CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема №25

• 46 767
  • 776
  •   1
Отговори
# 315
Специалистите без проблеми са хора с езици, различни от английски, специалисти ИТ, разработчици, САП специалисти, ХР-и и финансови специалисти (ама тип извънземни).
Реди, така наречените кол центрове ли имаш предвид или има и други места?

Ами вече е по-обширно. Има си ги и кол центровете, но в момента има доста центрове за изнесени услуги, които не са кол центрове--там работят счетоводители, финансисти, САП специалисти, разработчици, ИТ специалисти и др.

Относно творческия подход, имах предвид в работата, не какви хобита има човек  Wink Даже се ценят хора, които имат хобита. Това означава, че са личностни, които искат да се развиват.

Ок Redи разбрахме се!  Peace Знам, че твоето мнение е доста миродавно, за това исках да се доуточним.  Hug
А да добавя, че освен МИО се учеше и масово Туризъм, а този бранш тава издишна откъм заплати, че повече няма накъде.  Tired Напоследък много често чувам за по 2 магистратури и се чудя дали не ги раздават като семки?  newsm78 Дали не е по-добре човек да изкара някакъв курс, да научи някакъв занаят?

# 316
Хора, тъжното е че аз не искам 2000лв, а 800-900, искам просто да мога да си плащам наема и сметките и да остане за храна.... Толкова ли е много?

# 317
 Embarassed

Последна редакция: пт, 12 окт 2012, 13:48 от somebody

# 318
  • Пловдив
Напоследък много често чувам за по 2 магистратури и се чудя дали не ги раздават като семки?  newsm78 Дали не е по-добре човек да изкара някакъв курс, да научи някакъв занаят?
При мен не беше точно като семки. Първата 5 години държавна поръчка. Втората 2 години - 4 семестъра аз си я плащах, като работех и ходех събота и неделя на лекции. Средно по 5 изпита на семестър.

# 319
  • София
Напоследък много често чувам за по 2 магистратури и се чудя дали не ги раздават като семки?  newsm78 Дали не е по-добре човек да изкара някакъв курс, да научи някакъв занаят?
При мен не беше точно като семки. Първата 5 години държавна поръчка. Втората 2 години - 4 семестъра аз си я плащах, като работех и ходех събота и неделя на лекции. Средно по 5 изпита на семестър.

и при мен не беше като семки. Втората магистратура беше тясна специализация на първата и благодарение на нея си намерих работа  Peace

# 320
http://www.jobs.bg/f1583447  - Търсят човек с криетивно   Thinking мислене...
Цитат
- Работа с ADOBE пакета
- Криетивно мислене
- Прецизност в детайлите
- Изработване на идейни проекти

За кандидатсване:

-CV
- Портфолио /Кандитатури без прикачено портфолио няма да се разглеждат/

С такава обява вероятно ще получат кандит... кантидат... кантудатирите, които заслужават.

# 321
Това с магистратурите изобщо не е семкарска работа. Може и да има такива случаи, но и аз си знам какви усилия ми костваха двете магистратури. Лекции, упражнения, сесии... и през цялото време работех, защото нямаше кой да ме издържа. Последва майчинство и после... трайно безработна, щото нямам стаж, а годинките напреднали. След дълго ходене по мъките, работа къде ли не, само и само да имам някакви приходи, започвам частен бизнес и мисля да запиша трета магистратура, та да имам и теоритична подготовка за това, което ще правя (практическа вече имам).
А преценката какво точно да учиш е много относителна. Днес има ниша в един бранш, утре в друг... няма как да прецениш предварително дали след 5-6 години, като завършиш, ще има работа точно за теб.
Навремето беше добре - щом си държавна поръчка, значи държавата ти дава работа веднага, щом завършиш. Съответно бройките, отпуснати държавна поръчка бяха толкова, колкото са необходими. Това беше и причина да има нулеви години за някои специалности.

# 322
Ходих преди няколко дни в една одиторска фирма на интервю, то се оказа тест по английски език. Никой не ми обясни нищо, връчиха ми един тест и ме пуснаха в една зала да попълвам. После си го предадох на секретраката и сега ще чакам от умрял писмо след две-три седмици може би, ще ми се обадят. Теста беше за  високо ниво, а аз имам само средно.Имаше много счетоводнии и икономически  термини, които за мен предтставляваха трудност. И това за позиция- АДминистратор на рецепция. Сами си правете изводите!

