Първокласници - набор 2005 г. - Тема 11

• 30 426
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
Вероятно си права. За лъженето със сигурност.
ЗлаВещица, с такива хора не само 4 години не искам да си говоря  Mr. Green

# 661
[Колкото да ми е мъчно за децата от институция, които трябва да бъдат адаптирани, в един момент моето дете ми е по-мило. Мнението ми е донякъде породено и от другата тем - за второкласника, дето нарекъл госпожата "кучка". И няма никакво значение дали детето е осиновено или се държи/позволява му се (от родителите) да се държи по този начин.

Тук въпроса е много деликатен и спорен...Няма как да се отделят само тези деца, нали точно това е идеята за социализацията им. А и си мисля, че всички родители, които го правят са едно "ниво над масата". Замисли се колко силен трябва да си, колко повече усилия се полагат за такива дечица, колко компромиси съм себе си трябва да направиш. Изключвам случая за дечица, които се осиновяват като бебета, те нямат никакви проблеми. Случайно имам познат с осиновено детенце, наистина е проблемно отглеждането на такова дете /здраво физически и психически, но изисква повече грижи заради поведението си/. Елементарните неща, на които сме научили децата си, ни се струват нормални, но тези деца в буквалния смисъл са "оцелявали" и са научени да живеят по друго правила. Там важат "правила на джунглата" в истинският смисъл на думата. Съгласна съм, че е изключително тежко да се социализират, може би трябва отделно и само за тях да пускат допълнителен педагог, който да се грижи за тях поне 1-2 години...

# 662
  • Пловдив
Да, и аз мислех така... до един момент. Момента, в който ми стана ясно, че родителите няма да направят нужното за социализирането на детето. В интерес на истината се бях втурнала да им помагам - с търсенето на специалисти, убеждаването на другите родители, че трябва да помогнем на детето всички ние - като общество. Покрай това научих много за правилното поведение от психологическа гледна точка, защото тези 4 или 5 години в институция не се изтриват за миг. Детето няма вина, че е живяло така. Родителите са виновни. Когато взимаш дете, точно както и когато го раждаш, си длъжен да осигуриш необходимата грижа, каквато и да е тя за конкретното дете.

# 663
Даже си мисля, че е задължително да посещават психолог, май имаше нещо такова. За съжаление отговорността е на всички, но ако родителите са абдикирали, то тогава е най - страшно  Confused

# 664
Вилиан, браво на детето! Все повече успехи му желая Hug

Сиси, аз също подадох документи за помощта края на август и я получих през септември заедно с детските Peace

Вода вкъщи пием само бутилирана. За училище му вземах от половин литър, но не му стига. Пълни си я от чешмата през междучасието, както и всички останали деца. Не ме притеснява факта, че пие чешмяна вода, щом е ок с вкуса й. Аз взимам бутилирана, защото не ми харесва вкуса на чешмяната, не от други съображения.

Тази сутрин говорих с учителката му точно за математиката. Много му е трудно да разбере условията на задачите. Как ли не му ги обяснявах. Тя ме успокои, че той не е някакво изключение. На всички деца им било трудно в момента. Увери ме, че детето ми е съвсем нормално  Simple Smile

Джобни тази седмица нямаше, нали беше наказан, но от другата пак ще му давам. Мисля да му давам по 4 лв за седмицата, а той да си ги разпределя както сметне за добре. Ако ги изхарчи понеделник, ще бъде без пари до петък. Дано по този начин да се научи да ги управлява разумно Rolling Eyes

# 665
  • София
Астарта,не бих си позволила да се меся във възпитателните ти методи относно парите,но според мен не е правилно да му даваш 4 лв и да чакаш,за да видиш дали ще си ги похарчи накуп или ще успее да ги разпредели така че да му стигнат за цялата седмица.
Той може ли да сметне какво ще му е рестото,ако даде 2 лв за един кроасан,пък той струва 0.60 ст.?
И че на ден му се падат малко под 1 лв джобни.
Аз не бих рискувала,затова и на този етап не давам никакви джобни.
Мисля,че е по-добре да се храни на стол и ти самата да си му слагаш нещо сладичко ако държи на това./на моят му слагам,защото обича/.

# 666

J_M_M, пиши какво се случва с вас!  Hug Аз съм изключително смутена от факта, че учителката ти е говорила на "ТИ"! За мен това е недопустимо, елементарен етикет.
Ами от първата ни среща преди началото на годината така говори с всички родители  Tired.А иначе нищо не се случва,  защото госпожата е болна и я замества госпожата от занималнята ,но момчето ми каза че тя им обяснявала по добре нещата.
За джобните  понеже съм в училищната лавка ,мога да кажа че колкото пари имат всичко се харчи, има такива деца които са научени да ходят да си пазарят и направо идват с конкретно желание,а тези които не са наясно застават и питат :"Какво мога да си купя с..( и показват банкнота или монети ).

# 667
  • Бургас
Ние днес претърпяхме малък инцидент.Сблъскали са се с едно момиченце и двете и клатещи се горни зъбчета са се забили в долната устна и са паднали.Звъни ми тя към 13:30 и плаче че са паднали двете и зъбчета.Учудих се аз,но викам нищо мамо,нали и без това ги чакаме....и така няколко пъти.Чак към 15:30 отиде мъжа ми да я вземе/започна само на него да звъни/и тогава разбрахме че не са паднали сами.Долната и устна цепната и подута.И към 17 часа падна и друго зъбче,което си беше най-клатещо се.Хайде пак рев-сега пък станала грозна+това си загубила едно от горните зъбчета......Та така,3 зъбчета за един ден.Феята ще има доста работа довечера.

# 668
  • burgas
Тази седмица тетрадките на синковеца въобще не ми харесват ooooh!На повечето места госпожата е писала "гледай образеца"човека пише по памет,освен това цифра две е с ужасна опашка.Елементите от буквите и те са оле мале.Утре е в неделя ще се упражняваме колкото и да му се играе Mr. Green

# 669
Здравейте! Извинявайте, че нахлувам в темата, но имаме голям проблем. Първокласници сме, но когато ходя да го вземе не се коментира наученото, а кое дете с кое се е сбило, караници между майки защото учителките не могат да се справят с агресията на децета. Това нормално ли е и при вас ли е така? Моля споделете мили майки на пъррвокласници от Пловдив.

# 670
  • Пловдив
За съжаление това е наистина много сериозен проблем. Дори миналата събота като се отработваше в училище проведохме семинар за агресията. Истината е обаче, че сме с много вързани ръце и ако не се работи съвместно родители и учители няма шансове за успех. И за съжаление някои от родителите не виждат никакъв проблем и не оказват съдействие.

# 671
  • Китна Тракия
Здравейте! Извинявайте, че нахлувам в темата, но имаме голям проблем. Първокласници сме, но когато ходя да го вземе не се коментира наученото, а кое дете с кое се е сбило, караници между майки защото учителките не могат да се справят с агресията на децета. Това нормално ли е и при вас ли е така? Моля споделете мили майки на пъррвокласници от Пловдив.

Не съм от Пв, но направо ми стана лошо като прочетох... какво значи "учителките не могат да се справят с агресията"?! Толкова ли е зле положението в класа - в смисъл много от децата са агресивни или г-жата е пасивна и не взема отношение Sad Това с караниците между майките мисля е "мечешка услуга" за децата... така те си мислят "е, мама ще ме защити". Според мен с общи усилия - всички родители и учителите - трябва да се работи по проблема, да се говори на децата...
При нас - да чукна на дърво - когато г-жата изведе децата обяснява какви са домашните, макар че още от първия ден учи дребосъците да си отбелязват  Peace и до сега моят малчуган пропуск няма. Ако има забележка по отношение на някое дете, то казва конкретно на родителя, но до момента поне аз не съм я чула да се оплаква. С мен е споделяля само на какво да наблегнем с моето дете и как напредва.

nelito70 - точно заради опашката на 2-ките ми идеше да се гръмна в понеделник  Mr. Green УжасТ и безумие - човекът решил, че като не му се получава, може да си напише цялото домашно с "права" опашка  Shocked, при все че го предупредих  Crazy Е, изтрихме го и го написа наново, макар сърцето да ме заболя ooooh! - толкова труд. В резултат писа 2-ки цял следобед, но във вторник - о, чудо, все едно някой друг ги пишеше тези прекрасни двойки. Изводът за мен е УПРАЖНЕЕЕЕНИЕЕЕЕЕ и пак упражнение  Peace

вилиан - браво на нашия  шампион!!!  Peace Peace

# 672
  • No Line On The Horizon
За кое училище става въпрос, ако нямаш против да споделиш?

# 673
  • София
И пак ще се повторя, само първи клас са! ooooh!

# 674
Пропуснах темата няколко дни, защото моя ученик беше на зелено училище. Днес се прибра зареден с енергия, но да видим от понеделник как ще бъде при възобновяване на учебните занятия.

Общи условия

Активация на акаунт