CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема №25

• 46 949
  • 776
  •   1
Отговори
# 240
Ами в крайна сметка има големи компании, които събират всички на куп и решават след максимум 2 интервюта. Не е чак толкова сложно, освен ако шефовете не са на различни места. И пак може да мине с 1-2 макс.
Ааа това със събирането "накуп" ми е много любимо  Mr. Green. Слава Богу, само съм чувала, не ми се е случвало. Все пак и моето време е ценно.

Пак казвам - не казвам, че няма такива фирми, нито пък как трябва да бъде. Няма правило. Но не всичко зависи от позицията - зависи и от големината, и от структурата на компанията. И от компетентността на определени служители по доста специфична материя.

tweetys, при мен физиономии нямаше, защото знаят, че съм права. 

# 241
  • София

Почти съм сигурна, че ще ме питат имам ли деца и оттам защо съм го пропуснала в сивито. Преди да забременея винаги ме питаха имам ли такива планове  ooooh!

Има ли правилен подход и тактика как се отговаря в такива случаи? На мен първата реакция ми е да съм откровена, че повечето работодатели това ги притеснява и затова съм го спестила. И после да се обяснявам, че не съм бездействала 2 години, а съм учила други неща и съм си поддържала знанията (то си е вярно)? newsm78

Правилният подход е да ги уведомиш, че си им изпратила професионална автобиография, включваща опита, релевантен за длъжността, по която кандидатстваш. Наличието и броят на децата не попадат в тази категория...освен ако кандидатстваш за детегледачка и е важно колко деца си отгледала  Crazy

# 242
Мен досега никога не са ме питали, защо не съм си написала в Св-то семейното положение и броя деца, но работодателите винаги първо започват с тези въпроси- омъжена ли сте и имате ли деца- при което аз винаги отговарям не съм омъжена, но имам  малко дете!И се почва с обичайните въпроси свързани с отглеждането,градината и боледуването на едно дете! Mr. Green

# 243
И се почва с обичайните въпроси свързани с отглеждането,градината и боледуването на едно дете! Mr. Green

Де да знаеш - може да събират идеи по семейната организация  Crazy.

# 244
Ами в крайна сметка има големи компании, които събират всички на куп и решават след максимум 2 интервюта. Не е чак толкова сложно, освен ако шефовете не са на различни места. И пак може да мине с 1-2 макс.
Ааа това със събирането "накуп" ми е много любимо  Mr. Green. Слава Богу, само съм чувала, не ми се е случвало. Все пак и моето време е ценно.

Пак казвам - не казвам, че няма такива фирми, нито пък как трябва да бъде. Няма правило. Но не всичко зависи от позицията - зависи и от големината, и от структурата на компанията. И от компетентността на определени служители по доста специфична материя.

tweetys, при мен физиономии нямаше, защото знаят, че съм права. 

Имах предвид събрани шефове накуп, не кандидати.

Никога не са ме питали дали съм омъжена и дали имам деца. Не знам защо  Thinking

# 245
Тихичко да се присламча към вас абсолютно отчаяна от липсата дори на обяви в сайтовете по моята специалност. За първи път се плаша, че ще остана трайно безработна.

# 246
Касита, изуми ме как така ти и безработна? Sad Стискам палци да си намериш колкото се може по-бързо! Hug

Я да ви питам как е редно да се отговори на въпроса, защо решихте да кандидатствате при нас?/ в случая аз не избирам точно конкретната фирма , а позиция без значение сферата на дейност,  пускам по 4-6 св-та на ден/- трябва ли да лъжа и да говоря високопарни неща за фирмата, които съм прочела от нета/защото аз винаги проучвам преди да пусна св, фирмата, в която кандидатствам/, без  да го мисля реално. newsm78

Последна редакция: пн, 08 окт 2012, 15:58 от somebody

# 247
somebody, отговаряла съм със "защото обявената от вас позиция напълно съответства на опита и знанията ми". За фирмата няма да тръгна да ръся суперлативи, струва ми се несериозна.

# 248
somebody, отговаряла съм със "защото обявената от вас позиция напълно съответства на опита и знанията ми". За фирмата няма да тръгна да ръся суперлативи, струва ми се несериозна.

Много хубав отговор, не съм се сещала да отговарям така, за в бъдеще ще го използвам Simple Smile но и фирмите никога не съм ги хвалела, даже не си спомням какво точно съм отговаряла, добре,че скоро не са ме питали.

Много ценни съвети давате момичета,благодаря ви! Hug

# 249
Не съм писала от доста време Simple Smile Реших да запиша магистратура.. Продължавам да извършвам малко счетоводни услуги, но пък е малко... Търся сега на този етап работа, която да съчетая с магистратурата..
Виждам, че доста от вас са си намерили вече работа Simple Smile Честито! Дано и аз скоро да има с какво да се похваля!

# 250
Ще добавите ли още една безработна към списъка  Blush освободиха ме от работа месец преди да навършим 2 годинки със заповед изпратена по куриер  Grinning красота и от тогава се лутам по обяви

# 251
  • Пловдив

Почти съм сигурна, че ще ме питат имам ли деца и оттам защо съм го пропуснала в сивито. Преди да забременея винаги ме питаха имам ли такива планове  ooooh!

Има ли правилен подход и тактика как се отговаря в такива случаи? На мен първата реакция ми е да съм откровена, че повечето работодатели това ги притеснява и затова съм го спестила. И после да се обяснявам, че не съм бездействала 2 години, а съм учила други неща и съм си поддържала знанията (то си е вярно)? newsm78

Правилният подход е да ги уведомиш, че си им изпратила професионална автобиография, включваща опита, релевантен за длъжността, по която кандидатстваш. Наличието и броят на децата не попадат в тази категория...освен ако кандидатстваш за детегледачка и е важно колко деца си отгледала  Crazy
Peace

# 252
Днес бях на интервю и имам нужда от съвет, ще го напиша като скрит текст, че не е задължително всеки да чете:
Скрит текст:
Става въпрос за една агенция-посредник за наемане на моряци за кораби, плаващи под чужд флаг. Нещо от което си нямам и хал хабер, но изискванията не бяха нищо особено и затова си пратих CVто. Управителят (или собственик-нямам представа, дори не се и представи)-типичен възрастен моряк, изключително несловоохотлив и намръщен.Направо започна с условията: раб. време:9-18ч (а аз все тая надежда, че някъде има работа и с работно време, което свършва в 17:30 поне), първите 3 месеца заплата 300 лв, тъй като се броят за обучаващи, след това-500лв. Работело се по националните ни празници, тъй като работят само с чужди фирми и тях нашите празници не ги вълнуват. Не се работело събота и неделя....уж. Имали две условия-да не правя грешки и да не се разболявам, защото били малко персонал, взаимозаменяеми, но все пак било доста трудно за останалите, когато единия го няма. Не ме питаха изобщо за деца дали имам (в CVто пише само, че съм омъжена). Ако случайно се обадят наистина не знам какво да отговоря-странно ми е че са ме извикали изобщо за интервю, тъй като съм работила неща доста далеч от тази сфера, работната заплата и време....за мен има какво да се желае, но това с отсъствията не знам как ще стане....искам да съм коректна с тях, не върви да почна и да издишам на следващия месец, ако наистина няма никаква възможност за отсъствия....

# 253
Емма, а ти тази работа искаш ли да я работиш? Интересно ли ти е?

# 254
Емма, а какво представлява работата? Защото 300лв. заплата за първите 3месеца определено ми се струва малко. Вярно, че изпитателен срок, но все пак.

Общи условия

Активация на акаунт