Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 125

• 109 914
  • 754
  •   1
Отговори
# 60
  • Бургас/Пз
Вал, браво , че не си се отказала с този марципан Варна. Другият път съм сигурна , че ще е по-добре тортата. Един съвет, никога не слагай домашно тесто да стяга във фризера  Peace

# 61
Бети, аз си спомням как откривахме топлата вода всеки ден, буквално. на принципа проба - грешка. някой нещо види, купи го занесе, започват се едни тестове, едни доклади и т.н.

Ако сега кво. Хем им обясняваш, хем накрая си зъл и завистлив, аааайде стига толкова!!!

# 62
  • Vaudreuil Canada
betina33 аз съм в темата от 10-тата такава - та точно си откривахме топлата вода. Но все си мисля, че идеята е да става по-лесно, а не по-трудно  Wink  Ама както го измислите аз вече съм разредила участието доста - като се сетя, че преди две години не съм пропускала да коментирам торта или ако се е случило е било неволно, та явно много глупава съм била да си губя времето в такива занимания...

# 63
  • ВАРНА морето сините вълни
 Копривче -да напълно си права това не може да продължава така -знаем също че повечето поемаме и ангажименти и носим отговорност и често се нуждаем от съвети  помежду си в трудни и прединфарктни моменти - не можем и  да си позволим нещо градено с толкова труд и упорство през годините да го оставим да се затрие
Шеметче- и ти си абсолютно права но е и явно че не става по лесно в темата и липсата на знакови фигури е показателна

# 64
Шеметке, а имаш ли представа колко липсваш? И защо сега не го правиш? Защото ти е писнало от дрязги, може би? Може и друга причина да има...
Аз за себе си мога да кажа, че и преди си бях много заета, но за темата намирах време всеки ден, защото ме разтоварваше, а сега ме натоварва!

# 65
betina33 аз съм в темата от 10-тата такава - та точно си откривахме топлата вода. Но все си мисля, че идеята е да става по-лесно, а не по-трудно  Wink  Ама както го измислите аз вече съм разредила участието доста - като се сетя, че преди две години не съм пропускала да коментирам торта или ако се е случило е било неволно, та явно много глупава съм била да си губя времето в такива занимания...
Да и аз точно над това се замислих защо ли си губя времето и си тровя нервите.
Аз влязох да пусна тортичка ма покрай разгорещилият се спор забравих.Та ето това трябваше да направя от днес за утре

ето аз какво успях да сътворя за краткото време.

ЗМожеше и по добре,ана за това време толкова.Отивам да боря един чадър също за утре.

# 66
БОЖЕЕЕЕ, тук пак има буря.Кво става бе?Аз пиша тук от декември 2010г. Не чета и не пиша в нито една друга тема в бгмама защото знам че често стават кавги по темите.Когато започнах /първо да чета/ и после да се включвам в темата тук беше едно много приятно място.Бях впечатлена че няма дразги и караници.Всеки помагаше на новите с каквото може, а те от своя страна се ровеха и търсеха из нета сами.Аз самата съм седяла по цели нощи да ровя и чета и чак в краен случай, когато не намеря нищо питах и поручавах помощ.Това обаче се промени последно време и това е ужасно.Наистина тук стана махленска тема в която често има кавги.Прави впечатление  също, че се появяват хора, които не си правят труда да потърсят вкаквото им трябва и направо пита, от което се получава непрестанно задавен ан едни и същи въпроси.
На мен също много ми липсват "старите" момичета, които показваха невероятни неща и помагаха много.

Абсолютно съм съгласна с това:
Цитат
Момичета,Ангелова,Свещичке,Валерия,Ванче,Бубе,Виолетке,Блу и всички които пропускам във яда си моля ви не им обръщайте внимание и се върнете пак във редиците.Как може точно ние да скланяме глава и да се предаваме.Та то без упоритост ,труд и взаимопомощ щяхме ли да стигнем дотук.Нека не позволяваме хубавата тема да отиде по дяволите.Все още има и такива хора които ценят помоща.

Момичета и на мен ми липсвате много.

Аз пиша по-рядко, защото не правя много торти, а когато нямам какво да покажа смятам за неуместно да пиша прсто ей така.Но не съм спряла и за миг да надничам тук.

п.п.Момичета, не знам ако разедилте темата аз къде да се тикна, не съм от старите, ама не съм и от новите   Laughing Laughing Laughing Laughing Rolling Eyes Thinking Thinking Mr. Green

# 67
  • София
Аз чета темата от самото ѝ начало. Не съм писала много, защото нямам много опит в правенето на торти, но смея да твърдя, че всичко което ме интересува съм го прочела в мнението на другите или в библиотеката (която съм прочела няколко пъти). Нормално е тези, които правят повече торти да имат по-голям опит и да споделят повече, т.е. да пишат повече в темата. Спомням си времето когато не можеше да се купи моделираща маса никъде в България. Спомням си и когато имаше само една фирма и се правеха общи поръчки, защото нямаха офис в София и доставката излизаше доста скъпо. Спомням си когато почти всеки ден някой споделяше как е намерил нещо или в някоя железария, или в домашни потреби, което да помогне за украсяването на торти. Сега почти всичко може да се купи и при нас. Всичко е поднесено "на тепсия" и отново се намира някой, който да не е разбрал или да се разсърди, защото са му казали нещо да прочете, вместо да пита. Жалко наистина, че много от по-опитните вече не пишат в темата, но аз ще ги чакам да се завърнат. Оптимист съм. Винаги попивам споделеният опит. Надявам се и останалите лаици като мен да се замислят много, преди да напишат нещо.
mimi_msm, преди да гониш някого от темата информирай се кой за какво говори, и ако не си разбрала за какво става въпрос, по-добре да попиташ някого на лични, отколкото да се излагаш така. Не мога да разбера какво лошо видя в думите на r.i.angelova и  irenadubai  newsm78. А и наистина не ти прави чест да постнеш лично съобщение тук (в което не виждам никакви обиди).
И за да се включа по темата ще коментирам двете торти:
Val27, като за първа торта и то с марципан Варна си се справила супер.
ditsan, страхотна торта, както винаги.
Вселена, за съжаление никога не съм правила такъв сладкиш и вероятно няма да съм ти от полза, но според мен следващият път го направи по-тънко (т.е. в по-голяма тава) или сложи повечко кондензирано мляко. И преди да го нарежеш не го дръж в хладилник, ами на стайна температура.

# 68
Здравейте момичета. Аз не знам нова съм или стара, защото от 100 г не съм писала по една или друга причина и едва ли някой ме помни  Rolling Eyes
ditsan супер си се справила , аз за такива експресни работи не се хващам, то нямам ли време да се нарева, да се притесня .. не става при мен  Laughing
nalika змията си е баш змия  Mr. Green Докарала си я много добре.
ani_d вълничките много ме изкефиха и аз искам такивааа
Марулка ти си откачена! Имам чувство , че не спиш! Или имам съмнение че и Тошко вече запретнал ръкави! Морската ме утрепа!
Пропускам много момичета, но всичките сте страхотни! Вал  Wink с практика и ядене на торти , всяка ще е по добра!
Ще ви покажа само последната си торта. Виждам някой недомислени неща, но късно вече  Mr. Green За ради тая торта , която одрах покритие 2 пъти и розите които не ми ставаха, щях да си удавя мъката в Мартини  Mr. Green Но мъжки изтрезнях и продължих  bowuu Обаче махмурлука си казва думата  Whistling
:

# 69
Вал 27,извинявам се че вчера те пропуснах но предполагам се досещаш защо. Embarassedбях бясна.
Сега да ти кажа,много мило ми стана като видях тортичката ти защото и моята първа торта беше със Варната.на мен самото тесто ми допада за работа но не го одобряват на вкус.Виж цветове можеше да докараш и със безвредни бои за яйца или степчета.
От много време насам ти си една от първите на която ще кажа БРАВО за ръба на тортата.Повечето от новите заоблят ръба и тортата заприличва на кекс и мен ме дразни.Впечатли ме и панделката отгоре,аз съм правила два пъти такава и никога като хората,все нещо и куца.Със две думи Браво!
Альона,не зам дали мартинито е помогнало но розите са супер.Цветово също много ми харесва.Само малко формата ми куца,според моето мнение трябваше да е малко по-висока и по тясна във долния край.Имам във предвид че долният диаметър трябваше да е почти еднакъв със горният.
А за експресните работи какво да ти кажа,аз нали не мога да откавам все така ми се получава.И стигам до заключение че под напрежение работя по-добре отколкото когато имам време и дълго обмислям.

# 70
  • Пловдив
Alyona, лично аз те помня. Има някои неща, които не ми допаднаха в тортата- розите се правят от тъмно към светло, но не и с такава сериозна разлика в цветовете. И се вижда бялото по боядисаните в златно елементи.

Момичета, имам няколко торти за показване, но нямам време за да ги обработя и кача  Sad

# 71
Аз също съм от новите, но повече чета отколкото пиша. Не съм влизала от няколко дни и се е заформила цяла война  Confused
Всички произведения които видях бяха много красиви, не искам да цитирам имена за да не пропусна някого  Embarassed Embarassed Embarassed

Искам да покажа последния си опит, има още много какво да се желае, но аз си го харесвам  Wink За първи път съм максимално близо до първоначалния замисъл  Simple Smile

# 72
Аз пък ще подмина разправиите и ще коментирам. Обаче наистина за последно си затварям очите и после и аз си обирам крушите от тук. Хората от темата, с които наистина ми е приятно да общувам и познавам лично, ще си ги познавам пак. Стоя тук, защото знам, че мога с нещо да помогна. Но и на мен ми идва до гуша.
nalika, мен тръпки ме побиват от това животно. Поздравления от сърце. Ако се нуждаеш от "критика", можеше малко повечко да поработиш върху главата на змията, но като цветове и усещане си се справила супер!
ani_d , теб като близка душица, направо ще те изям! Първо ще те заям за целулита! Като го има, ти знаеш как да го прикриеш, защо го остави? Можеше да направиш целия втори етаж на вълни (от къдрички например), за да не личи. Второ, защо коралите не стърчат нагоре а си ги залепила по ръбовете. Това важи и за платноходките - може и да са ти по-високи, но трябваше според мен да ги оставиш да стърчат изправени платната над борда. Мое мнение, знаеш, че си те обичам  Mr. Green Heart Eyes
marulka_s , ти си безбожен, пълен с идеи талант! Точка
~divina~ , червено-черната ми стана много любима като дизайн! Розата търпи още листенца, но и така е прекрасна! Бебешката е страхотна, като цветове, дизайн и изпълнение
доня КОПРИВА , зверовете от ледена епоха са страшни!
 Катюша , много ми харесва идеята да покриеш двата етажа едновременно.
 irenadubai , надявам се разбра, че коментарът на tattit не беше насочен към теб?
мими, единственото, което ще кажа, е, че не си права.
вал, трябва да се научиш да качваш снимки. За малко да те прескоча Wink Определено има какво да се желае, но пък наистина си се справила добре за първи опит (всички сме имали такива  Embarassed) Дитс е права, че наистина си направила чудесен ръб! Ще се справиш, но близките ти ще се захаросат от торти Simple Smile)))
ditsan, брей как ме нахили тази торта, ако знаеш Simple Smile
Alyona, за някои може да си нова, но аз отдавна ти шпионирам фейс страничката и пред очите ми още е едно земно кълбо и едни везни, които за мен са ужасно запомнящи се торти! За тази, абсолютно подкрепям мнението на Пепи
deedee83, браво Simple Smile Аз досега никога не съм достигала първоначалния си замисъл Simple Smile Ама дори и на косъм Simple Smile
С поздрав най сърдечен  Hug

П.С. Руми, нали не си забравила за вишновката  Mr. Green

# 73
  • София
Руми, оооо, я стига бе, жена! То може ли сега заради някакво смотолевене да реагираш? То си и пролича културата миротворна, след тая излагация с ЛС.  Mr. Green Така че 'ич да не ти и дреме!  Hug
Поздрави на всички тортачки!  Laughing

# 74
 Shocked Shocked Shocked
Пак ли???
Докога???
Започва да ми писва и то много сериозно.
Девойка Ренде, съдейки от името и направо подминавам, няма смисъл да се коментира простоватото и изказване. Ирена според мен иронизираше Рендето, а не се заяждаше с нас, но поради факта че преди време тя също се забърка в конфликт, този път не беше разбрана правилно. Ето, така се получава обикновенно. Иренче, не се цупи и ти.
Предлагам, да се приключи този глупав спор. Отново се повтаряме и повтаряме, а файда няма. Явно никой не е забелязал, че на първа страница съм добавила Ловлито. Само дето още не съм получила официалното разрешение от рускините. Писала съм на една, но до момента не ми е отговорено. Пред време ми писаха от този форум и ме попитаха дали мога да използват моите постъпкови снимки и клипове и аз естествено разреших, та затова реших че мога да сложа техния линк и при нас, но въпреки това чакам и официално разрешение.  Освен това, се опитвам да си направя и регистрация там, но нещо не се получава, та ще ви помоля, ако някой е успял да ми удари едно рамо на ЛС, какво да направя.
Толкова по темата. Уби ми се желанието да коментирам в тази тема, но не мога да подмина Дитсън и да я похваля за прецизната изработка на последната и торта. Дитсън, тортата е на съвсем различно ниво от досегашните ти.  Heart Eyes
Ангелова - толкова ти се зарадвах на името ти като го видях, моля те, дръж напечено и не предавай групата. Стой поне тук, че вече никой не остана.  На път съм и аз да си тръгна, но все се връщам заради старите муцуни.  А, относно теми за начинаещи и напреднали, който иска да си прави теми. Аз си мисля че след като сме стигнали 125 тема, значи сме достатъчно напреднали. Тези които се чувстват "Нови" или "начинаещи" и се сърдят и мръщят, да си направят нова тема, въпреки че има много по-добър вариант. Просто не трябва да четат последните теми, а да четат първите 50 теми. Там всички сме НОВИ и НАЧИНАЕЩИ. Ако, обаче са решили че мястото им е в 125 тема, да се съоразяват с останалите. Въпроси винаги ще има, съвети винаги ще има, но да не си мислят, че след като са направили 5 торти в живота си и вече са готови да направят онзи проклет Спайдърмен, който беше ябълката на раздора. Да, иска ви се, но ще ви е доста трудно като за начало.

Общи условия

Активация на акаунт