Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 125

• 109 914
  • 754
  •   1
Отговори
# 510
Мишока, на Алимко хубави ли са шоколадите, поръчвала ли си? От "Сладката къща" да не поръчвам ли, не разбрах нещо Embarassed ...
Ми това за мен е един от най-добрите шоколади - белгийския на callebaut
Благодаря, ще си взема, цените какви са, не видях цени.. Не, че ме смущава, питам просто, бих си взела, щом са най- добрите.
Метро академия, къде се провежда това, Валерия? Заинтригува ме.
Проверих, разбрах Blush , питам като първия човек, а то ми е съвсем близо при това Blush

Последна редакция: пн, 15 окт 2012, 12:15 от enze

# 511
Леле,за няколко дена отцъствие от моя страна и тук е станала много готино
Радвам се че старите муцуни пак са на линия,Вал привет,Пепи ,ти си вълшебница.,Руми много шик возило.Бетина ,прочетох през какво си преминала ,ама така е хора всякакви ,а най е гадно че някои хич си нямат на идея какво искат .Важното е че всичко е завършило в твоя полза .
Ензе ,изумена съм от твоят талант ,аз обичам да работя със шоколад ,но ти си магьосничка ,очарована съм от твоят талант.Ще те следя с интерес.
Беномити ,голямо впечатление ми направи рисуваната торта ,много е нежна.
Мишока ,мечока е супер.
Ох някой питаше за точки върху панделки ,ама кой ,извинявам се .Аз ги правя с айсинг.
След малко ще пусна последните ми торти.

# 512
Ха-ха-ха, Албенке, разсмя ме от сърце! Joy Толкова на тъгадък, този, онзи, някой питаше за точки! Голяма сладурка си, пускай тортите, да се кефим. Heart Eyes

# 513
я споделете като ви остане парено захарно тесто и няма за какво да се ползва-как процедирате? На мен ми останаха едни 300 гр. и вече 3-та седмица седят в хладилника-на 2-3 пъти се замислях да го хвърля,но после се отказвах,все си мислех,че може да се сложи в нещо newsm78

# 514
Енистер ,докато се върна назад и ти си писала.Аз не ползвам шприц а си кръцвам мъничко от фунииката.
Тули ,руската мастика си я държа в кутия в хладилника но за Варната не зная.
Ето ги и моите торти.

Отчетох се.

# 515
Valeria тортата е УНИКАЛНА! Всичките елементи за изпипани, но при теб това не е и изненада  Wink
Единственото нещо, което ми боде в очите е подложката.  Защо този уникален шкаф не го сложи върху един страхотен паркет, та да мога така цялостно да си го представя с един релаксиращ фотьойл...може и да ми е професионално изкривяване, знам ли  Blush, но определено е страхотна тортата!

# 516
  • Sofia
donika dineva, защото в моята глава този шкаф е натирен в мазето където такива екстри като паркет няма, поне нашето е с каменни плочи, но и твоя вариант ми хареса ще го приложа на някой люлеещ се стол, само да му доизмисля конструкцията.  Laughing
tuly, според мен ако не планираш скоро да го използваш по добре го изхвърли, то струва ми се си променя еластичността така седейки.
Албенче, браво, не скучаеш и ти.

На 21.10 - неделя ще има среща в пицарията на Плиска, всеки желаещ да се присъедини е добре дошъл!
enze, специално те каня да поръкомахаш на живо и да обясниш как правиш тези фигурки.  Grinning

# 517
  • Бургас/Пз
Ох, пак ви изпуснах  Mr. Green

Маринче, радвам се , че ти е допаднала идеята за буквичките, нещо ми стояха голички сами и затова ги бучнах в тези цветенца Simple Smile
Беномити, много е нежна тортичката с розичките. На другата лицето на ангелчето от какво та така се различава цветове с ръцете?
Бети, дори и без желание пак си направила страхотна торта. Дано повече на такива луди да не попадаш Simple Smile Другата с барбито също е много хубава, само сатенените ленти нещо не ми допадат.
Мариета, много е неприятно с такива коментари - ама това от българи или от холандци е казано?
Пепи, липсваха ни много твоите винаги гладки и изпънати торти. С каква ММ работиш сега за покриване?
Енцееее, страхотен е конят, направо ги извайваш тези фигури, поздравления!
Руми А., автобусът е с много готина форма, ама джамовете нарочно ли са надраскани  Mr. Green Mr. Green??
Мишоче, изби рибата с тая Маша! Ама тя със слънчеви очила ли е?? Мечо пък нещо много кльощавичък е станал. Като цяло като ти знам тортите п принцип, тази определено не е от най-добрите, но няма начин и такива има Simple Smile
Вал, цветето е недоразумение, то си и личи. Трябваше да има друго, но горкото не оцеля непосредствено преди да бъде сложено на тортата и само това имах готово, то май по-добре да не го бях слагала Simple Smile Панделките обаче си ме кефят мен пък Simple Smile Да ти е жив и здрав Чопи и все такива прекрасни торти да му правиш. На мен този тип мебели ми идват малко в повече, но пък стилът който си искала да пресъздадеш е измайсторен невероятно Simple Smile
Албенче, много се радвам , че не се отказа от правенето на торти! Супер са Simple Smile

Това е от мен , имам две тортички, ама нямам снимки, така че като ми пратят ще ви ги покажа. Simple Smile

# 518
Валерия, страхотия си измайсторила както винаги!!!   bouquet
страшно много ми допада стила ти, определено е много по-различен от всичко което съм виждала. Поздравления! Имам и един въпрос, отдавна се каня да направя "стояща" торта, но все не мога да реша какви подпори точно да използвам...твоите в случая какви са? а и отделно самата торта отдолу е с подложка, нали така? и още едно въпросче: въжетата на везните от естествен материал ли са или са ММ?
Албенка, последната торта ми е фаворит!

# 519
Мариета, много е неприятно с такива коментари - ама това от българи или от холандци е казано?

в интерес на истината и аз това се замислих като прочетох, защото ми се струва типично по български, като в онази поговорка- "Пари съм дал -трябва да те ям".... Wink
Мариета, ще си задам въпроса тук,защото и на друг може да му е интересно, може ли да опишеш горе-долу как оформи глиганската глава, от отделни блатове ли,как ги "напасна" и такива работи.Благодаря предварително за отговорът ти Flutter

Valeria, ще те послушам,благодаря

Много хубави торти показвате, да се чуди човек кой да похвали пръв и кой после... Peace
А я споделете как определяте цената на тортите си, напр. средна торта 22-24 см.

# 520
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Благодаря, ще си взема, цените какви са, не видях цени..
От Алимко шоколадите са на цена 15.60 (прибл.) за 53%/кг. Пакетите са по 2.5 кг.

Има и 70%, цената е към 21-22 лева май за кг.

Даже ще поръчваме и ако вземеш да се явнеш на срещата, може и да се включиш в поръчката  Mr. Green. Първо ще те понаплескаме за онова ти поведение, ама после ще е забавно  Crazy Whistling

# 521
Благодаря ви, хора! Направо се изчервявам от толкова похвали Blush ...
Валерия, това сериозно ли? Ако не ме караш да ръкомахам Crazy , ще дойда Wink .А бири ще пием ли Laughing .
Татит, благодаря за инфото за цените, нормални са. Ако ми кажете и час - с удоволствие ще дойда да се запознаем  bouquet , ама без камшици и други уреди за мъчения, нали Crazy Laughing .

# 522
  • Sofia

Валерия, това сериозно ли? Ако не ме караш да ръкомахам Crazy , ще дойда Wink .А бири ще пием ли Laughing .
Татит, благодаря за инфото за цените, нормални са. Ако ми кажете и час - с удоволствие ще дойда да се запознаем  bouquet , ама без камшици и други уреди за мъчения, нали Crazy Laughing .
Който пие бира ще пие бира, който пие кафе ще пие кафе.  Laughing
На пицарията Мис Каприз на Плиска от 11ч е срещата така че заповядай, в тази тема нищим покупките, все още можеш да се включиш в някое друго кило от нещо си: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=653859.msg23257728#msg23257728
Танчето няма камшици, не я слушай тя е добра душа.  Mr. Green

madlene, ето тук в коментарите под снимката съм споделила за конструкцията, която така ми хрумна на момента и не претендирам, че е най-удачната, при мен проработи.
Сега си търся квадратни парчета стиропор за да направя тортата дъми и да я запазя, не че знам за какво ще ми е но все ще ми хрумне някаква идея.

# 523
За срещата разбрах, благодаря, ще гледам да дойда. Ама като влязох в темата, където нищите покупките... Crazy , нищо не разбрах, не знам имената на продуктите.... не мога да се ориентирам къде нищите шоколади Blush ...
И да не се включа в покупките, няма проблем, ще се оправя.
Валерия, ти ще дойдеш, нали? Гледам Татит, Ванчето са писали, че няма да дойдат. ....
Ще дойда, да видите и на живо какво леке съм Mr. Green . Ама да не идвам напразно и да няма никой, то съм наблизо, ама..

# 524
  • София
Благодаря, ще си взема, цените какви са, не видях цени..
От Алимко шоколадите са на цена 15.60 (прибл.) за 53%/кг. Пакетите са по 2.5 кг.

Има и 70%, цената е към 21-22 лева май за кг.

Даже ще поръчваме и ако вземеш да се явнеш на срещата, може и да се включиш в поръчката  Mr. Green. Първо ще те понаплескаме за онова ти поведение, ама после ще е забавно  Crazy Whistling
Не е така. От 53% може и да се е променила цената, но последно беше 14 лв./кг, а 70% преди 2 седмици платих 17 лв/кг.

Общи условия

Активация на акаунт