За консервирането...или как да си приготвим зимнина! 3-та Тема

  • 99 468
  • 721
  •   1
Отговори
# 600
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 12 557
Вие действате на едро. Майка ми вари по 10тина бурканчета така, на по 2-3 пъти. С орехите става страхотен деликатес и си струва усилието.

# 601
  • Мнения: 4 466
Снощи направих компоти от кайсии  Sunglasses

Та имам въпрос - отървала съм вишните - сок от череши по рецепта за вишни дали ще стане Whistling
Предполагам- да  , ама да питам Crazy

# 602
  • Варна
  • Мнения: 207
На мен сока от череши ми е малко блудкав. По-добре сок от джанки, много е ароматен и сега им е сезона.

# 603
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Днес се записвам с компот от кайсии, утре -нектар от кайсии и мариновани краставички. Simple Smile

# 604
  • София
  • Мнения: 3 403
Момичета, преди около две години правих сладко от череши по рецепта от форума.(за съжаление не помня темата) Получи се страхотно, но за съжаление не съм записала рецептата, а и немога да я намеря. Бихте ли ми помогнали  Praynig Характерното беше, че първо се подваряваха черешите със захарта, оставяха се да стоят няколко часа и след това се пристъпваше към същинското варене. По този начин черешите остават твърди, като кристалчета в сладкото.
Моля ви, ако правите по тази рецепта, или сте я записали, а защо не и вие да сте я дали.. подскажете ми .. Благодаря предварително  Hug

# 605
  • Мнения: 9 460
На мен сока от череши ми е малко блудкав. По-добре сок от джанки, много е ароматен и сега им е сезона.

и не само на теб  Peace Или смеси черешите с кайсии, или с джанки.

# 606
  • Пловдив
  • Мнения: 1 605
Искам да стерилизирам зелени тиквички,но се чудя колко минути се стерилизират.Моля помагайте.

# 607
  • Сливен
  • Мнения: 307
А аз искам да стерилизирам зелен фасул, по възможност без аспирин, и без зелени сливи (че нямам). Моля за съвет, че утре ще го правя, има доста добив тази година, и не смогваме 4-ри семейства да се справим Laughing

# 608
  • Мнения: 248
Аз правя зеления фасул по следния начин- изчистен, нарязан, първо го сварявам за около 10-15 мин., в херметична тенджера, в подсолена вода и след това, го слагам в буркани, с нови капаци и стерилизирам 20-30 мин. Имам 3 херметични тенджери и като започна да го правя, ползвам и трите. От 3-4 год го правя по този начин и съм много доволна. Успех и дано да съм била полезна!

# 609
  • Пловдив
  • Мнения: 1 605
А дали може да се стерилизира без сол зеления фасул,че искам за детето да е безсолно/сега е на 1г и 2месеца/

# 610
  • Мнения: 248
А дали може да се стерилизира без сол зеления фасул,че искам за детето да е безсолно/сега е на 1г и 2месеца/
Мисля че може, но нека и някой друг да даде мнение...

# 611
  • Мнения: 79
Привет на всички!
Вчера у дома -компот от сливи , малко кисели краставички ,че толкова бяха се събрали в градината и готова манджа ,само че с тиквички вместо с патладжан.
Нарязах тиквичките на купчета и ги изпържих ,прибавих и домати и лук -пак предварително изпържени и се получи доста вкусно .Така поне оползотворих тиквичките ,които де раждат като гъби.
SINEICKA, според мен е хубаво да има сол в зеления фасул ,защото той го консервира, но все пак нека и другите да си кажат мнението ,че аз не съм много голяма специалистка.Другия вариант е във фризера в пакети и тогава става и без сол.

# 612
  • Мнения: 1 269
А дали може да се стерилизира без сол зеления фасул,че искам за детето да е безсолно/сега е на 1г и 2месеца/
Щом е за детето, аз бих го бланширала за секунди в гореща вода и след това във фризера.  Peace

# 613
  • Варна
  • Мнения: 207
А дали може да се стерилизира без сол зеления фасул,че искам за детето да е безсолно/сега е на 1г и 2месеца/
Щом е за детето, аз бих го бланширала за секунди в гореща вода и след това във фризера.  Peace
  Аз също, иначе ще се развали. Може да пробваш и с доматен сок или пюре без сол, но това е само идея- не съм го правила.

# 614
  • София
  • Мнения: 108
Не мисля, че е проблем да се консервира или замрази зеленият фасул без сол. И в двата случая трябва предварително да се бланшира.
Ето моята рецепта за зелен фасул в буркани - просто не слагай солта.
http://anispersonalthings.blogspot.com/2013/07/blog-post_4.html#more
Дано съм била полезна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт