CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема №25

• 46 708
  • 776
  •   1
Отговори
# 75
  • Бургас
Не е толкова черно навсякъде. Под секрет, нова компания идва, от 1-ви Март ще искат хора. Започваме с високите позиции от другата седмица. Ниските по-натам.  Peace

София?

Съни Скай, дано имаш късмет!  Hug
Сигурно си прочела при мен как се развиха нещата с прословутото насочващо писмо.
А пък аз как се опулих тогава, ама буквално, като видях, че има две позиции за мен!  Shocked И, накрая - нищо. Ти поне знаеш каква ми е специалността и колко е учудващо, че в БТ въобще може да обявят такава позиция.

# 76
Не е толкова черно навсякъде. Под секрет, нова компания идва, от 1-ви Март ще искат хора. Започваме с високите позиции от другата седмица. Ниските по-натам.  Peace
София?
Уха, екстра! Не може да няма финансово-счетоводен отдел, нали? Flutter

# 77
Много съм разочарована ... преди един час ми се обадиха за интервю но се оказа че имало някакви изисквания от Бюрото по Труда и за съжаление единствено в частта за съкращението ми не отговарям на изискванията им  ooooh! Е`гати късмета  #2gunfire

# 78
  • София,у дома.
Аз пак с моите проблемчета.Бившият ми работодател не иска да ми направи препоръка.Мотаят ме и,обади се след седмица,след това не вдигат.Има ли начин да ги накарам.Бях гледала репортаж по ТВ ,че са задължени да го направят и то в определен срок.

# 79
Аз пак с моите проблемчета.Бившият ми работодател не иска да ми направи препоръка.Мотаят ме и,обади се след седмица,след това не вдигат.Има ли начин да ги накарам.Бях гледала репортаж по ТВ ,че са задължени да го направят и то в определен срок.
Длъжни са да ти изготвят характеристика, а не препоръка. Peace
Т.е. да опишат как си се справяла с преките си задължения и т.н. Никой не може да задължи бившия си работодател да пише положителни неща за него, още повече, че знаем в повечето случаи как се разделят двете страни. Confused
Мен пък много ме дразнят като ми кажат сама да си ги подготвя. Те щели с удоволствие да подпишат, бррр...

# 80
# 81
Записвам се в новата тема. Мисля , че забърках голяма каша.Ходих на интервю и реших да не споменавам детето си /3г/ и да видя за себе си аз ли не ставам за нещо или работодателите не искат майка с дете.Ех, познайте......одобрена съм за работа.И сега съм в огромна чуденка newsm78 чувствам се ужасно от тази ситуация, но се замислям дали ако издържа 6м там на работа и наема детегледачка после ще ми е по лесно да започна друга работа?Другият проблем е че ми е страшно далече и за много ниска заплата, но пък ........явно като майка с дете не ме заливат от предложения за работа.Ако нямах дете бих се съгласила веднага, защото мисля че имам възможност да науча много неща.Проблем е , че тъкмо ме приеха редовно магистратура , а от фирмата като чуха и им приседна.Направо незнам, трябва да реша бързо newsm78

# 82
Ти самата ще можеш ли да съвместяваш отдалечено работно място, редовна магистратура и семейство? Дали в последствие ще си намериш по-бързо нова работа зависи и от длъжността, която ще заемаш, но според мен по-скоро да. Колко време ще останеш на това място, ако приемеш, не се знае- ако постепенно ти увеличат отговорностите и заплащането, може и да забравиш/отложиш търсенето на нова работа. На мен само задълженията ми увеличиха и пак стоя, защото ми е интересно, а в началото и аз си мислех, че ще остана половин- една година.

# 83
Късмет на всички търсещи работа!   Flowers Four Leaf Clover

Red Velvet , хубаво е че се включваш с информация.  Hug

# 84
  • София,у дома.
Длъжни са да ти изготвят характеристика, а не препоръка. Peace
Т.е. да опишат как си се справяла с преките си задължения и т.н. Никой не може да задължи бившия си работодател да пише положителни неща за него, още повече, че знаем в повечето случаи как се разделят двете страни. Confused
Мен пък много ме дразнят като ми кажат сама да си ги подготвя. Те щели с удоволствие да подпишат, бррр...

Пак Аз ,за пореден път.Свързаха се с мен,и сега ново известие.Прекият ми ръководител  е преминал към нова дирекция на фирмата (а сегашния  не ме познава(И няма право да напише/подпише характеристиката или препоръката ми.
 ИМАМ ли право да отида в инспекцията по труда,или какво да направя.

Последна редакция: пт, 28 сеп 2012, 13:14 от mina72

# 85
Това, че е минал към нова дирекция не би следвало да пречи в случая. Препоръка не се иска с лошо, поне по мое мнение.

# 86
  • София,у дома.
И аз знам ,че с лошо не се иска препоръка,но аз чакам вече един месец ,в понеделник стават.Мотаят ли ме ме не знам,.
 Утре могат да кажат ,че не ме познават,а аз работих повече от четири години ,
в тази фирма.

# 87
На твое място бих се обадила директно на предишния си пряк ръководител. Доколкото разбирам, сега комуникираш със служители на отдел ЧР.

# 88
  • София,у дома.
НЕ!ПРЕЗ ЦЕЛИЯ МЕСЕЦ КОМУНИКИРАХ С БИВШИЯ МИ ПРЯК РЪКОВОДИТЕЛ.Никога не съм имала и друг.В някаква пълна безизхидица съм.

# 89
  • Балчик
НЕ!ПРЕЗ ЦЕЛИЯ МЕСЕЦ КОМУНИКИРАХ С БИВШИЯ МИ ПРЯК РЪКОВОДИТЕЛ.Никога не съм имала и друг.В някаква пълна безизхидица съм.
Направи си една консултация с ИТ , но отиди на място при тях , а не по телефона.
Аз не знам да има задължение за издаване на препоръки , ако може ми кажете от кой
нормативен акт да го видя. Peace

Общи условия

Активация на акаунт