Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 125

• 109 917
  • 754
  •   1
Отговори
# 420
  • Бургас/Пз
Мариета, хич не го пипай, много си е реалистичен така.

Вал, Дими, приятелката ми, когато ми поръча тортата ми каза на едната да има фея и решихме да е Зън-Зън, а на другата да е момченцето, което в едно от филмчетата за Камбанка и съкровището й помага да го търсят заедно, уви и аз не го знам как се казва. А крилата ги бях забравила /както и ушите също  Blush , те имат едни такива специфични уши/ и ги бучнах в последния момент преди да я снимам, но чак като сваих снимките видях, че съм ги качила малко по-високо от необходимото. Всъщност са забучени в гърба, ама явно не съм го донагласила. Видях го на снимките , но вече бях дала тортите. А пък мацката като ги видя и каза , че й приличало момченцето на Питър Пан , та така го кръстихме накрая Simple Smile  Mr. Green
Иначе ето го другарчето на Зън зън, http://www.google.bg/imgres?um=1&hl=bg&client=firefox-a& … 9,r:12,s:45,i:250  , както се вижда моето е много далече, ама толкова успях  Embarassed Confused

# 421

торта за свекито Simple Smile не трябваше това да стане, но това стана аххахахаххаха

вътре и лимонови блатове с лимонов крем ммм, утре ще я отрежа и хапна без грам срам  Party

# 422

Подложката нали ще му смениш???

Разбира се, че ще я сменя.
Що бе? Екстра си е. Таман като току що заклан.  Mr. Green Чакам го с нетърпение тоз звяр.

ами ванче във фликърито що не дойдеш Simple Smile  Heart Eyes
ДодОх, бе!  Twisted Evil Валерийка умираше от скука и се чудеше как да НЕ прави една торта, та ми войдисва на акълЯ, и ме регистрира. Сега остава и да си прехвърля милионите снимки....
Тортата ти е уникална, да знаеш.
Шеметюгин - страхотна китка. Страхотна!!!
Ани - много сладки торти, ама не ми харесаха кухите крилца.    Sad

Ей, с тоя си играх допреди малко. Нещо не се получи съвсем в муцуната, но пък стана смешен.
И ОЩЕ

Това пък е отпреди няколко дни.
И ОЩЕ

И отпреди още няколко дни.
И ОЩЕ

Апарата ми тотално издава багажа. Не стига че ми прави номера, а и щерката го изпусна, та сега е и пукнат и  е целия в тиксо. А и взе да замазва съвсем. Явно, Дядо Коледа ще трябва да се погрижи...  Confused

Последна редакция: чт, 11 окт 2012, 23:03 от van444eto

# 423
  • Бургас/Пз
Ани - много сладки торти, ама не ми харесаха кухите крилца.    Sad

Уф, и на мен, ама ме достраша да ги направя от фондан, най-вече заради пътя който ги чакаше докато стигнат до РД. Направо като видях как ги метнаха на задната седалка на колата и се зарадвах, че ги оставих такива Simple Smile Може би , ако друг път правя да взема да пробвам дали с желатин няма да измайсторя нещо Simple Smile Ти някакви други предложения за материал от който да се направят , имаш ли??
Чакам ти и трите торти:)
Като прехвърлиш снимките и клипчетата, да ми пишеш къде са, че доста често ползвам линкове към твоите снимки в мултито.

# 424
Добра вечер!
Благодаря на всички за топлото посрещане! Благодаря и за хубавите думи!
Хубави и интересни торти съм виждала и продължавам да виждам тук. Има и виртуозни изпълнения  bouquet !
Van444eto, казала си го толкова точно с вирнатия нос Crazy , че ме разсмя искрено, честно Joy  . А със заклания глиган ме довърши Laughing . Ама то наистина си е съвсем касапска торта Laughing , е, като това искат хората Laughing . Казвам го, защото като разрязах кутрето, се почувствах някак като касапин Cry , а детето държеше точно главата да му отрежа Laughing ( влече го касаплъка сигурно).
Ani_d, рецептата за блатовете- най- стандартен кекс с какао от книгите на баба ми. Правя го, защото на втория ден е сочен е не се рони(аз съм праволинейна и си правя само него Laughing ). Едва ли мога да ти покажа нещо ново, със сигурност знаеш за тортите повече от мен. (разбирай го, че ме мързи да го преписвам, едва ли ще е по различен от стандартен кекс Blush ) За фигурката с крилца- мисля, че преди време видях една фигурка на същата фея(аз не ги знам тези, от бакугани няма как да ги науча Laughing ). Не съм съвсем сигурна кое момиче я беше правило, Доника мисля newsm78 , да не бъркам нещо, но беше много хубава. Та крилата бяха май от някакво пластмасово фолио от опаковка.., нещо такова. Как го обясних само, дали ще ме разбере някой  Laughing .
А кученцето нарочно е гладко, на мен така ми харесва, някак козината ми разваля формата Laughing  Blush (не ми се смей, аз съм си странна, но в критиката лошо няма Laughing  Blush )  
Да, сега съм се запалила по този шоколад, като имам време ще тренирам с още фигури, че детето всеки ден ме изненадва с нови идеи за торти Crazy . А то ми е и приятно де, докато ми е дошла музата използвам Laughing . Следващата идея е за лъв, ще видим кога, когато има време вероятно.
Хубава вечер от мен!

