Магията на изтока - фенове на азиатски филми и сериали - 15

• 66 863
  • 730
  •   1
Отговори
# 645
  • BG
Ааа, Рен има много запомняща се физиономия, него не мога да го объркам. Първо като го видях в Switch girl не знам защо, даже и смешно звучи, но ми напомни на костенурката Франклин Laughing много си го харесвам аз Рен  Winkтрябва да му ревизирам филмографията за нещо друго за гледане.
Като се бях позагубила преди седмица и аз се борих с един гаден и упорит вирус, ама такъв силен антибиотик му дадох за отпор, че не му оставих друг избор освен да се откаже от мен...до следващия Laughing
2в1 дойде време за нова тема, почти.

# 646
Вече цяла седмица, а Priceless все още няма превод на английски. Всякакви други японски сериали се превеждат, но не и Кимура. То верно, че традициите не са това, което са (и идиотските японските сериали винаги са били с предимство, особено тези по анимета и манги), но все пак е доста странно и подозрително това пренебрежение.

Днес се посветих на едно театрално представление, или както е много "модерну" да се казва на "български" - стейдж. Аз обаче не използвам тази дума в речника си. Та, театралното представление, което гледах е "Ромео и Жулиета" и бе представено тази пролет (през месец май) в Япония. В края на септември излезе и на DVD, а аз най-после се наканих да го изгледам. Реших, че така и така си подсмърчам, болна съм, ще понеса и смъртта на любимият Ромео-Такеру и на сцена. В японската версия на "Ромео и Жулиета" главни герои са Такеру Сато и Сатоми Ишихара, а Кенто Каку е в ролята на Тибалт. Изключително съм доволна от всичко, което видях. Такеру се справи блестящо с ролята си, всъщност това май не трябва да учудва. С Ишихара-сан бяха великолепни. Целувки, няма преструвки, голяма страст показаха и двамата, толкова истински, Такеру играе, ама играе, а аз стоях и гледах без да помръдна. Кенто Каку също отново с отлично изпълнение, наистина са направили едно много впечатляващо представление. И макар до болка да познавам и трагедията, и какви ли не нейни адаптации през годините, гледах така все едно за първи път се запознавам с историята и не зная какво всъщност ще се случи.
Гениален млад актьор е за мен Сато-сан. Шапка му свалям. Amuse-качество.

Нали съм се BEAST–нала здраво от няколко дни и ето на какво попаднах днес. Девойката и без това ще я гледам скоро в корейското си приключение, а сега и с изпълнение с Yoseob. Научих и още подробности около героинята й - тя ще отглежда цветя. Цветарка, това е добре, значи сме от една партия. Разбирам също, че тя ще има връзка с героя на Kim Bum. Естествено, за това се досетих. още като прочетох, че двамата ще участват. Все пак корейските сценаристи не са трудно разгадаеми. Дано поне да му дадат да я целуне, а не само да се държат за ръцете.

Yoseob (BEAST) & Eunji (A-Pink) - Love Day

Yang Yoseob след два месеца ще навърши 24 години, но както и да го гледам виждам едно 15-16-годишно момче срещу себе си. С тази бебешка и сладка муцуна и с тези големи очи като те погледне.. и нищо не можеш да му откажеш.

Последна редакция: сб, 27 окт 2012, 16:08 от rossonera

# 647
  • BG
Аз пък снощи изгледах 1 еп. на Saikou no Jinsei no Owarikata , обаче до там съм с този сериал. Ще ме извинява Ямапи, но ми е тягостно да гледам сериал, чиито епизоди са запълнени с нечия смърт и погребение. После заради Рен изгледах и 1 еп. на Хана Кими 2011, обаче и с него съм до там, така са окепазили цялата история, че нищо не е останало от обаянието на оригинала.
 Но съм уцелила дестяката май със Successful story of a bright girl.Изгледах 1 еп. он лайн и след като мина категоричното ми одобрение го свалих от ру тракер, тъй че имам какво да гледам няколко дни, въпреки че е 2002г. ми се струва, че ще е доста добър сериал. А Jang Hyuk eдвам го познах, няма нищо общо с разбойника от Чуно.

# 648
  • MJF
Мммм интересно. Мислела съм си за дадени актьори, че ще ми е интересно да ги видя на театрална сцена. Мда. Тази театрална постановка например има ли превод случайно на англ.?

