Раждане в Окръжна Болница "Св.Анна" град София

• 276 275
  • 2 198
  •   1
Отговори
# 60
  • София
aneblada много благодаря за отговора   bouquet

# 61
  • София
Четох, четох, ама не намерих отговор на някои въпроси, които ме интересуват  Blush Ако може да ми съдействате! Като за начало някой може ли да ми даде телефона на д-р Дачева и адрес, ако преглежда някъде извън болницата. Знам, че в старата тема бяха публикувани, но не ги намирам сега, а може би е време да се свързвам с нея. Другото, което ме интересува - четох на предишната страница, че въпреки показания за секцио Жекова е израждала нормално - до колко се взимат под внимание от лекарите в болницата показанията за секцио от очен лекар в конкретния ми случай? Заради проблем с очите ми назначават секцио, ще бъде ли това прието като уважителна причина от лекарите в ОБ или ще се ражда нормално? Някой с мнение и наблюдения по въпроса нека пише. Ако може и да ми кажете как стои въпроса с посещенията на роднините, има ли часове за свиждане или е по-свободен достъпа? Предварително благодаря!

# 62
Работещ телефон на Дачева веднага ди давам -0888414452,обаче не знам дали преглежда извън болницата Thinking Относно другите ти въпроси мисля че лекарката най-добре ще ти разясни всичко.

# 63
Това е телефона на д-р Дачева, който е написан по-горе, но докторката е до към 22 извън България, така че може и да е изключен. Успех  Simple Smile
И да преглежда извън Окръжна има частен кабинет на ул. Цар Асен, но е добре да се чуете по телефона след като се върне.

Последна редакция: ср, 14 ное 2012, 16:08 от the_light

# 64
  • София
Супер сте! Благодаря много   bouquet

# 65
Четох, четох, ама не намерих отговор на някои въпроси, които ме интересуват  Blush Ако може да ми съдействате! Като за начало някой може ли да ми даде телефона на д-р Дачева и адрес, ако преглежда някъде извън болницата. Знам, че в старата тема бяха публикувани, но не ги намирам сега, а може би е време да се свързвам с нея. Другото, което ме интересува - четох на предишната страница, че въпреки показания за секцио Жекова е израждала нормално - до колко се взимат под внимание от лекарите в болницата показанията за секцио от очен лекар в конкретния ми случай? Заради проблем с очите ми назначават секцио, ще бъде ли това прието като уважителна причина от лекарите в ОБ или ще се ражда нормално? Някой с мнение и наблюдения по въпроса нека пише. Ако може и да ми кажете как стои въпроса с посещенията на роднините, има ли часове за свиждане или е по-свободен достъпа? Предварително благодаря!
Да точно и при мен направлението за раждане беше заради проблем с очите и въпреки всичко ме изпратиха при друг офталмолог с когото работят и той да си каже мнението.

# 66
  • София
Да точно и при мен направлението за раждане беше заради проблем с очите и въпреки всичко ме изпратиха при друг офталмолог с когото работят и той да си каже мнението.
Да разбирам ли тогава, че техния офталмолог се е произнесъл, че няма риск за теб при едно нормално раждане? Извинявай, че задълбавам в лични въпроси, но риска си е риск и не дай си Боже, ако се усложнят нещата Жекова ще поеме ли отговорност за теб, след като е настояла да родиш нормално?
Този въпрос между другото важи и за Дачева, ако някой може да ми каже - тя от настоятелните ли е за нормално раждане на всяка цена или уважава показанията от други лекари за секцио?
И отново благодаря предварително на отзовалите се  Hug

# 67
Здравейте мами  Simple Smile
Следя темата отдавна, ще раждам в близките дни с планово секцио. Имам няколко въпросчета към мамите, вече минали през това:
1. Прилага ли се и ако да какво обезболяване след секциото?

2. Как стои въпроса с пиенето на вода след операцията?
От всичкото четене извода ми е, че трябва да се пие много вода. Снаха ми също ражда секцио в частна клиника и пред първия ден е имала почти забрана за пиене  newsm78

3. Кога горе-долу след операцията дават бебчето за кърмене?
Благодаря ви  Simple Smile

1. Аз родих април месец секцио, три дни след операцията ми слагаха в началото система, после обезболяваща инжекция. Доколкото си спомням до третия ден ти се полага, тъй като е операция и то си боли. А след това - понеже аз си поисках, акушерката ми каза да ми донесат свещички - вършат също страхотна работа, така че можеш за всеки случай да си вземеш.
2. Колкото повече вода, толкова по-бързо ще се пречистиш от упойките (аз бях с две, тъй като първо щях да раждам естествено, после се оказа, че бебчо е оплетен и се наложи секцио). Задължително е водата да е в малки бутилки от по половин литър, за да ти е лесно да я вдигаш, защото все пак ще си в реанимация 24 часа - такава е процедурата след раждане секцио. Аз лично изпих 5 литра вода и докторите ме похвалиха!  Simple Smile
3. Така или иначе ако раждаш секцио кърмата ще ти дойде най-рано след два дни. Но все пак възстановиш ли се - може и след 24 часа да ти го дадат. Честно казано втората вечер аз все още се чувствах супер отпаднала и изтощена и едва ставах и ми донесоха бебчо дефакто на втория ден сутринта, но това мисля, че е според ситуацията и пациента!
Успех!

# 68

Не знам защо тук упорито се тиражира версията, че секциото е едва ли не строго забранено в ОБ! Няма такова нещо. Да, докторите поощряват естественото раждане, но не на всяка цена.  Ако ти имаш препоръка за раждане секцио, заради очите, съмнявам се някой да пристъпи показанията на техен колега. Разговаряй с доктора, при който искаш да раждаш - самият той, който и да е, ще се съобрази с твоето желание - ако искаш естествено, няма проблем, ако искаш секцио, също! Раждах при Жекова, специално тя ме попита как искам - естествено или секцио още в началото на 9-ия месец, казах и, че искам естествено, а думите и бяха - "Добре, ние ще направим това, което трябва и е в нашите ръце, но...!" Сега си мисля, че тя е наистина с половин поглед преценява кой може естествено и кой не, и сякаш се опита да ме подготви, че може и да не стане така. Тогава си спомням, че коремът ми вече беше многоооо голям и всички ми повтаряха какво огромно бебе ще родя и когато я попитах тя какво мисли, тя беше категорична, че бебето няма да е повече от 3500 - точно толкова се роди синът ми. Аз исках естествено, даже и упойка не пожелах, в крайна сметка обаче сама се убедих, че няма да изтърпя болките, а и няма смисъл, при положение, че медицината е напреднала толкова, промених мнението си за упойката, но се наложи да родя секцио, защото бебчо беше оплетен в пъпната връв и докторите решиха, че няма смисъл да се мъчи - най-вече той!
Успех! И бъди спокойна - лекарите там наистина са професионалисти, довери им се изцяло!

Последна редакция: чт, 15 ное 2012, 15:58 от Дидатата

# 69
Благодарим ти много за успокоителните думи.Според мене последната дума е единствено и само на майката(разбира се ако няма някакви здравословни причини за нещо друго)......все пак тя е майката ,а не болницата.Стискам палци на всички бъдещи майки Praynig Laughing

# 70
Да разбирам ли тогава, че техния офталмолог се е произнесъл, че няма риск за теб при едно нормално раждане? Извинявай, че задълбавам в лични въпроси, но риска си е риск и не дай си Боже, ако се усложнят нещата Жекова ще поеме ли отговорност за теб, след като е настояла да родиш нормално?
Този въпрос между другото важи и за Дачева, ако някой може да ми каже - тя от настоятелните ли е за нормално раждане на всяка цена или уважава показанията от други лекари за секцио?
И отново благодаря предварително на отзовалите се  Hug
Да точно така офталмолога си каза думата,прегледа беше много обстоен и офталмолога си слага подписа,че няма опасност и няма проблем да си родя нормално.Ето за това са офталмолозите,а все пак не е обикновен очен лекар,а специалист,с всякаква апаратура,и повярвай едва ли би си сложила подписа ако смяташе че има опасност да родя нормално,и добре че така и стана сега си мисля че така е по добре,и не решението не е на майката в тази клиника,може би в някоя друга където цифрата е много по висока,да на друго място отиваш и казваш аз съм за секцио и за тях е по добре за 10  мин.са си свършили работата и не ги е грижа за болките които търпиш.Аз не съжалявам че послушах Жекова,за да родя нормално.Едва ли и тя ако смяташе че има риск би ме подложила на естествено раждане.

# 71

Не знам защо тук упорито се тиражира версията, че секциото е едва ли не строго забранено в ОБ! Няма такова нещо. Да, докторите поощряват естественото раждане, но не на всяка цена.  Ако ти имаш препоръка за раждане секцио, заради очите, съмнявам се някой да пристъпи показанията на техен колега. Разговаряй с доктора, при който искаш да раждаш - самият той, който и да е, ще се съобрази с твоето желание - ако искаш естествено, няма проблем, ако искаш секцио, също! Раждах при Жекова, специално тя ме попита как искам - естествено или секцио още в началото на 9-ия месец, казах и, че искам естествено, а думите и бяха - "Добре, ние ще направим това, което трябва и е в нашите ръце, но...!" Сега си мисля, че тя е наистина с половин поглед преценява кой може естествено и кой не, и сякаш се опита да ме подготви, че може и да не стане така. Тогава си спомням, че коремът ми вече беше многоооо голям и всички ми повтаряха какво огромно бебе ще родя и когато я попитах тя какво мисли, тя беше категорична, че бебето няма да е повече от 3500 - точно толкова се роди синът ми. Аз исках естествено, даже и упойка не пожелах, в крайна сметка обаче сама се убедих, че няма да изтърпя болките, а и няма смисъл, при положение, че медицината е напреднала толкова, промених мнението си за упойката, но се наложи да родя секцио, защото бебчо беше оплетен в пъпната връв и докторите решиха, че няма смисъл да се мъчи - най-вече той!
Успех! И бъди спокойна - лекарите там наистина са професионалисти, довери им се изцяло!
Да аз бях с направление за раждане със секцио и въпреки това ме изпратиха за второ мнение,не се съмнявай в това,а освен това в направлението пишеше че се очаква бебето да е по голямо и така и си беше роди се 4065 кг,53см.Дори и самата Жекова ми каза колко се очаква да бъде.Жекова не ме е питала как предпочитам да раждам само ми каза Добре че си с направление,но хайде да не избързваме нека да се направим преглед със специалист и тогава да видим и решим,каза ми за мен е много лесно да извадя бебето така,но мисля че естественото раждане е за предпочитане.Това бяха думите и.Да изпитвах страх да не ми се случи нещо с очите,но е всичко е наред.

# 72
  • София
Здравейте мили момичета ...,записвам се и аз тук...Аз родих моята принцеска Август 2011г ,и съм доволна от всичко като цяло.Бях без избор на екип ,но им се доверих изцяло и не сгреших..Сега чакаме още едно малко сладкишче ,с термин за края на Януари 2013г ,пак ще раждам там ,и мисля пак без избор...
Ще следя темата ,току-виж сме се засекли с някой от форума Simple Smile   bouquet

# 73
  • София
Момичета, благодарря много за споделеното и за успокоението (да, има го в определена степен Wink ). Ще говоря с лякарите там, това е решено вече. Аз съм принципно за нормалното раждане и през времето до момента само за такова се подготвях. Но нещата се усложниха доста в последните седмици и ща-не ща се налага секцио, че това, което ми би се случило при едно нормално раждане в моя случай много ме наплаши. Та затова упорито разпитвам за секциото в ОБ, не за друго. Още веднъж благодаря на всички споделили  Hug

# 74
  • София
Иначе може ли да ми кажете как стои въпроса с посещенията на близките? Най-вече за таткото ме интересува, не говоря за делегации от по 5 човека  Mr. Green Притеснява ме, че може да се наложи да се оставя бебето в стаята, ако трябва да се излезе, но пък това значи да се натовари другата жена в стаята да го наглежда, от това ми е неудобно. Или пък ги взимат бебчетата, когато има свиждане  newsm78  (извинявам се, че е отделен пост, повече няма да досаждам  Peace)

Общи условия

Активация на акаунт