Последна редакция: чт, 11 окт 2012, 23:49 от enze

# 425
  • София
Ех, приятно е да влезеш в темата и да завариш такова ведро настроение  Heart Eyes
Няма как да наваксам пропуснатото, затова започвам от някъде  Blush
Фоте, тортата с китарките е много идейна, жалко, че не е удържала на пренасянето, но освен теб и ние си направихме изводи  Wink
sansil знаеш, че много ми харесват тортите ти, и кончето и колата са станали много добре, а за самата торта, както винаги страхотно оформена и равна.
Дитсанче, определено е станала много богата торта  Wink ама мен пък ме кефи. Рисуваната лелка е много готина, само нещо сърдита ми изглежда  Mr. Green
Marieta стискам палци за глигана, за сега е страхотен, и формата на главата и оцветяването ми харесват
enze малко поизтръпнах като ти мернах ника  Wink но се радвам, че идваш с мир  Mr. Green Кученцето ти е прекрасно оформено има много сладки носле и ушички, очите са много изразителни. Определено си личи че извайването на форми не ти е чуждо  bouquet За шоколадовото драконче, на мен изобщо не ми пречи че е грапаво, че те драконите са ти ръбати. Кученцето е много изпипано.
Точе, сладка тортичка.
Бетинка, думи нямам, вярно си попаднала на 5-тия човек, ама ми се струва, че май заключението важи за всеки 3-ти  Mr. Green За съжаление се случва, но си го сложи като обичка на ухото, защото напоследък често чета такъв тип постове  Hug
Ани  - Не мога да пропусна черната ти тортичка, ама страшно ми хареса, толкова стилна и красива. Тортичката със Зън е много нежна, харесват ми цветенцата по борда и особено листенцата, по самата Зън има какво да се доработи, ама и аз не съм в час с моделирането. Според мен с младежа даже си се справила много добре, за крилцата да, често се виждат някои подробности чак на снимка  Heart Eyes
Шеметче, цветенцето ти е страшно нежно и истинско
Луксче, не знам какво не е станало по плана ти но на мен много ми хареса тортата за свеки, особено венчето отгоре. Само на дантелката и стърчат някакви кончета
Ванче, тоз чичко ме изкефи още във Фейса, страхотни мустаци, много е готин, и пак да си кажа за лилавите цветенца, страшно красиви. Кората на дънера от шоколад ли е? Тортата с жабата е много весела, но на Денисла  тортето ме кефи най- много. Героите са ти се получили много добре
А да се допълня  Mr. Green девойката, която е било в офиса ни и ме е разпознала да се изкаже пред строя, как може да не се представи и аз два дни вече да се чудя коя ли е  hahaha

# 426
  • София
Ето и малко торти от мен
туй торте е с ванилово кремче, банани и малинки

чантето е ганаш с лешници

Птиците са пандишпанени блатове ванилово кремче и банани

И второто чанте е ганаш с ванилови блатове. Доволна съм, че най- накрая намерих приложение на молдчето от Хитрини  Mr. Green

# 427
  • Sofia
Шемет, само така, редувай ги китки с чушки, че да не губиш тренинг.  Mr. Green
Излишно е да казвам, че я помислих за истинска, нали?
Торта или поне нещо на което да я бучнеш ще си има ли, че тремор ще хванеш държейки я.

Joy
Разбира се, че ще я сменя.
А, от нищо не се разбира, историята помни всякакви издънки така че съм длъжна да попитам, не я слушай ти Ванчето, че така от транжорната изваден си е добре.  Mr. Green
Лукс, какво опитваш да и пожелаеш на тази жена с това черно бельо дето се подава из под плисетата?  Laughing
Подложката не стига, че малка ти идва ами и крива на всичкото отгоре, да кажеш как е на вкус и да дадеш рецептата на лимоновия крем!
О, Ванче!
Тоя дето ти е смешен аз пък смятам, че ти се е получил, миналата седмица ме строиха тук на дивана да го гледаме семейно на 3Д и останах впечатлена от дърветата му, много пухкави и цветни, защо не тури и едно дърво, какво му даде това росно цвете да държи?
Оценявам напъна ти по подложката въпреки че на места златното се вижда, но за мен е важно колко много си напреднала в това отношение, кората кажи какво е, че и от ощето не ми става ясно и спри да качваш в ощето а се ориентирай на другото място.
Хайде пък дано Дядо Коледа да е щедър към теб!
Мечо, чантите са ти разкошни, това ми е любимата текстура!
enze, нещо си сгафила явно в миналото та така изтръпват всички при появата ти ама се радвам, че си се вразумила.  Laughing