Tokyo Zenryoku Shoujo  3
Скрит текст:
Урара ми е любимка, спор няма. Татко й взе да схваща, че под нейно диригенство ако не стане щастлив няма да му е леко  Mr. Green. Образа на таткото до тук е много добре написан. Урара също. Изненадват ме приятно интимните моменти татко-дъщеря, съвсем нормални но рядкост в японско тв заглавие. Значи  суеверието за кихането и споменаването на името ти от някой го има и там  Laughing. Обичам когато не се втеляват 100% в "японските клишета " и направят нещо по-нормално и свежо. Доволна.

нощен гост , като прочетох , че си абдикирала от Saikou no Jinsei no Owarikata след първи епизод, не знам защо се сетих  и от предстоящия концерт на Г. Брегович  в София за заглавието на оркестъра "за сватби и погребения.' Както се казва C'est La Vie. Японските human drama  са за нещата от живота.
Successful Story of a Bright Girl съм го гледала. Цаката е да се изтърпи типичната корейскосериална ГГ  Simple Smile иначе не е лош. Разбрах кой е другия сериал с англ. име Reply ..... Скоро свърши и съм го маркирала за прослушване.

Внимавайте де с настинките и болестите  spoko  newsm66

Последна редакция: сб, 27 окт 2012, 17:50 от 6o6ul4o

# 649
Шошулчо, много се радвам И ти благодаря, че имам възможност да общувам с теб, дори виртуално, да контактуваме и обменяме мнения, мисли и да зная, че ще ме разбереш за тези японски човешки драми.  Hug Отдавна исках да ти кажа, та сега просто ми дойде отвътре...

Отивам да се отдавам на Son Dong Woon. Сълзлива, кихаща, ама каквото-такова, той и без това не знае.  Laughing Здраво съм се BEAST-нала.

"И до днес светът не знае любов по-чиста и съдба по-клета от тази на Ромео и Жулиета." - Уилям Шекспир

Така е, драги ми Уилям. Така е.

# 650
  • MJF
Е и на мен ми е приятно тук, то си и личи  Blush.   Hug
И на мен ми е мнооого приятно общуването с теб.  Hug
В страни от темата но понеже говорим за Ромео и Жулиета и предаването на емоциите, точно миналата събота по mezzo гледах едноименната  опера на Гуно от Залцбург 2008. Хореографията, ако може така да се каже, на Ромео и Жулиета бе чудесна и макар че пеят не на шега, певците играха като на кино в добрия смисъл на думата, на моменти се и чудех как не им проличава в гласа Crazy. Мнооого добри и убедителни вкл. в предаването на страстите.
Жалко че не съм нацелвала достъпни за мен театрални постановки и мюзикъли от тематичния ни регион.

# 651
  • София
Някой дали е гледал  Great Inheritance или  My Sweet Seoul, свалила съм ги, но не се решавам да започна някой от тях. Sad

Kim Yoo Jung - от толкова сладко детенце, се е превърнала в такава красавица.Много го харесвам това момиче, прекрасна актриса е.

Скрит текст:

За Saikou no Jinsei no Owarikata - въпреки, че тематиката на филма е малко плашеща, на мен ми хареса сериала. Мисля, че Ямапи добре се справи с ролята си на наследник на погребално бюро, великолепна игра.Японците знаят как с малко серии да покажат нещата от живота без излишен драматизъм и да докоснат душата на човек.Аз лично като доста емоционален човек , си поплаках, особено в последната серия.Но все пак, ако човек иска да гледа нещо по-весело, не е това сериала.

The Innocent Man -Пак Ши Йон уж е красива, но на мен ми е неприятна.Вярно, че ролята и е такава.Няма втора такава супер гаднярка .Бих искала сериала да не е толкова драматичен, а и малко романтичен.Дано края не бъде трагичен Sad.

Последна редакция: сб, 27 окт 2012, 21:00 от freedoms

# 652
  • MJF
freedoms ,  My Sweet Seoul гледан, хареса ми. Главната актриса е сред харесваните от мен. За мъжката част ясно  Laughing.

Пак Ши Йон ми е трудно да се сетя да съм я гледала в роля , където да не е в роля на някаква форма на фатална жена и все е губеща карта накрая. Мда, критиките ми към  knit са ми точно такива. Като гледам как се омота в последните 2 епизода не съм много оптимистична за читав/логичен/рационален финал, т.е. пълен срив на психясалите гадини и що годе постигане на баланс/спокойствие на измъчените герои.  newsm66 де, не съм се отказала да го вкарам в моя сценарий  Mr. Green  Laughing

# 653
Аз днес съм на вълна Уилям Шекспир и неговите пиеси в японско изпълнение. Сега видях и Хироши Язаки като Макбет. Убеждавам се, че японците отлично могат да представят тези класически произведения. Истинско удоволствие.

Шошулчо, помниш ли преди броени дни този мой пост? Т.е актьора, чието име на казах, а ти ме попита. Обещах тогава, че ще му направя тема, но се отказах. Прецених, че нe си струват усилията, времето и труда, не той - той е прекрасен, а изобщо правенето и публикуването на тема. Точно това е Хироши Язаки, обещах да ти кажа името му, и точно сега гледах Хироши в ролята на шотландският крал Макбет.

Доволна съм от днешния си по японски Шекспиров ден.

Постерът на Макбет (2012) с Хироши Язаки

# 654
.........................
Жалко че не съм нацелвала достъпни за мен театрални постановки и мюзикъли от тематичния ни регион.

Я погледни тук дали ще можеш да гледаш нещо. Просто винаги като се заговори за театрална постановка на Шекспир в Япония си спомням за тези снимки на Огури Шун в "Тит Андроник" и в "Клавдий".

# 655
 spam2  Flutter

Откакто гледах Anonymous и чуя Шекспир се сещам за него (Jamie Bower) и него (Xavier Samuel).

# 656
Тъкмо навреме с тази песен на Рейн. Излязоха английски субтитри за R2B - Return 2 Base. Предполагам, че скоро ще има и български.

Рускините са почнали превода на Wonderful Single Life.

freedoms, и двата съм ги гледала, но имам много бегли спомени. 

Сладураната Kim Yoo Jung като още по-малка в Илджиме Simple Smile.

Наистина не само, че е красива, но и талантлива. Честно казано, в May Queen се справяше по-добре от "кака си" Han Ji Hye. По-изразителна и по-емоционална беше, караше те наистина да усетиш това, което изпитва героинята й. Han Ji Hye малко дървеничка на моменти, както и Jae Hee.

И като става въпрос за Jae Hee........ последната "бомба" в корейския шоу-бизнес е потвърдената вече информация, че човекът е женен и има син. Нищо лошо няма в случая, но като ги знаем корейците как обичат да правят от мухата слон, агенцията на актьора се принуди да даде изявление, в което се казва че Jae Hee наистина е женен и има син на годинка, но всичко си е съвсем законно. И бракът и синът му са си регистрирани, но тъй като съпругата не е известна личност,  а и това е техния личен живот, не са искали той да става публично достояние.

На мен пък Пак Ши Йон ми е една от любимките, нищо че все го играе "фаталната красавица".

Скрит текст:

Има новини и за нови драми, но все с все още непотвърдени участници, така че ще изчакам малко с информацията.

# 657
Aaaa  Crazy някой да е схванал как е оригиналното заглавие на китайската драма,която дават по БТВ - синема,защото това,което са подали като инфо е лъжа и измама. Crossing Arms и нищичко не откривам,а нямам време да се ровя Blush

# 658
  • MJF
2в1,  Hug. Ще погледна пиесата  Titus Andronicus. Не са ми попадали до сега. Време е.
 Laughing евала на Jae Hee, не случайно ми е симпатичен. Не знам как е в текущото му заглавие но ми е "вдървен" в предишното, така че сега ако леко му е улекнало от публичността  на "тайната" не е зле все пак да се поотпусне пред камерата.
Пак Ши Йон е чудесна актриса. Реално тя има най-много игра в пълния смисъл на думата в  текущото заглавие. Винаги където съм я гледала е на висота, естествено , освободено и убедително.

# 659
Tuon, голяма мистерия с този сериал. Неоткриваема е каквато и да е информация от познатите източници. Това е главният, но такава драма от 2008г. в резюмето му не се вижда. За съжаление надписите в сериала са на китайски и само някой знаещ езика би могъл да каже какво е точното заглавие.

Общи условия

Активация на акаунт