Един разбит живот

• 22 295
  • 300
  •   1
Отговори
# 195
miss piggy, Mного си права, ако не са парите му и философските му разсъждения за живота /не ги прилага обаче/ тя нямаше да е с него. Има един глупак, който я води, взема и плаща сметките. А и глупака ми обяснява един ден, че още не бил спал с нея, защото тя искала да е сигурна в него, че няма само да я използва и после да я изостави. И това хора на 35-36 години. Комична ситуация.
Бе едва ли некой,ще остави питомното,за да гони дивото просто те така.. newsm78
Чиляка няма начин да не е опитал от меда,иначе няма да  си разтури рахата заради едните възвишени идеали/приказки...Никой нормален не го прави!Най-малкото..ми ако новата изгора се окаже от типа"а,мръдни малко..;накъде?".егати преебушката!Не вярвам некой да е толкоз зле.Не.Не вярвам. Naughty

# 196
Днес се чувствам много по-добре, не се чудя кога ще се пребере, дали ще си дойде преди детето да си легне и т.н. и пак ще има ли разправии. По-спокойно ми е откакто се изнесе. Днес казах и на родителите си.
А вечерта взех детето от градина, поиграхме малко пред блока, пребрахме се да хапнем и се звънни на вратата - погледжам сестра му. Заповядай, влез и тя след малко ме пита къде е брат ми и аз той на квартира и т.н. трябваше и на нея обяснения да давам. Тя уж застава зад мен, вайка се, плака, той и звънна тя му се развика по телефона и затвори и това беше - свърших и неговите задачи, няма да се мъчи да дава обяснения. Утре пак ще има разправии с него сигурно, какво съм казала, на кой съм казала, но на мен поне малко ми олекна.

А относно кой какви ги върши, да си ги вършат, да се множат, не ми е толкова обидно, че е легнал с някаква си отчаяна жена, по-скоро, че не уважава мен и че с лека ръка зачертва живота си с мен и детето. Може би мъжете не са устроени като нас жените /или поне като мен/, толкова превързани към децата си. Така, че прав им път, само да не ми се врът в очите, че ме дразне.

# 197
Оффф, идиота пак ми звънна, и ми развали настроението. Сега пък щял да обжалва делото за издръжка, съветвал се с адвокат медиатор и той му казал да обжалва. Каква е максималната издръжка, която мога да искам - 300 лв. много ли е? Някой получил ли я?

# 198
  • София
Оффф, идиота пак ми звънна, и ми развали настроението. Сега пък щял да обжалва делото за издръжка, съветвал се с адвокат медиатор и той му казал да обжалва. Каква е максималната издръжка, която мога да искам - 300 лв. много ли е? Някой получил ли я?
Все едно тази издръжка я искаш не за детето, а за да ходиш на фризьор, педикюр или да пазаруваш по молове.
Дано не те плаша, но вероятно след всеки разговор с него ще се чувстваш така.
Обикновено, когато БНД ми звънне вечер, после се треса от нерви и не мога да спя.
Ако имахме свестни закони, поне една четвърт от парите му щяха да отиват за издръжка на единственото му дете.
300 лв = 10 лв на ден. Сигурно му се виждат страшно много.

# 199
Пак по съвет на другата, предполагам...Попитай го за него не е ли важно детето му да расте без лишения.И ако иска ще му даваш касови бележки за изразходваните пари, за да е сигурен, че отиват само за детето.По тези изказвания може да се съди, че детето не е на първо място за него.Обидно е, за детето най-вече...

# 200
За съжаление, ако не е със споразумение почти сигурно е, че съдът няма да ти я даде тази издръжка.Знам, че е безумно и че 300лв не е много, предвид това колко скъп стана живота.Но... Confused
Скоро една позната успя да вземе с голяма борба 160лв ,въпреки че бащата имаше доказан доход 7000лв на месец.И ред други примери има...
Аз затова в по-предни постове ти писах, че изобщо не трябва да разчиташ на сериозен доход от него.Нищо ново под слънцето, изпълнението му е класика в жанра....

# 201
Да , точно класика ... Sad
Тепърва започват разправиите за пари ! #Cussing out

Йори , няма максимална издръжка .
Но , ако нямате споразумение , съдът ще иска да доказваш нужди на детето и там е голяма подигравка + събиране на купища документи - фактури , с касови бележки , епикриза от ЛЛ , ако детето има здравословен проблем .
Накрая очаквай нещо от сорта на 100- 150 лв. Sad

Моята дъщеря е в седми клас - 120 лв.

# 202
Това трябва да ти подсказва да мяташ развода заедно с делото за издръжка ... #2gunfire

# 203
Това трябва да ти подсказва да мяташ развода заедно с делото за издръжка ... #2gunfire
И аз това си помислих....

# 204
Да , така е най-добре !
Поне няма да плаща 2 пъти на адвокати ! Peace

# 205
Да , така е най-добре !
Поне няма да плаща 2 пъти на адвокати ! Peace
А и поне наведнъж ще минат всички дивотии и разправии...Не само да не плаща 2 пъти, ами и да  си спести повторно изживяване на негативните емоции и нерви, които съпътстват подобни дела...

# 206
  • София
Преди време една майка я бяха осъдили да плаща висока издръжка за детето си и дори за гледачка за времето, през което бащата пътувал.
Вероятно с добри адвокати може да се постигне и по-висока издръжка.
Йори, подписвайте колкото може по-бързо и да приключваш всякакви излишни контакти с него. От дълги дела полза имат само адвокатите. Ще искаш срещите с детето да стават в твое присъствие и по график, в никакъв случай на свободен режим. Детето е все още малко и поне това може да постигнеш.
Докато ние жените имаме майчин инстинкт, много мъже като като им се появи бебе, получават порив да се размножават с друга жена. Явно си случила на такъв мъж.
Явно от тук нататък твоето дете ще има баща само по документи, което за прием в ясли, ДГ и т.н. ще е само пречка. Издръжка, грижи, след време образование, всичко ще трябва ти да осигуриш.
Аз също съм така. Заради името на таткото в акта за раждане дъщеря ми няма никакъв шанс да бъде приета в общинска ясла или ДГ. По тази причина все още не работя и се оглеждам за по-евтини частни градини.
В предишен пост спомена, че сестрата на мъжа ти е идвала. Свекърите ти в София ли са и има ли шанс да помагат за детето? Когато става дума за интересите на детето, ще е хубаво да забравиш за гордостта.

# 207
Сестрата на мъжа ми е в командировка 2 дни в София, иначе и те са на 350 км. оттук и няма как да ми помагат.

Ако познавате добър адвокат - кажете!!!

# 208
  • София
Не забравяй да искаш издръжка със задна дата и влизане на решението за издръжката в сила с решението още на първа инстанция. Иначе има опасност БНД да обжалва решението още на две инстанции и това да се проточи още две години поне и инфлацията ще изяде парите ти. Освен това ако разводът е по вина, можеш да искаш хонорарът на адвоката ти и разходите по делото да се поемат от виновната страна.

# 209
  • София
Йори, направо го питай каква сума е склонен да плати за детето си и задължително му я изчисли колко идва на ден (600 лв/месец=20 на ден, не ми се виждат чак толкова много, че и за твои харчове да останат).
Задължително подпишете и за режима на срещите с детето.
Говори с адвокат при какви обстоятелства можеш да поискаш увеличение на издръжката и не се мотай.

Общи условия

Активация на акаунт