CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема №25

• 46 909
  • 776
  •   1
Отговори
# 630
ами щом "трябва", няма да става продавач на трикотаж, а ще си намери нещо да му "отърва"... Не разбирам сърдития тон, аз също като теб си казах мнението.

# 631
ами щом "трябва", няма да става продавач на трикотаж, а ще си намери нещо да му "отърва"... Не разбирам сърдития тон, аз също като теб си казах мнението.
Напротив , много съм ведра даже .
Да разбирам ли, че за теб - продавач на трикотаж със сумарно време над 45 часа седмично е лека работа. Стори ми се ,че я подценяваш нещо.
И какво е мнението ти за обявата аз не разбрах.

# 632
Питах преди 2 дни за стаж в общината за сина ми. Одобрили са го, ще бъде в отдел управление на европейските проекти. Доволен е. В понеделник почва. Simple Smile

# 633
ами аз си го писах в последните постове мнението - съвсем обикновена, даже коректна обява, за неквалифициран труд - не се изисква нито образование, умение, език или друга квалификация за знанеи и умение, никакви дипломи и пр. Това е средната заплата, обичайна - и това го писах - за бранша към момента в София. Много квалифицирани кадри получават толкова също за квалифициран труд.  И да, не е тежка работа, съвсем обикновена, но да, работа.
А как изчисли 45 часа, защото аз ги смятам (караш ме, а не исках, само грубо им хвърлих едно око) така:
5 дни по 7 часа минус по 1 час на ден обедна - 5 х 6=30 + 5 часа през събота минус пак 1 час обедна - ето ти ги 34 часа!
Ами за тази работа, за това работно време обявата си е ок, пак казвам - в сравнение с пазара на труда в момента като цяло в Бг, нека и други да кажат, аз се изказах и не мисля повече да си губя времето.

# 634
Питах преди 2 дни за стаж в общината за сина ми. Одобрили са го, ще бъде в отдел управление на европейските проекти. Доволен е. В понеделник почва. Simple Smile

Честито. )))) Това е страхотна възможност. Да гледа максимално да се ръчка при другите и да попива информация.

А за начинаещ учител, 450лв. основна заплата. Без грам стаж.

# 635
  • Варна
По КТ раб.седмица трябва да е 40 часа.
Колко ли взима един начален учител, не повече от 700 -800 лв.,но за тях е учил малко повече . А за въпросната обява не вижадам де се изисква някъкво специално образование?
 ooooh!
Нека човек първо да има въз основа не нещо да изисква по-голяма заплата. Не казвам ,че е голяма тази заплата и какво е за София или за тъпата БГ провинция.
Много се ядосвах преди време по едно БГ радио казваха - "Добър ден на София,България и света". Тя София да не е др.държава ,та им трябват пък и по-голями заплати ???
 bowuu

# 636
 Shocked
Ще ме прощаваш , но от 10 до 19 ч. са 8 часа , ако има късмет да ползва обедна почивка изобщо. Рядко в магазините ги ползват. А събота е без такава. Така , че поправи си сметката , моля.
Дори вече не ми се коментират постовете ти. За това положението със заплащането е плачевно в цяла БГ. Заради такива на които им се струва редно такова възнаграждение, за тези без визшето нали така. Напълно справедливо, а ми така им се пада.

# 637
  • София
Що спорите? ей тук в блока имам тамън 10 магазина с това работно време. Когато мина все са в обедна почивка с цигарите на лаф. не виждам да има проблем да си "вземат обедната почивка".
а на който му е обидно да взима 500 лева заплата за някаква работа просто си стои у дома и не взима тази заплата.

# 638
Vanya_I,   202uu, това имах предвид и аз.
Не съм изчислила правилно възнаграждението, извинявам се, но както казах - не ми се занимава с такива сметки, казаното от Ваня синтезира и моята позиция.
tea 22, сърдиш се (по повод виСшето и на кого какво се "пада"-ло), но пропускаш момента, че заплатите - на всички, с или без образование - са (или би трябвало да са) обвързани и взаимозависими, та не е редно една продавачка на трико да взима повече от една техноложка или примерно педагожка. Друг въпрос че в Бг нещата са объркани и това се случва. Както и че като цяло заплатите трябва да са по-високи. Но това са прости факти и не мислех, че е нужно да се обясняват (за пореден път). Peace

Последна редакция: пт, 26 окт 2012, 18:32 от alen mak

# 639
До сега не съм работила в магазин, какъвто и да е. Все офис дейности. Много редки са спомените ми да съм ползвала обедна почивка.....бих нарекла по-скоро инцидентни случаите, когато наистина сме почивали. Така че....

# 640
А аз се чудя какво налага работното време на магазините да е до 22ч. примерно. И да работят като побъркани на всеки празник и т.н.
В Германия магазин след 20ч. не работи. Евентуално в подлезите на метрото и те са безбожно скъпи. И на бензиностанция.
На празници не работят, а там имат достатъчно църковни. В неделя, не работят. Отново само по подлезите и на бензиностанция.
Но българина е свикнал и за една дъвка в 22ч. да тича до магазина.

# 641
  • София
и на мен това не ми е ясно, особено след като има денонощни магазини... особено пък по празниците. За моловете - разбирам, но пък там се работи два на два в повечето магазини.

# 642
  • Варна
Shocked
Ще ме прощаваш , но от 10 до 19 ч. са 8 часа , ако има късмет да ползва обедна почивка изобщо. Рядко в магазините ги ползват. А събота е без такава. Така , че поправи си сметката , моля.
Дори вече не ми се коментират постовете ти. За това положението със заплащането е плачевно в цяла БГ. Заради такива на които им се струва редно такова възнаграждение, за тези без визшето нали така. Напълно справедливо, а ми така им се пада.
И защо ?
Незная от какво се засягаш, така си е в Кодекс на труда Глава седма РАБОТНО ВРЕМЕ И ПОЧИВКИ
Раздел I Редовно работно време
 Нормална продължителност на работното време
Чл. 136. (1) Работната седмица е петдневна с нормална продължителност на седмичното работно време до 40 часа.
 (3) Нормалната продължителност на работното време през деня е до 8 часа.
Някой трябва да прочете, а не аз да си поправям сметката.

Някой споменава как работят продавачките "с цигарите на лаф".
Сърдиш се нещо и по повод виСшето .

# 643
  • София
Момичета, не се крайте за глупости. Явно на всеки са му опънати нервите.
Наскоро гледах по ТВ репортаж за безработицата. В Бг явно има странна симбиоза между усещането на работодател и работник. Работодателите казваха, че няма качествена работна ръка, а работниците казваха, че няма качествени работодатели  Wink Истината е, че нито работодателите плащат добре, нито работниците работят достатъчно. Получава се малко "аз те лъжа, че работя, ти ме лъжеш, че ми плащаш". Затова и не върни нищо  Peace

# 644
Момичета, не се крайте за глупости. Явно на всеки са му опънати нервите.
Наскоро гледах по ТВ репортаж за безработицата. В Бг явно има странна симбиоза между усещането на работодател и работник. Работодателите казваха, че няма качествена работна ръка, а работниците казваха, че няма качествени работодатели  Wink Истината е, че нито работодателите плащат добре, нито работниците работят достатъчно. Получава се малко "аз те лъжа, че работя, ти ме лъжеш, че ми плащаш". Затова и не върни нищо  Peace

Споделям мнението ти  Heart Eyes  bouquet  bowuu

Общи условия

Активация на акаунт