# 428
  • варненка от София
Ей, изпуснах ви аз. На мога да не отбележа обаче два факта.

Завръщането на enze - чудесно е във всяко едно отношение. Супер ме израдва тортата ти, но за фигурките вече шапки долу, майсторство и търпение имаш в излишък явно. Привет и от мен.

И второто - Ванчето у Фликър, добря дошла дет се вика! Ванче, кой тоз чичага бе? Нещо не съм запозната с този персонаж, но не мога да не споделя, че цветята ти са мноо готини.

За Шеметка, невероятно е, просто невероятно това цвеке, ама и аз се чудя, няма ли да го боднеш некъде или във вазата ще го хакнеш?

Адашче, спретнала си готина серия, чанти си понакупила от тук, от там и за торти ни ги пробутваш, ама хайде - не нам тия!

Ани, тортите ти са са готини, но ще ти кажа какво ме притеснява в лицата - очетата така изризително "гримирани" с черен молив ми идват повече, кристално сини очи без зеници, пуаши  Blush Не съм спец и аз де, ама зеницата отваря, малко бели точици за блясък в очите е друго. Крилцата на феите и аз от тел правя, но обилно посипвам с брокат, белким нещо феичесто има. Пробвала съм с желатин, но е много смотано, често желатинът се свива и отлепя от телта, за това не си троша главата с тези практики. Иначе айсинг, майсинг, не е за мен това.

Луксче, много шикарна тортата, ама тоя текстил там на мен лично не ми допада, аз не веднъж съм казвала, че не обичам текстилни панделки или тантели омотани около тортите, но това си е мое виждане де. И аз, и аз чакам за вкус, рецепта, туй, онуй.

Дитсанче, претруфенка ми е и на мен тази торта, но някои хора искат ако може всичко да се набучи на една торта и действат на принципа на Мечо Пух - колкото повече, толкова повече...

И да пльосна и аз две творба, че да не ви засипвам с повече, показвам само две от последните си торти.

Judge Cake by silva4ka (marulka_s), on Flickr

Chefs Cake by silva4ka (marulka_s), on Flickr

# 429
Вал, силно се надявам да запазиш коментарното си присъствие тук, че вече с изчезването на теб, свещичкова, ванчето и купчинка други започна да ми доскучава от безкрайните "супер е" и пр.
Ензе, благодаря ти за линка. Аз имам огромен интерес към работа с шоколад, но все още не съм имала време и възможност да проуча нещата. А сега и все по-малко ще ми остава Sad От курсовете, които карах, дълбоко ми набиха в главата, че когато темперираш шоколада добре, всичко е постижимо Simple Smile

# 430
metchopooh - Въх! Много добре. Чантите са уникат. Завидях ти! Колекция си направи! Страхотни са.
И второто - Ванчето у Фликър, добря дошла дет се вика! Ванче, кой тоз чичага бе?
Ами, добре заварила. Още гледам като индианец и мноУ ме срам от качествените ми снимки, ама няма какво да правя на тоя етап.
Чичагата е ЛОРАКС . Не се получи много добре. Мустаците ги правих 5-6 пъти и все не ставаха достатъчно пухкави.
За твоите торти какво да кажа? Семейната ти торта е уникално сполучлива.  Само, черната роклА да обясниш, моля!?!? А, сготвеното куче направо ме уби. Страхотни са ти детайлите, Марульо!!! Айде, няма ли да си идваш към Софията? Нали среща щях да ти организирам?
Оценявам напъна ти по подложката въпреки че на места златното се вижда, но за мен е важно ....
smile3534

.....и останах впечатлена от дърветата му, много пухкави и цветни, защо не тури и едно дърво, какво му даде това росно цвете да държи?
И аз така се впечатлих и имах идея да ги правя от захарен памук, но не се напънах достатъчно за да намеря. Търсих тук там, ама не остана време да потърся още. А, и имах съмнение че ще се стопи в хладилника, затова и не се донапънах. Опитах се да ги направя от тесто, ама няма да ти обяснявам колко грозно стана и се отказах. Турнах му китка, защото докато се запознавах с него у Гугъла, видях подобна снимка и проблема се реши.
Кората е мацан натурален шоколад. Не ми се мисли как ще я режат тая торта. Има поне 2 см шоколад, измазан на пластове.  Mr. Green Първоначално е мазан  с твърда четка, след това направо го оставих да се стича и само му помагах малко. На живо е много по-добре, ама то е излишно да се казва, нали? А, ти спри да се помотваш и помайваш и покажи някоя друга торта, че съвсем ми домъчня за теб.

Имам още една торта от снощи, ама нещо Мултито се бъзика нещо. Я, да видим дали ще се качи от другото място?
НЯМА ОЩЕ
Бравос! Умница съм била, бееееееее......  Mr. Green Айде, лек ви ден от мен! Ще поработя до обяд и се изнасям от София.

Вал, силно се надявам да запазиш коментарното си присъствие тук, че вече с изчезването на теб, свещичкова, ванчето и купчинка други започна да ми доскучава от безкрайните "супер е" и пр.
Така си е! Скоро някой ще ни приветства с Добре дошла при нас!  Joy

# 431

Бравос! Умница съм била, бееееееее......  Mr. Green Айде, лек ви ден от мен! Ще поработя до обяд и се изнасям от София.

Гаднярка  Mr. Green завид ....

# 432
Добро утро!
За цветето на Шемет... без думи, то е истинско, по- истинско от истинско Heart Eyes ! Мен понеже в китките никаква ме няма, та като видя такова нещо и мандибулата ми висва Simple Smile .
Марулка, статуетката на Темида ми напълни душата! Това си е скулптура/пластика! Невероятно! Тамън пишех в темата за рисуване Blush , където реших да споделя една моя пластика от восък(засега) Blush , но твоята направо ми събра очите  bouquet ! Художествена си е темата  bouquet (освен кулинарна)!
Мишока, това за шоколада е така. Пишат, че по няколко пъти се топи от полустегнало състояние, така става лъскав. Топиш, оставяш малко(лъжичка) да застине, ако има сивичко- пак топиш Crazy . Но аз се уча още, надявам се всеки следващ опит да е по- сполучлив Blush .

п.п. Всъщност и в темата за рисуване съм виждала захарни фигури, нещата са съвсем тясно свързани.

# 433
  • Sofia
Търсих тук там, ама не остана време да потърся още.
Пък само беше нужно да се напънеш да вдигнеш телефона и да ми се обадиш, две глави мислят винаги по-добре от една.  Mr. Green
От Скай Сити купувам един памук за Ева в кутии, стои отворен няколко дни и не се топи, в хладилник не съм го пробвала в интерес на истината, но ме предизвикваш сега и ще навра едно топче в името на научния труд.
Много съм активна днес, можеш да познаеш каква е причината, нали, нямаш нужда от жокери?  Mr. Green
Обещавам на Чопи тортата АКО я довърша да я пусна.  Laughing
Сега ще ходя да те скастря във фликр как така качваш снимките от зад на пред.
Силве, кучето е уникално свежо, много готина идея.
Другата златната дето само ти си знаеш че е бронзова знаеш ми е фаворит, тази година съм решила да съм само на ретро златно/сребърна тематика та ти я оценявам на 100%.  Laughing

Пишат, че по няколко пъти се топи от полустегнало състояние, така става лъскав. Топиш, оставяш малко(лъжичка) да застине, ако има сивичко- пак топиш Crazy
Ванче, стана ли ти ясно сега що Монката не остави на мира микровелето?  Mr. Green

# 434
Мишока, това за шоколада е така. Пишат, че по няколко пъти се топи от полустегнало състояние, така става лъскав. Топиш, оставяш малко(лъжичка) да застине, ако има сивичко- пак топиш
Абе, не е точно така. Думата "топиш" е свързана с точни градуси и температури. Онзи ден бях на презентация за шоколад, трябва да ви кажа, че без термометър нищо не става. Не е сложно темперирането, но такова мазало става, че не ми се заема. Преди време бях ви показвала един страхотен филм, точно на тая тема. Трябва да го изровя вкъщи и да ви го пусна пак. Там сие обяснено точно в градуси и минутки. Всяко градусче е важно. Аз преди време доста бях полудяла с тоя шоколад, ама го зарязах. Сега усещам как отново ме е засърбяло и трябва да си купя термометър и да се заиграя пак.
Казах ли ти че кучетортата ти е страхотна? Май не съм. Ами, много ми харесва. Нищо че е голо кучето. И на мен ми допада такова. Така прилича на бебе. Гадничко е да се режат такива торти....
Мишочик - какви курсове кара пък ти?  Що не си се похвалила?

Общи условия

Активация на акаунт