Един разбит живот

• 22 279
  • 300
  •   1
Отговори
# 240
Днес пак съм в някакво кофти настроение, както времето. Тъпанара вчера се появи уж да помогне, че казанчето се развали, погледна го каза немога извикай си майстор. И като го попитах дали другата седмица ще вземе детето за няколко часа, каза че няма да може имал планове, може би следващата. А с детето в къщи нищо немога да направя - нито да пусна прахосмукачка, нито да отида на пазар.
Ами за съжаление освен да ти кажа, че трябва да свикваш да си вършиш всичко сама, друго не знам какво да ти кажа ConfusedАз се повтарям , обаче не случайно ти бях писала, че без никаква помощ е много трудно.Ясно е, че на бащата не можа да се разчита- нито за финансова помощ, нито за друга...От-до всичко ще чака на теб -прахосмукачаката ще е най-малкото..Не ти го пиша, за да те плаша.Пиша го , за да го имаш  предвид, защото усещам че все още не можеш да повярваш, че той няма да поеме ангажиментите към детето си.

# 241
KokoMira, знам че си права, той си прави планове как ще е живота му с другата, казва ми как ще води детето на разходка с нея и т.н.
Но наистина, когато детето е в къщи прахосмукачката немога да я пусна, ако спи ще го събудя ние сме в малък апартамент, а ако е буден пиши неистово, когато работи прахосмукачката и е винаги в краката ми. А и в магазина е ужас като вляза с него - мога да стоя не повече от 5 мин. влизам, вземам набързо нещата и на касите - той постоянно бара, събаря, пищи - не иска в количката има толкова интересни неща. А според мен е много малък /1 година/, за да ме разбере като му кажа нещо.

# 242
Йори , ще трябва да свикваш и да търсиш начин да се справяш сама - то е ясно , че не може повече да разчиташ на него .
Ще свикне и с прахосмукачката и с пазаруването , реве не реве , това е , няма друг начин . Peace

# 243
Няма ли някоя приятелка, която да стои пред магазина с него, докато пазаруваш?А за прахосмукачката и моя син беше така, малко по-голям беше...е, метях с метла.Потърси си някоя жена, която да гледа деца почасово, ако няма друг изход. Докато чистиш да го поразходи или нещо такова...

# 244
А досега как е било ?
Кой чистеше и пазаруваше ? Той ли ?

# 245
Той го извеждаше за час- два докато изчистя, а на пазар ходихме заедно, обикновено в мола те се мотат нещо аз вляза и напазарувам в Карфур.
Не се сещам за приятелка, на която мога да го оставя, а и жена немога да си позволя. Имам идея да търся жена, която да ми помага отвреме на време, даже се срещнах с едно момиче, но тя ми иска 300 лв. само да го взема от градина и да го гледа 1:30 - 2 часа. Тези пари са ми много, незнам дали за по-малко ще намеря човек.

# 246
Друг вариант-излизате на разходка, изчакваш да заспи и влизаш в магазина за 10 минути...Няма ли някоя възрастна съседка, срещу малка сума да се съгласи да го гледа за час, не всеки ден, само когато има нужда?Потърси фирма, предлагаща детегледачки на час.

# 247
Май към фирма трябва да се обърна. Много не ги познавам съседите, но повечето са млади, работещи.

# 248
Лошо ... малкият явно е много палав Laughing да ти е жив и здрав.
Както винаги, моят съвет е бил: продавай и при родителите.

# 249
  • варна
здрасти, Йори, едно предложение и от мен . Мислех си за вариантите когато бях сама с децата . Та бях измислила , да пусна младо момиче, студентка в къщи без да плаща наем, срещу помощ в домакинството. Но трябва да е някоя позната или нещо такова

# 250
апчих, и аз това го обмислям някоя колежка, или някоя позната студентка, ама сме в гарсониера и няма май да е много удобно, в едната стая е детето, в другата готвим, ядем и ако се ползва от момичето ще сме и на главата постоянно, кой ще ни изтрае Simple Smile.

# 251
Вижда ти се страшно защото до момента си живяла по различен начин. Аз се справям абсолютно сама с един 13 годишен пубер и десет месечна хуна, която все още не ходи, но вече си пазарува сама. Няма да ти казвам колко пъти съм вадила от количката и разни стоки с лъскави опаковки. Та не е толкова страшно, просто ти трябва организация. И от опит - колкото по малко разчиташ на таткото толкова по бързо и лесно ще се научиш да се справяш.

# 252
Аз също гледах абсолютно без ничия помощ дъщеря си от навършена една година почти до третата й година.Прахосмукачката е най-малкия проблем, а пазаруването до скоро беше песен.На къпането също му се намира начина.Най-тежко беше когато се случеше да сме болни двете едновременно, но и с това се оправях някакси.Момичетата ти казаха-трябва ти една стройна организация и приеми, че на таткото вече не можеш да разчиташ за ежедневна помощ.

# 253
Йори, чета ти темата от началото и също ще напиша своя съвет, пък ако искаш го обмисли и него. БНД не вярвам да ти помага, всякакви комбинации с детегледачки, приятелки и други едва ли ще ти се получат, защото нямаш нито подходящи жилищни условия, нито достатъчно излишни пари. Ако не успееш да се справиш, единствено на родителите можеш да разчиташ. Връщането в малкото забутано градче едва ли ще ти реши проблемите, тъй като те чака мизерия и безработица. Като единствен вариант виждам майка ти/или баща ти/ да дойде да живее при теб и да ти помага. Знам, че това ще им се види неприемливо, но в София е по-лесно да си намери работа, отколкото ти в Видин/там ли беше?/Да, голяма жертва ще е за този, който дойде, а и за този, който остане сам, но кой друг да се жертва, ако не майка ти? Много е това, което ще поискаш, но само майка може да го направи за теб, не чакай от друг. Обмисли внимателно варианта с оглед възрастта, професията, близостта до пенсия и т.н. Самата ти трябва да имаш ясна визия как да се подредят нещата и да я представиш убедително пред родителите. Имай предвид, че нуждата ти от помощ изобщо няма да секне след 1 година примерно. Още един човек ще ти е нужен поне още 5-6 години. Не подценявай и това ,че детето ти сигурно ще боледува в началото и на честите ти отсъствия от работа едва ли ще се гледа добре. Имаш нужда от помощ. Редовна помощ. Желая ти да намериш разрешение, че така безизходно ми изглежда.... Sad

# 254
Той го извеждаше за час- два докато изчистя, а на пазар ходихме заедно, обикновено в мола те се мотат нещо аз вляза и напазарувам в Карфур.

В повечето молове и големи магазини със супермаркети има и детски център. Ако няма никаква практическа възможност да седи в количката за пазаруване, за 3-4 лева може да го оставиш за 30 мин в детския център.
Безшумните процедури по почистването- моп, фаянс, кухня, сервизни помещения- докато спи на обед или вечер. Прахосмукачка- за 10 мин, докато хвърля разни кубчета, топки и играчки из кошарата или на одеало на пода.
...В багажника на колата, освен детската количка, карах с мен няколко комплекта дрехи за него, шишета, памперси, резервни дрехи за мен. На задната седалка- кошницата с Пришълеца, лаптопа и папките. На справки в съда, по супермаркетите, в кантората, на опашката за тока- къде ли не съм го водила. Хранехме се по пейките в градинките, по кафенцата /докато мама си провежда работните срещи/  Simple Smile Хубави времена бяха  Simple Smile И ти ще свикнеш, с времето ще намериш свои рецепти и ритъм. Кураж!

Общи условия

Активация на акаунт