Първокласници - набор 2005 г. - Тема 11

• 30 441
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
В нашето училище изобщо няма лавка, местата за купуване са извън оградата, така че първокласниците не са изкушени от нищо.
Притеснява ме, че дъщеря ми още не се престрашава да отиде до тоалетната, т.е. ходила е, но не успява да свърши нищо. Сутрин пие чай, изпива си цялото шише с вода, и си долива, представям си колко много се стиска  Sad

# 631
  • София, център
Ох, и със семейството на побойничката в "нашия" клас учителката води ежедневни разговори. Нещо за изключване се чува. От дъщеря ми не мога много да разбера, защото тя ги отсвирва разни опити за агресивно вмешателство от страна на деца, но има много възмутени майки и бащи на набити деца. Много кофти така, не знам защо това момиченце е толкова агресивно. Освен опитите за побой над съученици, някои съвсем успешни, прави и други пакости, изхвърля през прозореца вещи и закуски, наводнения по тоалетните, късане на тетрадки, чупене на моливи и гуми, ужас. Учителката е много спечена.

# 632
  • Mediterraneo
Нашият шеф след всяко междучасие обикаля тоалетните и чешмите да спира водата, защото винаги има оставен пуснат кран  Laughing Laughing Laughing

Хехе, в нашето училище пък заместник- директорът обикалял към 10 часа да гаси лампите  Mr. Green

Вода от чешмата не съм пила сигурно от 7-8 години. Купуваме, сума ти и пари за вода даваме. Но при нас водата е отвратителна, много малко хора познавам, които пият чешмяна, честно.

# 633
  • Пловдив

Решихме да купим голям пъзел за земята. Когато вали, или децата се уморят ще сядат върху нещо да си разказват приказки, или да играят игри докато си почиват от задачите. Госпожата по занималнята каза, че след обяда и около 13 ч. децата рязко се уморяват и дори им се приспива. Отделно някои са дребнички и краката им нон стоп висят от столовете и ще е добре да сменят позата и да се отпускат. Утре ще отидат да купят пъзела.

И на мен ми мина през ума идеята за пъзел. А дали се продават по-големи такива, аз се сещам само за около 1х1м, може би трябва да се вземат няколко. Ще предложа идеята и на нашите родители.

Иначе при нас всичко е ОК, спокоен ученик, вече не е толкова отегчен, изглежда започват да понаучават и нещо ново, онзи ден имали среща с "леля медицинска сестра", която им разяснявала хранителната пирамида и принципите на здравословното хранене. Беше толкова вдъхновен, че като се прибра, нарисува една хранителна пирамида и я лепна на хладилника.

От вчера започнахме тренировки по плуване, два пъти седмично. С английския ще го занимавам аз, имам обещанието му, че ще ме слуша като учител, а не като мама JoyКупихме Activity book и Alphabet book на системата Happy house, по която работят и в училище.

Домашни не пишем засега нито вечер, нито през уикенда, всичко, което е нужно правят в училище. Наслаждаваме се на всяка минута заедно, четем книги, говорим, разказваме. По нататък ще видим, вероятно ще се наложи допълнително натоварване, но съм доволна, че учителката ни подхожда спокойно в началото.

# 634
  • Габрово
Ох, и със семейството на побойничката в "нашия" клас учителката води ежедневни разговори. Нещо за изключване се чува. От дъщеря ми не мога много да разбера, защото тя ги отсвирва разни опити за агресивно вмешателство от страна на деца, но има много възмутени майки и бащи на набити деца. Много кофти така, не знам защо това момиченце е толкова агресивно. Освен опитите за побой над съученици, някои съвсем успешни, прави и други пакости, изхвърля през прозореца вещи и закуски, наводнения по тоалетните, късане на тетрадки, чупене на моливи и гуми, ужас. Учителката е много спечена.

Учителката вместо да се спича, да направи среща с училищния психолог или педагогическия съветник /какъвто специалист има в училището/, детето и родителите му, за да се помогне на детето, което има проблеми с адаптацията ли, с общуването, може пък и вкъщи да е проблема. Заплахата от изключване едва ли ще промени въпросното  дете.

# 635
         Miriel, откъде ще купите този пъзел за Земята?
         Аз да похваля моето момче-засега се справя отлично с учебния материал. Старае се много и двете госпожи-класната и тази от занималнята го похвалиха.
         Засега съм с много добри впечатления от училището. Децата се извеждат навън след като се наобядват. От 14 ч до 16 ч пишат домашни и после пак излизат навън до 18 ч.
         Единствено от храната, която се предлага в столовата, не сме очаровани. От другата седмица цената на купоните я вдигат на 3,50 лв, тъй като ще има човек, който да им сервира храната.

# 636
  • Пловдив
Nansen, тук трябва да се намеси педагогическият съветник, дано да е някой читав. Те учителите не са гении, за да се оправят сами с тези неща. Изключването означава преместване първо от един клас в друг, което абсолютно не решава проблема, а се прехвърля на другата учителка и след това преместване в друго училище. За първи клас това звучи ужасно. Детето има нужда от помощ, не от наказания.

# 637
  • София
Вода пие много и съответно носи вече по 3 шишета. 2 с вода и 1 със студен чай. Много рядко връща водата. Вода директно от чешмата никой от нас не пие. Имаме Брита и първо през нея минава и след това я пием.
Относно парите, Слава Богу при нас няма подобни проблеми. Почти всеки ден обяснявам да не си дава парите на другите деца или пък той да иска. Ако по една или друга причина нещо се случи с дневните му да похарчи резервните си. Вчера едно от момиченцата се оплака на госпожата, че друго й искало парите, но тя не му ги е дала. И допълни, че се е справила със ситуацията Laughing.

# 638
  • София, център
Последното нещо, което очаквам е учителката да се справи сама с детето. Тя все пак е учителка на 26 деца, а не на 1. Явно детето е с някакви проблеми, намесил се е психолога, директорката. Нещо за персонален придружаващ учител за в часовете се говори. Лошото е, че родителите се покриха, всъщност някакви баби представляват семейството.

А е нормално да се спича учителката, защото целия родителски негатив го отнася тя, без абсолютно да е виновна.

# 639
  • София

А е нормално да се спича учителката, защото целия родителски негатив го отнася тя, без абсолютно да е виновна.

Съгласна съм с теб на 100 %, на главата са й сума ти деца.

# 640
немирница, браво на "геолога"! Винаги ми е допадала идеята Show&Tell! Peace Дано и при нас навлезе трайно! Миналата година в предучилищната известна част от родителите влизаха при децата да разказват за професиите си, Юлиана беше много впечатлена.
J_M_M, пиши какво се случва с вас!  Hug Аз съм изключително смутена от факта, че учителката ти е говорила на "ТИ"! За мен това е недопустимо, елементарен етикет.
Муци, и преди писах, имаме дежурни - по две дечица всяка седмица, по азбучен ред ще се редуват. Дъщеря ми няма търпение, но ще почака доста, че е с "Ю". Simple Smileщ
MIK, нямаме бордюр и не знаех какво е, но и на мен ми се вижда излишно.
buni, всички деца едновременно ли ще преминават на химикал или отделно?
звездица, не можеш да си сигурна каква точно е била причината да го каже, говори с учителката, за да е спокойно момиченцето ти.
30 минути за писане на домашните понякога при нас стигат, но зависи от обема, а явно не е споменат в цитирания текст. newsm78
Вилиан, браво на плувеца!
Небесна, и аз знам същото за софийската вода и когато се налага позволявам да се пие.
Chupsi, очевидно всички деца са се затруднили. jd го е обяснила чудесно и ние се справихме по подобен начин.
Miriel, дано се поработи с това дете, мъчно ми стана.. пак казвам, не е решение просто преместване. Добра идея за пъзела, хареса ми и пращането на материали по пощата.
jul, постъпила си както трябва, не обръщай внимание
M_I_A, точно така - най-важно е да са щастливи и усмихнати, трябва да ги хвалим и поощряваме повече! Ще добавя сайта на 1 стр. в следващата тема! Peace

Въпрос - тези, които са подали за еднократна помощ за първолаци, получихте ли я вече? Питам за една приятелка, подала е документите в края на август, занесла е допълнителната бележка от училище към 20.09, но още не са й преведени.

# 641
  • През девет земи в десета
И един общ въпрос за водата. Имате ли идея какво става след като им свърши? Защото аз постоянно получавам въпроси - може ли да отида да си напълня шишето Simple Smile Просто децата си допълват от чешмата и пият от там. И мога да ви уверя, че количествата, които се изпиват не са изобщо малки, просто надигат шишетата ей така да се намират на работа и да "кръшнат" за секунди от това, което правят в момента.  Laughing
Допълва се от чешмата Peace Mr. Green И тъй като у дома не пием минерална, а за детето купувам бутилки от 0,5л. трапезна, ми е все тая.

Що се отнася до парите, първо казаха да не носят, обаче част от родителите си направиха оглушки. Станало така, че едните купували, другите гледали. Имало и такива, които искали по един лев от госпожата Laughing В крайна сметка сега всички носят пари, като с дъщеря ми имаме уговорка ако смята да яде банички на лавката, да не слагам сандвич, а ако съм сложила сандвич, да си купува Данон за пиене или натурален сок. Иначе при нас не е проблем блъсканицата на лавката, тъй като междучасията на първокласниците не съвпадат с тези на другите класове. Отделно госпожата ходи с тях и следи да не се предреждат.

Мерси, струва ми се, че може да ни е полезен Peace Hug

Джул, за най-голямо съжаление ще се сблъскваш непрекъснато с такива родители в училище Peace Аз от далечната 1998г. все имам поне по едно дете ученик и още не мога да свикна с агресията на родителите. После защо децата проявявали агресия ooooh!

Иначе в нашето училище, нали е малко и децата са малко, няма агресивни или изнервени деца. Е, имаме една майка, която се разправяла с друга майка, че сина бутнал дъщеря ѝ......обаче не се е стигнало до обидни епитети. Извинили се децата едно на друго и така........... и независимо от уж по-доброто образование, което децата може и да получат в елитните софийски училища, си предпочитам нашето, селското на 100м. от къщи.

Що се отнася до следобедните занимания, там продължават да учат, не просто да пишат домашни. Когато се изморят, занесохме няколко книжки и госпожата им чете. Питах за пъзел, тъй като сме събрали в къщи доста голямо количество пъзели на Дисни с много елементи, но не искат, щели да се изгубят елементите. Иначе чиновете са самостоятелни, малки с малки столчета и няма деца с висящи крака.

Друго не се сещам. За математиката дъщеря ми каза, че била много забавна и задачите са лесни Peace Аз пък мислех, че точно там ще имаме проблем Whistling

# 642
  • София
За математиката дъщеря ми каза, че била много забавна и задачите са лесни Peace Аз пък мислех, че точно там ще имаме проблем Whistling

И мен това най - много ме притесняваше, но и при нас нещата са добре Simple Smile

# 643
  • Габрово
Сиси ♥♥ , помощта за първокласник я получих в месеца следващ месеца на подаване на документите. Подадох юли и август ги получих с детските. Твоята приятелка да се обади и да пита.

Nansen, ако учителката е опитна не би трябвало да се спича, а да действа бързо и адекватно. Да е притеснена за проблемното дете и за останалите в класа - да, но чак да се шашка. Разбира се, че никой не очаква да се справя с проблемите в класа сама. Тя е свързващо звено между страните - дете, родители, директор, специалисти.  

# 644
Въпрос - тези, които са подали за еднократна помощ за първолаци, получихте ли я вече? Питам за една приятелка, подала е документите в края на август, занесла е допълнителната бележка от училище към 20.09, но още не са й преведени.
На мен ми казаха ,че ще ми преведат парите след 20-ти октомври, документи подадох началото на септември.

Общи условия

Активация на акаунт