Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 125

• 109 914
  • 754
  •   1
Отговори
# 660
доня КОПРИВА, и аз правя шоколадовите блатове по тази рецепта  и се получават вкусни и плътни, лесни за работа.
merydit, много добър цвят си му докарала на буренцето.

Показвам ви тортата с маската и да ви кажа, че въобще не ми харесва. Това е най-грозната ми торта, нямах никакво време да измисля нещо по-интересно, изпълнението няма да го коментирам, всички знаете, че съм начинаеща:

Последна редакция: сб, 20 окт 2012, 14:59 от Marieta

# 661
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Здравейте момичета, опитах се вчера да направя торта, покрита със сметанови рози. Трябваше да е нещо такова
http://i-heart-baking.blogspot.com/2011/10/roses-cake.html

При мен обаче се получиха едни грозни рози, разбих само сметана и се опитах да ги направя с шприц, но въобще не станаха. Мисля че едната ми грешка е че не ползвах пош, но смятате ли че крема за розите трябва да е от сметана или трябва да има още нещо в него.

Благодаря ви сърдечно за отговора!  bouquet
Шуки, сметаната категорично не е подходяща за тези рози. Маслен крем, ганаш или маскарпоне със сметана. Кремът трябва да е твърд и стегнат! И да - пош определено ще свърши по-добра работа!

# 662
Момичета, имам нужда от помощ...След седмица половинката ми има рожден ден и искам да го изненадам с торта дупе с прашки  Laughing Изгледаха ми се очите цял ден да търся постъпково и снимки.   ooooh! Вече ми е ясно, че трябва да ползвам форма за сърце, но така и не можах да си изясня как да направя  овала на "бузките"  Laughing - с надстройване и дялкане или  как...  newsm78 Дайте ми идея, ще съм много благодарна  Praynig

# 663
Здравейте момичета, опитах се вчера да направя торта, покрита със сметанови рози. Трябваше да е нещо такова
http://i-heart-baking.blogspot.com/2011/10/roses-cake.html

При мен обаче се получиха едни грозни рози, разбих само сметана и се опитах да ги направя с шприц, но въобще не станаха. Мисля че едната ми грешка е че не ползвах пош, но смятате ли че крема за розите трябва да е от сметана или трябва да има още нещо в него.

Благодаря ви сърдечно за отговора!  bouquet
Шуки, сметаната категорично не е подходяща за тези рози. Маслен крем, ганаш или маскарпоне със сметана. Кремът трябва да е твърд и стегнат! И да - пош определено ще свърши по-добра работа!
Tatitt , благодаря ти много за отговора!  bouquet Би ли ме насочила към рецепта за някой от тези кремове? Благодаря от сърце!

# 664
# 665

ditsan, ох безценна си  Hug благодаря много   bouquet

# 666
  • София
skuki от блога на Ирина, раздел мъфини и къпкейкчета, можеш да си харесаш някоя рецепта за крем, който стои  Peace
От мен едни макове, първи опит по Алън Дън и без подходящите тичинки  Blush

# 667
Бадем, страхотни макове... Peace

# 668
Меридит,буренцето е сполучливо ,малко не ми хареса цвета на грозда много лилавее или може би от снимката так .
Мариета ,я стига бе.Маската е станала много оригинална.
Пускам си две шоколадови торти от вчера.

# 669
huliganka аз скоро правих торта дупе.Направих си все едно торта сърце както си му е реда с блатове,крем ала бала.В две кръгли купички по дъното си наредих блатове и крем(в който имаше желатин).Когато стегнаха купичките ги обърнах върху сърцето,като ги донамествах(досплесквах  Joy) за да се получи хубаво дупе.Върха на сърцето го резнах...да мяза уж на талия  Grinning и после маслен крем и фондан.
 Албена обужавам шоколадовите ти торти....точно като един шокоманиак  :hug
Marieta явно сме на една вълна!Аз също често използвам тези шоколадови блатове и с тях правя вити торти, както е и в случая  Simple Smile

Голям зор видях с нея за което и аз съм си виновна де  Joy.Исках да я боядисам в кафяво!Слагах боя...слагах....и слагах....и все не се получаваше хубав кафяв цвят  Sad Накрая реших да го измеся аз ...ама така хубууууу с какао,че д адойде сухо...да почне да се троши както си му е реда,да неможеш да го разточиш и да коментирам майка му(в случая мен  Joy) за дето се е прецакало.Ама неможех да се откажа от него,защото пудрата захар ми свърши,а нямаше време да се ходи за друга,та реших да го оправяяяяяяяям.Разтопих аз едно количество желирани мечета с малко глицерин и ги смесих с гаднуту тесто.Месих ...то лепнеше....месих...то пак лепнеше,докато стана по малко лепнещо(е! все още мязаше на нищо).След това го увих в свежо фолио и го изчаках около половин час да помисли как ще се държи,след което започнах да го меся и................ о щастие неземно ...то се беше оправило(почти де).Важното е ,че успях да го разточа,но не посмях много тънко да не стане беля.Метнах го на тортата,загладих...но понеже не разточих голямо парче имаше тук там произшествия за замаскирване с много цъфтенца  Joy.И  въпреки всички проблеми с нея.............много си я харесах как стана  Blush.

Та.....ето я и нея  Heart Eyes

# 670
Ейй, Darlinka, страхотна е! И кафявия цвят е много хубав! Защо не я сложи тази снимка преди два дни, да плагиатствам, вместо да си блъскам пилешкия мозък  Joy.......

# 671
 Joy Ми тя тортичката вчера я дадох на мацката. Аз я започнах в петък и вчера я довърших,за това беше зор работата.

Помолила съм ги да ми снимат разрез,че винаги съм любопитна как е станала вътре(защото все се старая да ми е подредена и дори в разрез да изглежда супер,не че винаги се получава Sad)

# 672
  • Бургас/Пз
Мариета,Дарлинка, страхотни торти сте направили. Хем на една тематика , а в същото време оригинални всяка за себе си.
Дарлинка, каква формичка си ползвала за цветенцата, които са по горния ръб ??
Бадем, маковете са прекрасни, а къде им е тортата Simple Smile))

Аз тази седмица нищо с фондан не съм правила, но пък спретнах един бърз Медовик, ама голяма вкусотия се оказа Simple Smile

РЕЦЕПТА

Последна редакция: нд, 21 окт 2012, 15:57 от ani_d

# 673
Darlinka,  айййй много ми харесва тортата ти с маската   smile3501 Златистият блясък с какво го докара, с някакви перлени боички ли е? И ако може пусни ми да видя снимка на тортата ти дупе и кажи какво количество крем горе-долу е необходимо за нея?

ani_d, много изкушаващ тоя медовик бе  Heart Eyes определено ще го пробвам в най-скоро време!

# 674
huliganka ,златното го направих с два слоя течна златна боя и после дъствах пак със златно,и за капак малко брокат ръсих  Joy .... да пръщи от блясък.
Тортата дупе неуспях да я снимам ,беше много на тагъдък за което съжалявам  Sad.А крема ми беше около 600гр(грубо и на око сметнато),всичко варира заради големината.

Общи условия

Активация на акаунт