Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се стерилизира лютеницата?
Как се прави туршия?
Какво е аспетин и какво е ацетизал?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се стерилизира лютеницата?
Лютеницата се стерилизира чрез пълнене в сухи, горещи буркани. След като капачката хлътне, няма проблем. Някои предпочитат да я варят само за капачката, обикновено не за дълго време, тъй като вече е готова. Някои дори я пълнят гореща в буркани. След напълване бурканите се обръщат; ако саламурата е намаляла през дните на претакане, добавя се още солен разтвор. Накрая се притиска с лозов венец или клонки от вишна.
-
Как се прави туршия?
Туршията се приготвя чрез подреждане на зеленчуци и плодове в буркани, заливането им с марината и периодичното им претакане през 10 дни. Ако е необходимо, добавете още сол към саламурата. За сурова туршия използвайте марината от сол, оцет, захар и вода. За царска туршия използвайте камби, моркови, целина, чушки от чорапджия и други зеленчуци в буркани. Претака се на всеки 10 дни.
-
Какво е аспетин и какво е ацетизал?
-
Как се прави компот от грозде?
-
Как се стерилизират бурканите за консервиране?