CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема №25

• 46 775
  • 776
  •   1
Отговори
# 90
  • София,у дома.
 Благодаря Спондж боб!Аз също си мислех да отида лично в ИТ.Явно ще е  следващата седмица.
Вече стана почти месец ,откакто ги помолих да ми направят документа.
Някъде в средата на м.септември(ще потърся репортажа по ТВ( и ще дам препратка,гледах че работодателя  е длъжен да направи такава препоръка и че има и срок,в противен случай има глоби от ИТ.
Мисля,че  е това давам препратка към видеото

http://btvnews.bg/video/news/v-trsene-na-rabota.html

Последна редакция: пт, 28 сеп 2012, 16:40 от mina72

# 91
  • Балчик
Благодаря Спондж боб!Аз също си мислех да отида лично в ИТ.Явно ще е  следващата седмица.
Вече стана почти месец ,откакто ги помолих да ми направят документа.
Някъде в средата на м.септември(ще потърся репортажа по ТВ( и ще дам препратка,гледах че работодателя  е длъжен да направи такава препоръка и че има и срок,в противен случай има глоби от ИТ.
изпрати ми линк , много ми е интересно, а друго което ми идва наум : ти пусна ли молба до бившият си работодател , че искаш препоръка. Ако не,  направи го и задължително си поискай входящ техен номер.Може би задължението на работодателя да изготви препоръка идва от факта , че има пусната молба от служителя за това, а не че по принцип е негово задължение винаги да изготвя характеристика или препоръка.

# 92
Мисля, че тази тема от форума на lex.bg ще ти бъде полезна. Накратко- написването на препоръка е пожелателно, а не задължително действие.

# 93
  • Варна
Но дали работодател с който сме се разделили с лоши чувства ще пише в препоръката добрите качества  newsm78

# 94
Но дали работодател с който сме се разделили с лоши чувства ще пише в препоръката добрите качества  newsm78

Честно ли? Мислям,че не. БГ работодателя по принцип вижда често само отрицателните страни. Колкото и да ми е мъчно,че е така, и при нас нещата стоят така.

Не е само финансов отдел, а цялата фирма ще е финансово-насочена. Не мога да казвам имена, макар вече всички да знаят и да започнаха да ме търсят в ЛинкедИн.

# 95
Е, сега вече ми раздразни сериозно любопитството Simple Smile.

Като стана въпрос за LinkedIn, имате ли практика да кънектвате хора, които не познавате, и с които нямате нещо конкретно за обсъждане? Един вид просто дадения човек да е наличен в листа от контакти?

Относно препоръките- ако работодателят например напише "лицето Х изпълняваше задоволително задълженията си и не е дало повод за дисциплинарни наказания", надали бихте показали подобна характеристика пред някого.

# 96

Не е само финансов отдел, а цялата фирма ще е финансово-насочена. Не мога да казвам имена, макар вече всички да знаят и да започнаха да ме търсят в ЛинкедИн.
Еееее, тъкмо ще почвам нова работа. Но и аз съм мнооого любопитна  Crazy.

# 97
Днес ходих да се подпиша на длъжностната характеристика, занесох трудова книжка, в понеделник почвам, така ми е свито че не мога да спя нощем  #Crazy

Тоя казус с препоръката не го разбрах, работодателя съвсем не е длъжен да напише препоръка  newsm78

# 98
  • Балчик
Днес ходих да се подпиша на длъжностната характеристика, занесох трудова книжка, в понеделник почвам, така ми е свито че не мога да спя нощем  #Crazy

Тоя казус с препоръката не го разбрах, работодателя съвсем не е длъжен да напише препоръка   newsm78

Да , не е длъжен , а е препоръчително да напише препоръка. Peace

# 99
  • Варна
Препоръчително е да. Аз 2 год. примерно бях много добра,много изпълнителна, а когато не си получих няколко заплати и реших да напусна станах "черната овсъ".И вече 7 месеца още не мога да си взема заработеното. Е как да търся от този фен добра препоръка ?!  newsm78  

# 100
  • Пловдив
 Hug

# 101
http://www.jobs.bg/f1579217
Ще ми се да вярвам, че е неволна правописната грешка, но може ли да пуснеш обявата, преди да си погледнал поне заглавието как си написал  newsm78.

# 102
Е, сега вече ми раздразни сериозно любопитството Simple Smile.

Като стана въпрос за LinkedIn, имате ли практика да кънектвате хора, които не познавате, и с които нямате нещо конкретно за обсъждане? Един вид просто дадения човек да е наличен в листа от контакти?

Относно препоръките- ако работодателят например напише "лицето Х изпълняваше задоволително задълженията си и не е дало повод за дисциплинарни наказания", надали бихте показали подобна характеристика пред някого.

За препоръки може да се ползва ЛинкедИн. Поканете работодателите да Ви напишат там препоръки докато още работите за тях. Така ще ги имате готови после. (има такава опция на ЛинкедИн). Иначе идеята е да се свързваш с хора, които не познаваш, но които могат да са ти от полза.

# 103
  • Варна
Това е само за добре справящите се с English

http://www.linkedin.com/

# 104
По принцип е така, да.

Общи условия

Активация на акаунт