АВГУСТинче бързичко расте – и тревожи, и радва майчино сърце!

• 32 811
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
Добро утро Simple Smile надявам се да сте имали спокойна и безРЕВна нощ Simple Smile
за забелването : аз забелвам ли? Само като се къпем дърпам мн лекичко и изплаквам. ....   newsm78
Това малко човече всеки ден ме изумява, как може толкова бързо да растат, вчера се обурна от корем по гръб Simple Smile само единичен случай беше, но все пак Simple Smile

Някои има ли опит със столчетата за хранене ? Да препоръчате марка?

# 436
Чак завиждам на мъжа ми, че неговото зърно го намира и захапва без никакъв проблем през дрехите Grinning Grinning

Joy наистина ли?  hahaha

Защо е мъчение храненето ви?  Hug

Бореборе, не, не забелваш  Hug

С Криско ползвах от Икеа, за 12е, беше супер  Simple Smile

# 437
Блонди, ами малката не захапва хубаво, цъка, гълта въздух, дърпа се, аз я махам за да я поставя наново, тя се сърди, реве
и... всичко от начало..

# 438
........При мен? Аз не съм добра майка...

От къде да знае детето....то ако знаеше Mr. Green Явно е с мазохистични наклонности  Mr. Green Heart Eyes

Стига Блонди, сега и ти ако влезеш в група "Аз добра майка ли съм" и ще се гръмна.

Михи, и при нас е същото, и аз мисля че е от залъгалката - но според мен е период, ето при нас вече отшумява....пак сме със залъгалка, е давам я краен случай, но определено суче долу-горе както преди. Това, което забелязах е, че ми прави тези въртели, както при теб, ако не е много гладна, а по-скоро иска да суче, да дъвче нещо. Иначе като си е гладна - захапва си, суче си, и накрая вече ме използва за биберон - суче, суче и като се събере мляко в устаа и я отваря  и то изтича ooooh! Така я разбирам, че вече се е наяла.

# 439
Добро утро и от мен!
Ние имаме кенгуру и бебо спи сега в него, та аз имам 2 ръце вече. Малко ми тежи, ама все пак мога си направя кафе  Crazy

Ние все още си имаме колики, но спрях да давам каквото и да било, и честно казано няма разлика.

Нощем не спим особено добре, защото си хапваме, след това акаме и така... ама вече не ми пречи, само че понякога заспивам на дивана седнала  Crazy

Блонди,
както ти би казала: "Ти си най-добрата майка за Камелия и тя е най-щастливото бебе, че точно ти си и мама"

# 440
  • До морето
Ехеее, весел разговор сте спретнали на разсъмване  Wink

Блонди, какви са тия глупости, дето ги пишеш? Ти дето си като стожер на цялата августовска тема  Hug Ами, че аз те имам за най- достоверен източник, например! Толкова неща научих от тебе за тези месеци    bouquet И Криско, и Камито са щастливци да имат такава разтропана и информирана мама. Радвам се, че Криско е по- добре, ама много кофти с тия доктори при вас, шашава работа!

За забелването - какво да ви кажа, хич не съм наясно какво да правя и още не съм взела решение. По принцип и на мен теорията, че природата си знае работата най- ми допада. Обаче, когато всички наоколо казват друго някак си те убеждават в обратното. И мъжът ми и брат му са с фимоза и са ги цепили в доста късна възраст, мъж ми още потреперва като се сети. На племенника ми му правиха операция с пълна упойка като беше на 3, защото етърва ми ту дърпала, ту не дърпала и беше станало страшно  Sad. Та не знам, засега нищо не правя, 1-2 пъти съм подръпвала лекичко да изчистя, че имаше ако - това забелване ли е? Аз дори не знам какво трябва да правя, ако реша да го правя, така че засега съм пас. Като родих ми казаха, че преди 2рия месец не се пипа, ама не помня в болницата ли ми го казаха или педиатърката ни. На 16.10 сме на консултация, пак ще питам  Naughty

За ваксините нищо не разбрах- м/у всеки 2 ваксини трябва да има минимум 30 дни така ли? Нашата я сложиха на 25.09, значи сега по- рано от 25.10 не трябва да давам да му слагат, а лекарката защо каза, че другата седмица може да сложим Синфлорикс, или аз не съм разбрала пак  ooooh!
Не знам Блонди каква е, но аз съм супер шашната майка, като отидем при тая нашата лекарка- все питам и разпитвам и накрая или най- важното съм забравила да питам или не съм запомнила какво ми е казала  #Cussing out

Аз следобед съм на лекар, да видим какво ще каже- ще ме бъде ли или не!

Марли, честита придобивка!

# 441
Блонди,с оглед на кулинарните ти шедьоври,чак ме е срам да ти дам рецептата на този кекс Blush
Скрит текст:
1 кофичка кисело мляко(без значение на процента масленост),1 равна супена лъжица сода бикарбонат,1 и ½ ч.чаша захар,1 пакетче канела,1/2 ч.чаша олио,2 ч.чаши брашно(но мже и малко повече,ще си прецениш)Разбиваш млякото със содата,прибавяш канелата и  захарта и продължаваш да бъркаш/разбиваш до разтапянето на захарта.Прибавяш олиото  след това брашното.Но аз понякога,и днес дори,прибавих и начупени на ситно орехи.Така приготвената смес се изсипва в намазнена тавичка/формичка.Но аз разсипвам в купички,в които правя кремкарамел и така се получават малки кексчета.Пече се на предварително загрята фурна на 50-180 градуса.Аз пека първо на вентилатор и после на обикновена фурна(как го обясних,имам предвид отгоре и отдолу).
А така,заредена по ме кефиш Mr. Green

# 442
~Галка~ , при вас колко време продължи този период. Вчера четох, че към втория месец можело да се появи "период на дърпане от гърдата " и се надявам да е това, но... голямо съвпадение, че точно като започнах да давам залъгалката на МАМ захапването на малката се развали... Ама тя май се пристрасти - не я махаше от устата си и с нея спеше дори...

# 443
  • София

За ваксините нищо не разбрах- м/у всеки 2 ваксини трябва да има минимум 30 дни така ли? Нашата я сложиха на 25.09, значи сега по- рано от 25.10 не трябва да давам да му слагат, а лекарката защо каза, че другата седмица може да сложим Синфлорикс, или аз не съм разбрала пак  ooooh!

1 мес трябва да има между дозите на Пентаксим. Както и на Синфлорикс. Иначе не е проблем да сложиж Пентаксим, и след седмица Синфлорикс. Та даже може и заедно, но може би е по-добре да не се натрупват....

и аз не забелвам или поне така си мисля. вечер докато го къпя съвсем лекичко подръпвам колкото да се покаже дупчицата за да я измия  newsm78

снощи бях на зумба, леле голямо подскачане, голямо гонене на нянките  Mr. Green
установих че съм остаряла за такова подскачане, едвам ги догонвах девойките... Crossing Arms

бореборе, браво на вас  Hug
не мога да си спомня точно но мисля че първо децата успяват да се обърнат от гръб по корем, всъщност най-първо настрани успяват. Плами го направи в деня когато направи 4 мес., така че вие сте големи бързаци

столче - имаме на Джейн /сори ама точно сега латиницата не иска да се включи  ooooh!/ което е после става на столче и масичка, не е лошо хич, ама много място заема  ooooh!. А и тогава нямаше Икеа в София  Mr. Green, сега определено бих взела някое компактно, сгъваемо, точно тип икейско.

леле, Биби, как го успа така детето? давай рецептата....
Брани снощи яде в 11 и после чак в 4.30, което е направо суперско

Блонди, разнежила си се рано сутрин Hug

# 444
  • София
Привет момичета  Hug
Така като ви слушам с тези пишлета май съм много щастлива че си имам момиченце  Mr. Green Crazy
obi4livamama комплекта от пакостник е хубав,но само да отбележа че кошарата а е квадратният вариянт за игра.Не знам на тебе такава ли ти трябва или обикновена.Аз точно заради това не се спрях на този комплект,защото и нашата кошарка е на бертони.
Нашият нощен сън почва между 22:00 и 24:00  Crazy
Вчера дребосъка цял ден спа и останах много учудена,но доволна.За това пък през нощта само ме будеше и мрънкотеше.Сега пък имаме запек  #Crazy Горкото такива твърди ги изкарва и с писъци,че вече не знам какво да я правя  Cry Оказа се,че татко й като малък е бил такъв проблемен вечно със запек.Може да го е наследила от него  Mr. Green
2 дена подред ни се налагаше да возим джуджа в метрото.Да ви кажа хич не й хареса.Целият влак ни слушаше как плачеме  Embarassed Embarassed Embarassed

# 445
  • София - град
 Simple Smile Здравейте

Блонди ,нали знаеш че има твърдение,че наистина дечицата ни избират. Скоро Годжи беше в едно предаване, не помня кое  Crazy , та разправяше как един от синовете му като бил на 3 годинки отишъл при тях с жена му и казал че той помни неща от преди раждането. Като го питали какво помни, разказал че му дали да си избере родители и подписал договор че  си е избрал точно това семейство. Години след случката, жена му на Годжи се свързала с него /след като се развели/ и му казала че прочела същото нещо в някаква книга /специализирана явно/.

Много мило, представяте ли си момичета точно тези малки създанийца са си ни харесали и са решили че ние ще бъдем най-добрите родители за тях и ще им осигурим най-подходящият начин на живот, и ще ги обичаме както никой друг   Heart Eyes   
Този разказ ме кара да съм още по-привързана към малката буба.

И да Блонди и аз изпитвам същото с кърменето. Това че само аз мога да я успокоя и че само при мен в момента се чувства закриляна , спокойна и истински обичана ме кара да летя  Mr. Green

# 446
Блонди и аз да допълня, не от куртоазия, а искрено - че ти си една страхотна жена, начетена и някак с вкус към нещата. Както аз обичам да казвам - имаш усет да подбираш подправките в живота за да бъде хубав на вкус. И си страхотна майка. Още се сещам за тортата за завършването на Криско.  Heart Eyes
И понеже и аз май нещо се разнежих да кажа, че понякога ви завиждам благородно за кърменето. Нали при нас нещата не потръгнаха поради здравословни причини и понякога го изживявам тежко, че я няма тази връзка между нас за която говорите. Особено първите ни дни у дома, когато завираше малката си муцунка в гръдта ми и търсеше зърното ми. Затова сега, когато се цедя и му давам кърма за мен е някакъв вид реванш към него и всеки път, когато ми се наложи през нощта на 2 пъти да стана, измия, цедя, прибера, после претопля и т.н. си казвам - поне това мога да направя и няма да се отказвам въпреки усилията.   bouquet
-

# 447
Добрутрю Heart Eyes
Отдавна чета Майкъл Нютън и неговите книги, първата е Пътят на душите. Там доктора подлага на хипноза свои пациенти и те разказват за "живота в отвъдното". Толкова ми е интересно, разбрах за един нов свят.Няма да разказвам, който има интерес може да я прочете Crazy И да, децата избират родителите си, сред много дадени им възможности Heart Eyes
Аз пък съм сигурна че с мъжа ми ще бъдем и най-добрите родители на Ивайла и постоянно й благодаря, че е избрала нас Heart Eyes

За тези от вас, които изпитват съмнения в каквото и да е препоръчвам да прочетете Подсъзнанието може всичко на Джон Кехоу.

Хубав ден, девойки Grinning

# 448
# 449
  • Пловдив
Моята Никита ми беше казала,че може ние да сме мама и тати,ама тя била по-голяма от нас,щото е живяла преди нас Shocked.Мислех си,че е поредното и въображение,сега на тази възраст фантазията им е много развинтена Grinning.Ама е напълно възможно да има нещо вярно,не знам Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт