с по-малко сиропиране.Мен ме притеснява да не се развали, ама в хладилника се надявам всичко да е наред.
Нямам време да прочета кой какво е писал и публикувал, ама като си свърша работата ще надникна и назад.

# 246
Налика нищо няма да и има на тортата. PeaceТортата е най-хубава на 3-4-ия ден. А на Енистер се е получило така, защото блатовете са от купените, дето са 1 см., те по принцип не се сиропират защото много си поемат от крема.
И на покритието му няма нищо, масления крем ще го отпусне. Така мисля аз.
Еееее ама все ми се пречкате да публикувам Crossing Arms

# 247
значи...не Мама на нана, а аз споменах,че съм намазала тортата със сметана-сладкарска "Halta"-малка разфасовка, но в нея сложих и малко повече от половин пакетче масло....с това мазах между блатовете и отстрани и отгоре и после покрих.

Не съм имала проблеми, захарното покритие прилепна добре, дори и сега-на 3-я ден, тортата е перфектна-нищо не се е разтекло,разместило и т.н., твърда е Peace

# 248
Извинявай, tuly, не съм догледала. Тая сметана растителна ли е, не съм я мяркала?

# 249
ето тази е -втората, със захар-сладкарската сметана
http://www.cbaamg.com/?m=2&s=13&id=93

относно това дали  е растителна,не мога да отговоря,защото и аз ги бъркам коя растителна ,коя животинска /ще съм благодарна ак онякой ми обясни пак кое какво беше /, а изхвърлих опаковката,за да прочета какво пише точно на нея. Мога да кажа,че за тортата разбих сметана на много гъст крем,не съм добавяла захар, след това добевих маслото Peace

# 250
Записвам се с една торта, че ми е трудно да ви "гоня".....    Hug

# 251
Краси...* много ми харесва колко цветна се е получила. Браво! Единствено малко не ми допада как цветята на първия етаж са пръснати, на горния са много по-добре подредени.

# 252
Ot mnogo vreme sledya temata vi i se vazhishtavam na tvoreniyata vi,nai-nakraya se prestrashix i az da se vklyucha i da pokaja moite tortichki.Poneje sega se ucha shte se radvam da spodelite kakvo mislite.Sega shte vi pokaja moyata parva torta,koyato beshe tozi yanuarihttp://www.facebook.com/desislava.mircheva.3/photos#!/photo.php?fbid=276668652405488&set=a.276668592405494.64432.100001870652037&type=3&theater.  .Izvinyavam se za latinicata,no neznam kak moga da prevklyucha na kirilica.Na vsichko sam se nauchila ot vas momicheta i sam mnogo blagodarna za poleznata informaciya,koyato ste sabrali tuk!!!

# 253
http://www.facebook.com/desislava.mircheva.3/photos#!/photo.php?fbid=276668652405488&set=a.276668592405494.64432.100001870652037&type=3&theater                                                                                                                                                                                 Puskam go pak poneje ne se poluchi,izvinyavaite za nevejestvoto,no dano se naucha kak se pravi po-barzo Embarassed

# 254
  • София
Аз често измазвам тортата с ганаш и не съм имала проблеми, но го правя едно към едно шоколад/сметана и често слагам масло в ганаша.
Някой беше питал за конденза в хладилника и на мен често ми се случва, събират се капчици вода по стената. Реших проблема като си изрязах от една дебела картонена кутия парче около 20 см високо и щироко колкото гърба на хладилника. Слагам го и след това мушкам тортата. Тортата не се навлажнява а влагата се поема от картона, щом го извадя си изсъхва до следващото ползване Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт