АВГУСТинче бързичко расте – и тревожи, и радва майчино сърце!

• 32 839
  • 742
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Галка първо започна повръщането.Растройството уж от млякото било ама много време продължи.Сега горката пък се запекла ама сигурно по-добре да е така...
Да се похваля,Емма си има твърд режим който ако не спазвам тежко ми...Става към 10:00,към 12-13 пак ляга за 3 часа,но само ако си е вкъщи.Става към 15-16 и към 18-19 пак ляга за час-два и към 22-24 заспива за нощния сън.Само че нощния главно в нашето легло заспива и после я местя.В нейното трудно заспива дори до 1 през нощта.Много съм доволна от този режим.Сама си го създаде.

# 346
Здравейте момичета, чета ви относно цеденето и мога да кажа че не е чак толкова трудно. Аз също се цедя /през деня по-рядко тъй като съм на работа/ но не е толкова важно че има някакъв труд в това да изцедиш, а по-важното е  че детето ми яде най-подходящата за него храна/.
Много съгласна!
Атракция и ЛЛЛ много благодаря за информацията и отделеното внимание. Безкрайно ценни са съветите ви!   bouquet
Блонди, с идеални мерки сте  Heart Eyes 

Иначе аз ще се опитам да си върнем режима. С това объркване от вечера е ужасно. Неспокоен е, а и двамата не знаем какво да очакваме. Стози хаос си помислих за момичетата, които са на поискване още. Наистина ви коства много нерви и организация.

# 347
Софи, хубава корица, а тая дама на живо такава хубавица ли е? Любопитно ми е толкова ли са хубави тия жени и съвършени или се налага да се трудиш доста после над снимката- или зависи от жената...или колко ти е харесала ? Joy Joy Wink
Охх,Месечинка, никак не ти е лесно на теб май, аз те разбирам за кърменето мен много ме боли на моменти и аз вчера крещях, но поне аз имам подкрепа от мъжът ми- на него му е жал и ме кара да се отказвам, аз все още не се отказвам, но понякога така ме заболява, че си го помислям.  Embarassed EmbarassedВсе пак не мисля, че кърменето трябва да е кошмар, понеже така си изливаме ядовете на бебето, което не е редно.Почвам да мисля, че не е нужно да се кърми на всяха цена, по- важно е се радваш на бебчето си и да си спомняш после тоя период с хубаво. А и Виктор никога не е бил само на кърма, дори и един ден, а освен гадния рефлукс нищо друго му нямаше, а сега само грижи- предпочитам да бях успяла с кърменето от колкото да имаме тия гриж
Бейби Ати,[/b] с теб имаме май подобни проблеми дано и на мен не ми спрат кърменето.  Hug
Принцеска, изкарах детокса на различни плодове- т.е малко грозде- на вилата имаме само отело, малко ябълки и две круши, не съм мислила по колко ям, а и много диня- за двата дни свалих малко повече от кило, но и вчера нали бах на житен ден и той ми подейства много очистително, ама не съм се теглила- но след вчера май наистина имам малко повече кърма.Трябва често да си правя житени дни. Wink Wink Hug

# 348
  • Варна
аз имам подкрепа от мъжът ми - на него му е жал и ме кара да се отказвам
Това е най-важното, при нас е по-скоро обратното. Уф, вчера се поуталожиха нещата, да видиим докога. Тази нощ изцедих към 170 мл, но ги оставих в резерв и пак се кърмим. Но е някакъв ужас - от 6 до 11, когато заспа и излязохме цока нон стоп, от 1 досега - също. Направо се чувствамй като дойна крава в млекоцентрала. По едно време се изнерви, зарева, дадох към 50 мл, изпи ги, покриви се още малко и пак висна нйа балкона, сега май се унася, дано да поспи. А вчера вечерта такъв рев рева, че ме уплаши - направеихме АМ, защото ме беше изцедил до капка, изяде малко и се приспа на гърдата ми.

Блонди,
получих колетчето, огромно благодарности  bouquet

Момичета,
колко време мога да съхранявам кърма в хладилника? В една статия тук четох до 8 дни, така ли е? А във фризера в какво я слагате?

Пиша с грешки, но то е защото пиша с една ръка и нямам нерви да се коригирам. Извинявам се Embarassed

# 349

Момичета,
колко време мога да съхранявам кърма в хладилника? В една статия тук четох до 8 дни, така ли е? А във фризера в какво я слагате?

http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=1047  за съхранението
http://apteka.framar.bg/30019827/%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%B8% … 80%D0%BC%D0%B0-25 - аз съхранявам в това , изключително удобно и практично!

# 350
  • До морето
Момичета, вие за кои ваксини говорите? На нас на 25.09 ни сложиха първата (мисля че е хепатитната). Сега следващите са Пентаксим и Синфлорикс, които по принцип се слагали заедно, но по препоръка на педиатърката ще ги разделим, за да избегнем евентуална реакция. Та между кои ваксини трябва да има минимум 30 дни?

# 351
Момичета, вие за кои ваксини говорите? На нас на 25.09 ни сложиха първата (мисля че е хепатитната). Сега следващите са Пентаксим и Синфлорикс, които по принцип се слагали заедно, но по препоръка на педиатърката ще ги разделим, за да избегнем евентуална реакция. Та между кои ваксини трябва да има минимум 30 дни?

И ние разделихме тези ваксини, нямахме неприятни странични реакции.
 Wink

# 352
Здравейте  Mr. Green Hug Hug

# 353
  • Добрич
Добър вечер! Simple Smile

Днес ни е прекрасния ден на нас, утре очаквам другата крайност  Mr. Green

Тефита, ние сме на поискване, но немога да кажа, че съм за оплакване.  Laughing Това, че нямаме режим въобще не ми пречи. Просто когато си поиска детето вадя и кърмя. Не е като с баткото да мисля филми кога и колко ще огладнее и аджаба ще изкара ли сит до другото хранене, пък мий, стерилизирай, мъкни шишета  цяло лято по разходки и т.н. Не гледам часовници и не го мисля много много. То сигурно зависи и от гледната точка, но като мама на второ детенце от моята камбанария нещата изглеждат така.   bowuu

Ние също ги делим Синфлорикса и Пентаксима, от втората ми е вдигал Т Камен, но не беше нещо страшно - с един два приема на Нурофен си премина. Задължително правим 30 дни между които и да е ваксини. А между другото нашия педиатър съветва и да се избягва въвеждането на нови храни (по време на захранването) около датите на ваксина заради риск от развиване на алергии, но това ни е далечно все още.
Ние още не сме слагали противохепатитната, защото баткото беше с температура и се съмнявахме за вирус, но се оказа от зъбите.

Моят мъж ме зарадва с нов фотоапарат и сега това ми е новата занимавка в малкото ми свободни часове. Много копченца и много функцийки има тая джаджа, но нямам търпение да го разуча и да снимам децата.  Heart Eyes

# 354
Аз също смятам,че мен едно бебе дето има режим би ме влудило, така че си е до майката.Аз съм на принципа всичко да става естествено.
Аз днес успях да се замъкна на Зумба и очаквах да чувам писъци още от съседния квартал, даже от бързане засякох един с едно лъскаво бмв, добре че не слезе да ме бие и като влизам тишина, ама дълбока тишина.Заспал още като съм излязла и моичките рахат, а аз цял следобяд го разнасям на рамо като пръскачка из лозе. Гоолямо киснене беше.
Марли честит фотоапарат.Аз също искам новичък,но да видим за кой празник ще си направя подаръченце.
Тази на корицата пък каква е, аз като съм отсвирила телевизора и таквиз звезди не са ми известни Crazy

# 355
Марли, честит фотоапарат, супер придобивка  Hug

На нас днес ни сложиха за ротавируса, отделно за дифтерит, тетанос, коклюш, полиомиелит, хепатит Б и Инфуленца и отделно превенар, за пневмококите.  Crazy

Бютифъл, много си кратка  Twisted Evil

Месечинке, дано да влезе в употреба  Heart Eyes Готова съм и млека да ти пращам, само да си спокойна и добре  Hug

Аз и Камито режим нямаме грам - когато се размрънка висва на циците и това е. Иначе е готова да си ляга и да спи с мен на спалнята когато поискам. Обикновено към 21 лягаме, до 11  Grinning Ама може и към 20ч, може и към 23, тя няма претенции, важното е да са около нея циците  hahaha

а аз цял следобяд го разнасям на рамо като пръскачка из лозе.

Joy Joy Joy

# 356
  • София - град
И аз като marley не намирам нищо дискомфортно в кърменето на поискване. Малката е винаги нахранена и не я тормозя да стои гладна. Ако пък не е удобно да се кърми й давам шишето и е готова. Но така като се замисля постепенно се влиза в режим. Всеки ден се буди в 6,30 хапва, будува до 9, сменяме памперси и се къпем, хапва, в 11 заспива до към 13, хапва, към 14,30 заспива , в 18 пак яде и заспива, до към 20, после към 21 заспива, към 23 яде  и заспива, към 23,30-24 хапва, заспива. В 1 или 2 прави едно по сериозно хапване и спи до към 4,30 ,но понякога не се събужда и откарва до 6.   Разбира се не е точна в часовете, понякога спи по 3 часа,понякога по 1 . Но общо взето това са ни часовете в които се храним.
Днес обаче се храним цяяял ден. Просто защото й позволих да виси на балкона, нямах работа,не ми се излизаше и си лежахме цял ден с цица в уста.

Излезнахме за малко с кенгуруто до пазара . Ми то много тежи  ooooh! Малката вече е сигурно към 3 700-800 и едвам отидох и се върнах от пазара,който ни е на около 300-400 метра... Много тежка е станала,не знам дали няма само тати да ползва кенгуруто. Обаче как я сложих в него,така заспа.

# 357
  • Враца
Здравейте маминки  Hug
При нас нищо интересно няма, затова и не пиша, но сега имам едно запитване, или по-скоро искам идея. След няколко дни е първата ни годишнина от сватбата с ММ и се чудя какво да му подаря. Иска ми се да е нещо за спомен, но не знам какво, давайте идеи, моля ви  Praynig

Какво си пращате в колети, нещо съм изпуснала май  newsm78 (много съм любопитна, извинявам се за нетактичността)
Пожелавам ви нощ изпълнена със здрав и продължителен сън - за вас и бебчовците.  Hug

# 358
Момичета, може ли някоя от вас да ми каже колко струват кенгурата на Бейбибьорн, ориентировъчни цифри някакви...
 Hug

# 359
Някой беше казал към 200 ново.В продавалник има няколко от 10лв до 80.Аз си взех едно за 20 лв,не му личи, че е ползвано даже,но Мецан го ръмжи и него. Може би защото. е бабанка и му е тесничко Joy

Общи условия

Активация на акаунт