Не виждам нищо странно в теста особено ако фирмата е международна или има много чуждестранни клиенти и в изискванията са посочили, че за позицията се изисква английски език. Администраторът на рецепция най-вероятно ще работи освен с клиентите на фирмата, и с документи и следва да се ориентира добре кое какво е. Разбирам да се възущаваш ако за тази позиция те бяха препитали за одиторски стандарти примерно.

Нищо лично, но е масова заблуда, че когато има изискване за език, е достатъчно да можеш да водиш ежедневен разговор. В одиторска/счетоводна къща ще искат владеене на термините в тази област, в правна кантора - юридически и т.н. В крайна сметка за какво са му на работодателя хора с отлично владеене на език, ако не може да си служи в работния процес с него. В тази връзка намирам за полезно преди интервю, когато е налице изискване за език, кандидатът да се запознае с често срещаната терминология в областта.

# 323
Просто някои специалности не трябва да продължават да бълват специалисти. Съжалявам много, моите уважения към МИО (моята втора специалност е Политология,МО), но директно от магистратурата,започват в кол център със съответния език и са разочаровани.

# 324
Много станахме с МИО явно ... за това и няма пазар за нас...
А аз не търся да се наместя в някоя голяма фирма, а просто работа, с която да си гледам детето /цата и да получавам някакви пари от порядъка на 500-600 лв.
Вече не ме вълнува службогонството и растежа в професията ... достатъчно години ме вя вятъра по високото ...
А и работа от 7,30 часа до 24 часа също не е от приоритетите ми  Peace , ей за това и не мога да си намеря нормална  Laughing Laughing Laughing

А и тази криза направо не ми помага въобще  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 325
  • София
в университета в магистратурата имах колежка, която имаше 4 деца (най-голямото беше студентка), беше завършила бакалавър и учеше 5 магистратура. Работеше като публика в предавания, постоянно изтъкваше пред преподавателите в нашата магистратура как тя имала 4 висши, когато се опитат да и обяснят, че курсовата работа примерно не е направена както трябва... тъжна, безработна картинка, живееща в семейно студентско общежитие с 3-те си деца (които вече са големи)

та мисълта ми е, че магистратурите трябва да имат смисъл... аз ги възприемам като специализации и адмирирам това, след като позволяват по - добро професионално развитие. Даже си мисля за втора магистратура и съжалявам, че я отлагам вече 2 година.

# 326
  • Sofia
Вие мислите за магистратури, а аз моята вече я трия от CV-то. Мислех я за плюс, НО на всяко интервю ме питат защо сте завършили ....., а работите ...... , а не гледат бакалавърската степен, която е по-близка до настоящата ми позиция.

Явно и сертификатите ми не гледат, но тях няма да си ги трия Simple Smile

# 327
Абсолютно съм на мнение, че като се захващаш за учене трябва да гледаш напред. Да, може да сгрешиш и ситуацията да се промени, но някои неща ако ги премислиш, можеш да си спечелиш ценно време. Не се засягайте, но навремето какво сте очаквали да работите с Международни Икономически Отношения? Самото име си го издава, че за малко и все избрани хора е тази специалност.

И пак друго важно (според мен) - ако може е добре да се започне работа по специалността още от университета, още докато няма семейство за издържане. А пък после оставането 2-3 години за гледане на всяко от децата... абсолютен автогол.

# 328
По въпроса с магистратурите, живи и здрави догодина записвам Педагогика с чужд език. Завършила бакалавър Приложна лингвистика, но за съжаление няма приложение в момента, а и съм от малък град. Съжалявам, че не се реших да запиша още тази година, мисля си че с такава магистратура ще имам повече шансове за работа.
Иначе по въпроса за частните Агенции за подбор на персонал, обадиха ми се от една такава и ми казаха елате да поговорим с нищо не се обвързвате, има доста свободни места като за Вас! newsm78 Та отивам аз и ми казват, че трябва да платя такса от 5 лева за да ми съхраняват CV-то. Ей така се опулих  Shocked, пожелах приятен ден и си тръгнах. Направо вече ми писна....

# 329
Цитат
И пак друго важно (според мен) - ако може е добре да се започне работа по специалността още от университета, още докато няма семейство за издържане. А пък после оставането 2-3 години за гледане на всяко от децата... абсолютен автогол
ей това е  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

МИО съм завършила много отдавна... Почти веднага си започнах да работя нещо, с което точно тази магистратура ми помогна  Peace , а сега не се стремя към такива висоти ...

Но пък се гордея с децата си и хич не ме вълнува, че няма да работя по тази специалност имам си и други икономически които са ми достатъчно  Laughing Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт