За консервирането...или как да си приготвим зимнина! 3-та Тема

  • 99 461
  • 721
  •   1
Отговори
# 615
  • Мнения: 79
Отново сме на вълна сливи .Днес две дози нектар от сливата.В събота ще продължим ,че има още род , а плодовете вече презряват.
Лека и спокойна нощ на всички  love001!

# 616
  • Мнения: 2 033
Имам едни ябълки, които падат като круши  Crazy Някакви идеи?

Благодаря за отговора за костилките на кайсиите.

# 617
  • Мнения: 9 459
ябълков оцет, точно сега е момента, ще стане за 2 месеца, че етопло http://pep-4o.blogspot.com/2010/04/blog-post_11.html
Почистваш обаче плодовете, да няма загнило по тях от падането  Peace

# 618
  • Мнения: 2 033
Пепчо, благодаря за рецептата!
Ако температурата е по-висока от 30 градуса?
Най-тъмното място, където мога да ги сложа с температура над 25 градуса е на тавана, но там е и най-топло?
Маята прясна на кубчета ли е?

Скрит текст:
Днес почерпихме едни коне със събраното от вчера, много им се усладиха.

# 619
  • Мнения: 9 459
да, жива мая ползваме.
ако е до 35*, слагай ги там.

# 620
  • Бургас
  • Мнения: 2 008
Имам едни ябълки, които падат като круши  Crazy Някакви идеи?

Нападали ябълки нарязвям на 4 , изчиствам от семките и сварявам в тенджера под налягане, защото става бързо и с много малко вода. После стерилизирам в компотени буркани . Тази "заготовка" използвам по следните начини: добавям в лютеница; правя опит да направя пестил от сливи, в който добавям и от ябълките . Ако не успея да изсуша достатъчно пестила, изливам гъстата смес върху хартия за печене , после го нарязвам на парчета, заедно с хартията и редя с пластмасова кутия едно върху друго. Много е подходящ този твърд мармалад за пурички или други сладки. Сварените ябълки използвам за разни кремчета, от рода на кисел или каквото се вдъхновя. Ябълките добавям и към доматеното пюре, когато правя кетчуп. Дано съм била полезна.

# 621
  • Мнения: 2 033
armeria,   bouquet

# 622
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 12 557
Да се отчета за тази седмица.
От сливата ренглота, която беше отрупана с плод преди бурята, набрахме едва около 4 кг плод. След изчистване и изрязване на наранените места, останаха 2,2 кг чист плод. Щеше ми се да е сладко, тип конфитюр, обаче плодовете бяха понабити и седяха като презрели, та щеше да стане кой знае какъв конфитюр. За целта - нарязах ги в купата на пасатора, като оставих парченца, не съвсем на пюре. Приличаха на мармалад, но по-едър. Сложих в голяма купа на котлона, прибавих 4 супени лъжици захар и 2 пакета д-р Йоткер гел-фикс екстра (този, който е 2:1).  След като завря, поставих останалата захар до 1 кг. Бърках и оставих да заври отново. Варих около 15тина минути след поставяне на захарта и може би около 5 след завирането. Стори ми се рядко и реших да направя друго - изсипах постепенно сместа в гевгир и отделих течността. Течността налях в бурканчета като желе, а плода остана като мармалад отделно, него също сложих в бурканчета. Обърнах на капачки и оставих да изстиват. От тази доза ми станаха 9 бурканчета от бебешки храни желе и 3 мармалад. Получи се супер - сладко-кисело и много ароматно. Имам още малко сливи на дървото, които бяха още твърди и неузрели, тях не съм измъдрила какво да ги правя. Вероятно на компот ще са, ако оцелеят до другата седмица и не окапят.

# 623
  • Мнения: 4 660
Здравейте
Как да направя мармалад с лимонова киселина?
На колко кг плод колко да сложа ? Confused

# 624
  • Мнения: 261
Браво на всички кулинарки-творите чудеса в бурканчета ,а аз още се мотам и не съм отворила домашната фабрика за консерви.Тези дни съм запланувала сладко и конфитюр от кайсии .Ще се отчета като  ги направя.Иначе имам въпрос към пеп-40-сладко киселият сос от сини сливи не се понрави на домочадието и доста остана.Та си мислех да експерементирам да го отворя и да му добавя гъст доматен сос от домати сорт"рома"-те за по-месести.Приемам всякакви идей,че ми се свиди да го хвърля-толкова труд и на боклука?

# 625
  • Мнения: 9 459
ше похабиш и доматения сос, какво ще го правиш като смесиш?
Моя, който остана го слагам в разни яхнии по лъжица; като мариновам разни меса - той си има аромат и сладост, само ги посолявам, или на хапки в сладко кисел сос.Втората доза, която правих, така заминава.

# 626
  • Мнения: 261
Благодаря за бързият отговор.Мислех си ,че ще се получи някакво подобие на сос или кетчуп,но щом казваш няма да се главоболя и ще си го ползувам като марината за месо и към ястия.

# 627
  • I want it all and I want it now.
  • Мнения: 4 719
Здравейте.

Може ли да ми дадете рецепта за сладко от вишни ?
За първи път ще правя сладко и ще помоля за подробно обяснение. Wink
Много, благодаря.  bouquet

# 628
  • Мнения: 99
Искам да попитам някоя от вас прави ли мармалад от джанки? Дайте рецепта или предложения, че имам джанки и искам да правя нещо сладко за мазане от тях.
Благодаря ви предварително  bouquet

# 629
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 12 557
Погледни малко по-нагоре, дадох идея за слива-ренглота, която не е много по-различна от джанката. От джанки става хубав сок и компот също.

Общи условия

Активация на акаунт